Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926665





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Sukkelpop : Morsum Magnificat zette Chokri, Claes, adviseur en brandweer voor schut-MM-229-09
13 augustus 2014
Morsum Magnificat werd toegang festivalweide ontzegd wegens netelige vragen.


Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.697.300
Hasselt / Tremelo 13 augustus 2014

--- Update 2 8:28 14/08/2014
Top Tents niet aan zijn proefstuk.
We zijn benieuwd de technische opleiding van de zaakvoerder Willems van Top Tents te zien. We hebben twitig jaar gelden diens gevaarlijk kust en vliegwerk al bloot gelegd. Op navolgende link leest u ons druk bezocht artikel van augustus 2010
http://www.morsum-magnificat.be/index.php?option=com_content&task=view&id=3317&Itemid=2

http://www.morsum-magnificat.be/index.php?option=com_content&task=view&id=4078

--- einde update 1

--- Update 1 20:30 13/08/2014
AiB-Vinçotte keurde volgens de Europese Normen.
Chokri Mahassine totaal ongeloofwaardig.

Het keuringsorganisme AiB-Vinçotte keurde de tenten volgens de EN-13782 en niet volgens de DIN zoals Mahassing loog. Interessant is op pagina 17 van de Norm, daar heeft met het over de grondweerstand. Op pagina 22 en 23 over de ankers, laat ze daar bij Sukkelpop hun tanden maar eens op stuk bijten.
Verankeringen.
We weten zeker, dat de verankeringen niet onderworpen werden aan testen, of ze door gediplomeerde lassers werden samengesteld is eveneens een vraag. Toch is dat allemaal verplicht. 
Niet voor de kar.
Een journalist van Het Laatste Nieuws poogde ons voor diens kar te spannen om het telefoonnummer Christian Levebvre van AiB vast te krijgen. Om van Morsum Magnificat te profiteren kennen ze ons telefoonnummer, maar voor de rest kennen ze Morsum Magnificat zogezegd niet.
--- einde update 1.

De pukkelpoptop had vandaag om tien uur een persconferentie aangekondigd. Aangezien zowat alles chaotisch verloopt, was het een ganse klus om de plaats van het gebeuren te vinden, liefst zes "check points" dienden aangedaan, pas bij de laatste was men op de hoogte, uiteindelijk werd het elf uur. Burgemeester Claes, Chokri Mahassine, commandant Swijzen van de brandweer en commissaris Ronny Biets van HaZoDi en nog een onbekende preventieadviseur die zich niet voorstelde, mochten in de rij staan voor de gatlikpers die zij nodig hebben om positieve publiciteit te maken.

Knikken en slikken.

De onbekende preventieadviseur, Chokri en Hilde mochten hun goednieuwsshow gedurende tien minuten inlepelen aan de aanwezige klassieke pers. Het werd veiligheid, veiligheid en nog eens veiligheid en iedereen knikte en slikte. Na de persconferentie met op de achtergrond de geluiden van heen en weer rijdende heftrucks en ander gerij, mochten de onkundigen van de pers mee op het terrein om zich daar opnieuw de veiligheid te laten inlepelen. Om op het terrein te mogen was "slikken" de voorwaarde.

Prangende vragen.
Na de persconferentie was er, zoals gewoonlijk, maar één iemand die vragen stelde : Morsum Magnificat. Al snel bleek dat Hilde Claes -die toch jurist is-, de preventieadviseur en beeldend kunstenaar Raf Verjans, brandweercommandant Swijzen en last but not least Chokri Mahassine, niet konden antwoorden op onze eenvoudige vraag. Kieken Claes probeerde zich nog uit de slag te lullen, maar haar uitleg raakte kant noch wal, Hilde Claes ging weer, net als in het Panorama interview met Wim Van den Eynde, af als een gieter. Chokri Mahassine had minutenlang gehamerd op het feit dat de organisatie van Pu
kkelpop de strengste normen heeft gehanteerd, alleen kon niemand op de volgende vraag van Morsum Magnificat antwoorden : "welke norm hebben jullie gehanteerd".

Verbod weide te betreden.
Na de persconferentie mochten de technisch onkundigen van de pers de nieuwe tent op veiligheid gaan bekijken, hij die daarover al vele jaren met kennis van zaken kan oordelen, mocht na het stellen van de prangende vragen niet meer naar de weide. Het "perswicht " van Pukkelpop vroeg zelfs aan iemand van haar bewakers om Morsum Magnificat naar de auto te begeleiden! Discriminatie ten top.

Onzeker.
Het formele bewijs is hier geleverd dat de sukkelaars niet zeker zijn van hun stuk. Dubbele verankeringen zoals ze nu zijn aangebracht, hebben niet veel zin omdat de sollicitaties nooit exact gelijk op de piketten verdeeld worden, de ene wordt meer belast dan de andere waardoor ze het toch begeven. Bovendien hebben wij van Christian Levebvre van AiB-Vinçotte na onze vraag vernomen dat de actieve gronddruk op de weide niet gemeten wordt! Hoe kan men in godsnaam een fundering -of wat er moet voor dienen- bepalen, zonder eerst de actieve gronddruk te meten?

Blaaskaak.
Chokri Mahassine is een rode blaaskaak, hij en de preventieadviseur en beeldend kunstenaar -sic- beweerden dat ze volgens Duitse normen werkten, -DIN,red-, maar zelfs dat klopt niet. Het keuringsorganisme hanteerde de EN-13782 en dat is een Europese Norm.

NBN.
Volgens AiB-Vinçotte zouden er geen sluitende Belgische Normen zijn, maar dat klopt niet, er is de NBN B003-002-1 en de B003-002-2 en er is het vroegere typebestek 400 -dat nu is opgenomen in het standaardbestek 270 -. Dat de tent alweer in mekaar kon stuiken toont aan dat er iets mis was. Stel u voor dat alle zelfdragende antennemasten, die eveneens in de grond verankerd zijn, bij een valwind zouden omvallen? Uiteraard gebeurt dat niet. Dat wil zeggen dat de verankeringen van die tenten in functie van de sollicitaties die erop worden uitgevoerd, ondermaats waren, dubbel verankeren is kunst- en vliegwerk.

Veiligheid.

We hebben vandaag gezien dat de aanwezige Vrt Journaliste fatsoenlijk schoeisel droeg, dat heeft ze moeten doen nadat Morsum Magnificat tijdens de persconferentie rond Tomorrowland aan de preventieadviseur vragen stelde. We zien ook dat Pukkelpop voor dit "werkbezoek" toch nog personen toeliet op sandalen, maar over veiligheid hebben ze wel de mond vol.

Zuipfestijn.

Uit betrouwbare bron hebben wij vernomen, dat er vorig jaar fenomenaal gezopen werd tijdens het festival. Het bier wordt niet in vaten, maar in een tankwagen aangevoerd. Er zijn plaatsen op het Pukkelpop terrein waar tijdens het festival, bijvoorbeeld in een taptent, 50 of meer liter bier per minuut wordt verzet. Vorig jaar werd er in een bepaalde tent 3.000 ltr. bier per uur omgezet en dat 5 uur lang. Onze bron vindt dergelijke hoeveelheden niet normaal en vraagt zich luidop af wat de festivalgangers, buiten de drank, nog meer gebruiken. Vorig jaren waren ook CALog leden van HaZoDi in opspraak wegens drankmisbruik en een vluchtje met de heli van de federale politie eindigde met een noodlanding. 

Schande.
Dat er zoveel door de belastingbetaler betaald personeel, zoals brandweer en politie moet worden ingezet zodat Chokri en diens slippendragers geld kunnen binnenrijven, is een schande. De sp.a gebruikt belastinggeld voor politieke doeleinden. Als een zaakvoerder vennootschapsgelden misbruikt wordt hij / zij gestraft, hier wordt belastinggeld misbruikt maar dat mag blijkbaar omdat het gros van het "Het Volk" zelf ook corrupt is, zij verdienen de leiders die ze verkozen hebben.

Deskundig.
Ondergetekende redacteur had dertig jaar geleden al voldoende ervaring en heeft die later nog dito jaren kunnen aanvullen. Uiteraard voelt Chokri en diens acolieten zich ongemakkelijk met competente en integere personen in de buurt.

MM_229_09_Sukkelpop.pdf voorlopig volledig artikel
  
Artikel n° : 08/14/5494
Geplaatst : 17:49 13/08/2014

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 18 augustus 2014 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.