Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16934521





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
MIVB zet twaalf splinternieuwe minibussen in voor vervoer mindervaliden.
06 augustus 2014
Mensen met een handicap worden van deur-tot-deur vervoert.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.687.300
Brussel / Tremelo 06 augustus 2014

Al 35 jaar verzorgt de MIVB het vervoer van mensen met een handicap. In april van dit jaar werd op verzoek van de Brusselse minister van vervoer dit vervoer hervormd. Onder de naam 'TaxiBus' worden 12 minibussen van de MIVB en een honderdtal taxi's ingezet, speciaal aangepast voor mensen in een rolstoel. De uren dat deze vervoermiddelen ter beschikking staan werden uitgebreid en het reservatiesysteem werd sneller en makkelijker.

Look buitenkant.

Onlangs ontving de MIVB de eerste exemplaren van de splinternieuwe minibussen en tegen september staan alle twaalf minibussen vertrekkensklaar. Bij de keuze van de busjes stonden comfort en veiligheid centraal. Al in 1978 werd een vloot minibussen door MIVB in dienst genomen maar deze was dringend aan vervanging toe en daarom werden 12 busjes Mercedes Sprinter besteld bij de firma EvoBus. De 'look' van de minibussen is dezelfde als die van de grotere broertjes met metaalgrijs en brons als hoofdkleuren, enige verschil is dat de naam TaxiBus bijzonder duidelijk zichtbaar is en dit speciaal voor de slechtzienden.

Look binnenkant.

Van binnen is de afwerking van de 12 minibussen ongeveer gelijk aan deze van de 172 standaard- en gelede bussen die de MIVB momenteel krijgt aangeleverd. Er zijn dus eveneens cognac-oranje zetels en een vloer in parketimitatie. Naast de 4 stoelen bieden de minibussen ook plaats aan passagiers in een rolstoel. De 4 zetels zijn uitgerust met hoofd- en armsteunen en een driepuntsgordel. In vergelijking met de oude minibussen zijn de nieuwe binnenin beter verlicht en is er een degelijke verwarming aanwezig én airco. Een nieuwigheid is een schuifdeur aan de zijkant om in- en uitstappen ergonomischer en gemakkelijker te maken. Achteraan is er, net zoals bij de vorige exemplaren, een inrijlift voor rolstoelgebruikers. De chauffeurs krijgen een specifieke opleiding in het gebruik van de nieuwe bussen.
 
Reservaties
Een TaxiBus kan per telefoon op 02 515 23 65 gereserveerd worden ten laatste de avond voor het traject om 19 uur. De reiziger geeft zijn vertrek- en aankomstpunt door en het gewenste vertrek- en aankomstuur. De trajecten kunnen worden uitgevoerd van maandagochtend 5 uur tot zaterdagnacht 1 uur. Een informaticatool plant de rit en bepaalt of deze zal worden afgelegd met een minibus of met een taxi, op basis van de andere aanvragen, de bestemming en het tijdstip. Nog voor het einde van het jaar zal dit ook via internet kunnen gebeuren. De minibussen van de MIVB namen in 2013, 46.000 ritten voor hun rekening. Op termijn is het doel 66.000 ritten per jaar te verzorgen. Een ritje kost 1,70 euro.

Bron : MIVB
Bewerking : jvds

Artikel n° : 07/14/5484
Geplaatst : 16:43 6/08/2014
Redactie Morsum Magnificat Professioneel



© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.