Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926331





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
HaZoDi Klokkenluiders hebben privacy en hun beroepsgeheim geschonden.
25 juli 2014
Klokkenluiders hadden geen recht om privédocumenten op elektronische drager in te zien. 
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.671.200
Hasselt  / Tremelo, 25 juli 2014

De vier klokkenluiders, waarvan Mary-Ann en Anita vlak na de ondertekening van de overeenkomst voor de productie van het boek van 15 mei 2013, afhaakten, en toen ook de verhouding met Vera Vrancken fel bekoelde, zijn evenmin onbesproken. Zij hebben zich inzage toegeëigend van privé stukken van Michel Beckers, onder meer gegevens op elektronische drager via een USB stick die de onverstandige Beckers had toevertrouwd. Het is Anita die het meeste begrip verdient, zij heeft zich veel te veel door Vera Vrancken laten ondersneeuwen.

Geheim.
Ook Vera Vrancken was in casu dus onbetrouwbaar en kon blijkbaar als naaste medewerker van de korpschef geen geheimen bewaren. Daardoor zijn er veel gegevens over logebroeders Lamon en Beckers uit de loge La Tolérance bekend geworden. De grootse roddelaar van het gezelschap is wel Serge Delvaux, van huis uit socialist. Hij heeft wellicht nog op de schoot van Willy Claes gezeten die bij zijn ouders een regelmatige bezoeker was. Serge Delvaux wilde diens eigen verhaal dat minstens vijftig bladzijden van het boek in beslag nam, gepubliceerd zien, overwegend roddel en vooral laster waarmee de auteur het niet eens was. Bij zijn huwelijk stond de auteur van het boek met een telelens op een verhoog op vijf meter van Serge Delvaux foto's te nemen, maar Serge had dat niet gezien! De decadentie droop er af, maar de fotograaf en auteur van het boek kreeg niet eens een drankje aangeboden, laat staan één woord. Dat presteer je niet, ook al ben je homo.

Beroepsgeheim.
Ook werden diverse documenten naar buiten gebracht waaruit blijkt, dat zij alle vier hun beroepsgeheim hebben geschonden. Ook de justitie te Hasselt was zeer slordig, dermate dat er zelfs documenten van de Onderzoeksrechter HV gereproduceerd werden. In dossiers van de Arbeidsrechtbank kwamen stukken uit totaal andere dossiers terecht waarvan de uitspraak nog geen feit was. Het bewijs wordt daardoor nog eens geleverd dat bij de politie of zelfs de federale politie gegevens naar buiten lekken. Als het boek wordt uitgebracht, zal ook een advocaat in opspraak komen. Het boek zal objectief gebracht worden, de rol van iedereen bekeken, ook die van de klokkenluiders en de soms hysterische Vera Vrancken. 

Lekken.
Ook in de zaak van Gouverneur Herman Reynders en de ruzie met diens vrouw en de klappen die daar vielen, zijn er lekken ontstaan waarvan de klokkenluiders en een advocaat meer weten. De journalist van Het Laatste Nieuws was er goed mee. Maar Herman Reynders komt ook nog in opspraak wanneer iemand van het Calog personeel en partner van een officier van HaZoDi, in een proces verbaal verklaart dat Reynders met één van de klokkenluiders is gezien bij het verlaten van een hotel waar kamers verhuurd worden. Dezelfde klokkenluider was ook onderwerp van anonieme brieven aan Morsum Magnificat over afspraakjes op een bepaalde parking te Hasselt.....

Artikel n° : 07/14/5468
Geplaatst : 5:34 25/07/2014

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 26 juli 2014 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.