Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16934384





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Tremelo : Compostteam gezocht en gevonden-MM-229-06
10 augustus 2014
Lichtkrant Tremelo kondigde moeilijk te vinden compostdemonstratie aan.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.692.300
Tremelo 10 augustus 2014

 Op zaterdag 9 augustus kondigt de lichtkrant van Tremelo, die zich aan het nog steeds gehavende Damiaanplein bevindt, een composteerdemonstratie aan, dat was de theorie. Hoe zich dat in de praktijk vertaalt moesten geïnteresseerden maar zelf uitzoeken, wat wij dan ook voor ons lezers doen. Een pluim voor de compostmeesters, wat wij voor de ambtenaren van Tremelo niet kunnen zeggen, zij stuurden hun kat.

Zoek de informatie.
Aangezien er nergens informatie te vinden is, gaan we een kijkje nemen op de website van Tremelo, daar vinden we wat publiciteit en de namen van de betreffende ambtenaren http://www.tremelo.be/216_nl.html. Verder geen enkele informatie over de aangekondigde activiteit van 9 augustus 2014. We geven het niet op en zoeken verder, in eerste instantie zonder succes. Wanneer we plotseling aan de afvalkalender denken, vinden we  de informatie waar de demonstratie plaats vindt.

Zoek de locatie.
Gewapend met de adresgegevens begeven we ons naar Baal, maar zó simpel was het weer niet. Ter plaatse vinden we wel Siddartha, maar geen enkel spoor of enige aanwijzing van de composteeractiviteiten, we  kijken rond, komen een koppel tegen dat ook op zoek was en terug huiswaarts keert. Na een tiental minuten komen we iemand tegen van Siddartha die ons de exacte locatie opgeeft maar dan nog was het zoeken tussen de serres.

De lichtkrant van Tremelo



Zo werd het aangekondigd, maar de locatie vinden was dermate moeilijk dat niemand -behalve deze redactie- ter plaatse geraakte. Het water tussen de dienst milieu en de technische dienst is blijkbaar dermate diep, dat er maar geen aanwijzingsbord komt.

Wachten op infobord.

Niettegenstaande wij geroutineerd zijn in zoekwerk, zijn wij een half uur zoet geweest om uit te zoeken om de compostsite, die er effectief was, te vinden. Eens ter plaatse, stellen wij vast om 15u. de enige aanwezigen te  zijn. Compostmeester Daniël is niet verwonderd dat wij zoveel moeite hebben gehad om hen te vinden, "wij hebben reeds lang aangedrongen om het infobord op de hoek van het straatje, dat er vroeger stond maar  verdwenen is, terug te zetten" legt Daniël Devos uit, Daniël gaat verder "Peter Crabbé zou dat bord bij de technische dienst laten maken, maar het blijft bij beloven, het bord staat er nog altijd niet..". Deze redactie kijkt niet eens verbaasd op, we weten ondertussen hoe het er in Tremelo aan toe gaat.

Demonstratie.
Niettegenstaande we de enige geïnteresseerden waren, hebben compostmeesters Daniël en Eddy zich niet de moeite gespaard, we kregen een zeer gewaardeerde en bereidwillige demonstratie over composteren, u leest het in Morsum Magnificat 229_06 

MM_229_06_Thuiscomposteren.pdf

Ternat leerde composteren
Iedereen kreeg een heuse informatiemap, Tremelo mag wel iets meer doen dan een aankondiging via hun lichtkrant.Lees hier het artikel over Ternat.

Artikel n° : 08/14/5490
Geplaatst : 10:04 10/08/2014

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 10 augustus 2014 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.