Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16934522





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
OCMW Tremelo, de discretie en de privacy was weer zoek.
04 augustus 2014
Poetshulp OCMW bood zich bij verkeerde personen aan. 
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.683.000
Tremelo 4 augustus 2014

In ons bericht van 9 juli over de schending van de privacy door het OCMW van Tremelo stelden wij de praktijken bij het afhalen van voedselhulp aan de kaak. Wie na een grondig sociaal onderzoek blijk geeft onder de armoedegrens te moeten leven, krijgt voedselhulp. Elke woensdag gaat Roger, alias Jos Dhadamus te Sint Kathelijne Waver met een bestelauto van de gemeente, groenten ophalen. Elke woensdag tussen 14 en 16u kunnen gerechtigden die blauwe bak met groenten bij het OCMW gaan ophalen. Op andere plaatsen, zoals op een adres in de Kalvennestraat, leveren ze met een OCMW bestelauto -discretie?- zelf af. Wie afhaalt en de groenten in ontvangst heeft genomen mocht op een Excel lijst -waar ook alle andere gerechtigden met naam en adres staan genoteerd-, in de laatste kolom aftekenen. Nadat deze redactie voor "iemand" de groenten mocht afhalen, daarover meteen opmerkingen maakte, werd een ander systeem gehanteerd.

Nieuw systeem.
Dat deze redactie het OCMW op de schending van de privacy -zelfs beroepsgeheim- diende te wijzen, zegt veel over de leidinggevenden van dat OCMW. Sindsdien heeft Jos Dhadamus het nieuwe heft in handen moeten nemen en staat hij tijdens de afhaling in de keuken paraat. Er ligt een A4 blad en wie diens groenten komt afhalen, moet zich in de keuken aanmelden en daar staat Jos dan klaar met een individueel papier, heel interessant moet dat voor die man zijn. Maar het blijkt ook dat Jos, behalve dat hij graag "Duvel" drinkt, ook nogal loslippig kan zijn en dat is zeer vervelend voor hem, we hebben daar zelfs al bewijsmateriaal van. Ook in verband met het pand aan de Leuvensebaan te Schriek werden nogal wat negatieve zaken over hem verteld, ook bewijs daarvan in ons bezit. Meneer Dhadamus moet wat discreter worden en wat minder hoog van de toren blazen.

Poetshulp.
Het OCMW geeft ook poetshulp aan huis, zo fietste vorige week een dame ergens langs achter op het geleeg om in opdracht van het OCMW van Tremelo te komen poetsen, de bewoners vielen uit de lucht. Toen de poetshulp de naam noemde, bleek het over de buren te gaan. Op die manier wisten die buren ook, dat hun buur poetshulp van het OCMW ontvangt.

Bedankt.
Sinds enkele maanden heeft deze redactie nogal wat vuile was van het OCMW van Tremelo kunnen en moeten ophangen waardoor de werking in het verleden aan de kaak werd gesteld. Maar, zo blijkt, dat er ook over de huidige werking er blijkbaar ook nogal wat te vertellen valt. Ook Raadslid Guilliaume Claes ging onlangs fel over de schreef. We stelden over die poetsvergissing en de daarmee gepaard gaande schending van de privacy vragen aan Jan Van Herck -CD&V- Voorzitter van het OCMW, zijn reactie was kort en bondig " bedankt voor de info ".     

Artikel n° : 07/14/5479
Geplaatst  : 17:49 3/08/2014

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 04 augustus 2014 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.