Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926331





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Tremelo : Misplaatste decadentie in de winkelstraat van BoBo-MM-228-16-Update2
27 juli 2014
Vier gevaarlijke situaties in het laagspanningsnet aan de Schrieksebaan.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.675.000
Melle  / Tremelo, 27 juli 2014

--- Update 2 19:59 28/07/2014
Eandis bestelde, Infrax herstelde.
Het is opnieuw, zoals met de melding van de gevaarlijke situatie aan de Geetsvondelstraat -nota bene het technisch lokaal van de gemeente Tremelo -. met de herstelling van de losgekomen voedingskabels aan de Schrieksebaan, 4, 12 en 24 en de Grote Bollostraat,4 heel snel gegaan. De "Melding" werd op vrijdag 25 juli 2014 via e-mail bij Eandis geplaatst, vandaag maandag 28 juli 2014 werden al rond 9 uur de herstellingen uitgevoerd. Eandis heeft de "Collega's" van Infrax gewaarschuwd die meteen op pad trokken. 

Zoveelste bewijs.
Dat de DNB Infrax of Eandis zo snel reageren heeft diverse redenen. Ze weten maar al te goed hoe gevaarlijk hun aftakkingen zijn, geen enkel ervan voldoet aan de wettelijke voorschriften van art.125 AREI. Als er iets  gebeurt zoals overspanning, brand en elektrocutie en integere en competente personen het probleem bloot leggen, trekken ze zoals Electrabel in de zaken Wittevrongel en Roland aan het kortste eind, Electrabel heeft dat door toedoen van deze redactie mogen ervaren.

Survey.
Nu we op korte tijd enkele problemen hebben blootgelegd die prompt hersteld werden, gaat onze tocht naar het in kaart brengen van de gevaarlijke aftakkingen binnen de BRT zone verder. We herhalen het hier nogmaals, dat de politie voor gevallen zoals we in de Geetsvondelstraat, de  Schrieksebaan en de Grote Bollostraat hebben blootgelegd, wel degelijk bevoegd zijn. Maar de ogen voor dergelijke misdrijven, wegens bescherming van hun broodheren, moeten sluiten, politie die de ogen voor strafbare feiten moet sluiten.
--- einde update 2

--- Wijziging 13:30 28/07/2014
Bos door de bomen.
In Tremelo zijn er blijkbaar twee DNB's, Infrax zou de DNB elektriciteit zijn, Eandis voor de gasinstallaties. Toch werden wij door de technische dienst -met een heel kleine "t",red-, geïnformeerd dat de herstelling van de aftakking aan het gemeentelijk magazijn door Eandis is gebeurd. Zij zien zelf de bomen door het bos niet meer.
--- einde wijziging

--- Update 1 7:37 28/07/2014
Duurdere elektriciteit :
Morsum Magnificat waarschuwt al lang genoeg:

Laat uw zakken door de politiek maar vullen, zij zijn de schuld dat de elektriciteit duurder wordt!
http://www.morsum-magnificat.be/index.php?option=com_content&task=view&id=4043&Itemid=0
--- einde update 1

Aangezien noch de burgemeester van Tremelo Paul Dams -Open Vld-, noch de bevoegde Schepen of de technische dienst hun ogen open doen, idem dito met de fluwelen oppositie, zal deze redactie in het kader van het algemeen belang de Distributienetbeheerder EANDIS voor diens verantwoordelijkheid plaatsen. In Morsum Magnificat tonen we nog eens aan dat burgemeesters witte boordcriminelen zijn die uit puur geldgewin hun DNB verbod opleggen of verplicht de ogen laten sluiten voor hun wettelijke verplichtingen. De loshangende voedingskabels in de Schrieksebaan staan in schril contrast met de decadentie en de "grote bakken" die er staan en rondrijden.


Elektriciteit wordt nog duurder.

Morsum Magnificat waarschuwde er al in 2001 voor dat wegens de "Groene stroom certificaten" die er door de "Groenen" werden doorgedrukt, de elektriciteit duurder zou worden. Wij hebben dat toen "zwart op wit" gebracht en we hebben gelijk gekregen. Nu is men nog lang niet aan het einde van de rit met de prijsstijgingen, de netten moeten om twee redenen gesaneerd worden :

ten eerste; omdat de politiek haar zakken gevuld heeft met de winst op de productie en de verdeling van elektriciteit en hun netten de verplichte onderhoud wegens " te duur " niet heeft gegeven, de winst schromelijk voor politieke doeleinden heeft misbruikt.

ten tweede ; omdat door de decentrale productie van elektriciteit -her en der windmolens, zonnepanelen, etc- de infrastructuur zal dienen aangepast. Dat komt de politiek weer goed uit, ze kunnen dan hun verloederde netten op kosten van de verbruikers herstellen. Winsten zijn ontstaan uit het nooit onderhouden van hun netten die in een gevaarlijke puinhoop zijn herschapen. Dat heeft deze redactie met haar grote inspectie in 2002 - 2003 volledig bloot gelegd. Nu gaan we dat nog eens overdoen.

Bewijzen verzamelen.
Net als in 2002 - 2003 verzamelen we nieuwe gevaarlijke situaties en zullen deze bij de DNB's, de minister en later -gegroepeerd- bij Justitie aangeven. Ook zal er op het Europees vlak actie ondernomen worden. In MM-228-16 tonen we aan dat Tremelo er beter zou aan doen om hun beleid aan te sporen hun wettelijke verplichtingen na te komen. 

MM_228_16_Eandis_Infrax.pdf

Artikel n° : 07/14/5471
Geplaatst : 17:56 27/07/2014

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 29 juli 2014 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.