Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926332





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Vrt Journaliste beklaagt zich bij Morsum Magnificat-Update1
19 juli 2014
HRM van Belga zou geen mail naar de Vrt nieuwsdienst gestuurd hebben.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.663.000
Brussel / Tremelo, 19 juli 2014

--- Update 1 20:19 19/07/2014
Belga reageert.
Het moet nu blijken, dat zowel Belga als de ondertussen bij de Vrt ingelijfde journaliste Lieselot Terryn de zaak zelf opblazen. De journaliste zei letterlijk tijdens het gesprek " .. ik werk vier maanden bij de Vrt en ik krijg dit al over mijn dak ..". Met andere woorden, de Vrt is op de hoogte gebracht. Aangezien de e-mail alleen naar Belga werd verzonden, was de conclusie niet moeilijk. Maar Mieke Van der Auwera -HRM van Belga- is het daar helemaal niet mee eens, ze stuurt ons volgend bericht dat we hier om alle misverstanden te vermijden, letterlijk publiceren : " Zoals ik u tijdens ons telefoongesprek had gezegd ging ik dit intern opnemen, wat ik ook heb gedaan. Hoewel het niet om een journalist van Belga ging heb ik het onderwerp opgenomen met de hoofdredactie, ook met de mededeling dat ik u zou melden dat Lieselot Terryn al een tijd geen journalist meer is van Belga. Daar ben ik gisteren niet meer toegekomen. Ik betreur dan ook zeer uw insinuatie als zou ik uw mail hebben doorgestuurd naar de VRT, wat ik geenszins heb gedaan. En voor alle duidelijkheid: ik heb evenmin hierover ook maar enig contact gehad met Lieselot. Wat u in uw bericht schrijft, is één grove leugen, die mij bovendien in het discrediet brengt. Zo er geen aanpassing komt van het bericht, zal ik hieruit de nodige conclusies trekken .. " einde bericht.
NVDR.
Vanaf het moment dat Van der Auwera onze e-mail van 15:54u had ontvangen, was het haar plicht geweest om te waarschuwen dat Belga hierover niet kon aangesproken worden omdat Lieselot niet meer bij Belga werkt. In plaats daarvan gaat ze intern toch aan de slag, maar vindt geen tijd meer om ons te mailen? Wij kunnen ons niet van de indruk ontdoen dat Van der Auwera met Lieselot Terryn nog een eitje te pellen had. We stellen nu in casu ook de vraag aan WASO wat zij er van denken.

--- einde update 1 

In het kader van ons onderzoek naar het al dan niet verplicht dragen van werkschoenen op het werkterrein, contacteerden wij de voorbije dagen Vrt, Brussels Airlines, Federale Politie, Belga en ook WASO -de Arbeidsinspectie-. We interpelleerden ter plekke tijdens de persconferentie te Zaventem een Franstalige journaliste en ook Gitte Van Hoyweghen -Vrt- die er zich met een kwinkslag vanaf maakte, ze zou het al tien jaar zonder problemen doen, dat is uiteraard bullshit.

Belga
In dit kader hadden we buiten de twee journalisten, ook twee persmedewerkers van de federale politie geïnterpelleerd, wij zijn dan ook van oordeel, dat dit ruimschoots voldoende is, we gaan geen legertje journalisten interpelleren. De vragen die werden gesteld hadden betrekking op de persmeeting van 17 juli van de federale politie te Zaventem. Daarom hebben we gisteren te Boom nog eens opgelet of de federale politie zou toezien op de PBM, dus niet. We zien dat een voormalig journaliste van Belga interviews afneemt en ook die dame,Liselot T., laveerde op sandalen op de site met haar koffiemolen -camera- en statief op de perrons tussen de honderden festivalgangers, volgens deze redactie hoogst ongepast en strijdig met de arbeidswetgeving van 4 augustus 1996 -niet limitatief-, zij is tensloote werknemer of aangestelde van de Vrt n aldus onderworpen aan het sociaal strafwetboek van 2 juni 2010. Een arbeidsongeval is een misdrijf en deze redactie heeft het recht iedereen daarop attent te maken.

Personeelsdienst Belga.
Aangezien wij de journaliste al diverse keren hebben ontmoet, maar zoals we dat gewend zijn, van de "grote?" journalisten geen woord te krijgen, kennen we haar naam niet en weten we ook niet dat ze vier maanden geleden van Belga naar de Vrt is overgelopen. We nemen contact met de personeelsdienst van Belga en spreken daar met Mieke V. We leggen uit dat wij de interne regels inzake arbeidsveiligheid wensen te kennen en sturen op verzoek van Mieke V. de foto waarover het gaat, de journaliste staat samen met enkele politiemensen in het station van Boom naast haar camera die nog altijd dezelfde is dan die ze bij Belga gebruikte.

Vrt.
Vandaag een vlammende telefoon van de journaliste die moord en brand schreeuwt over onze handelswijze, we hebben haar inderdaad ter plekke niet aangesproken omdat ze bezig was een interview af te nemen en we zelf de trein dienden te nemen waarvan er slechts elk uur eentje ter beschikking is. Nu blijkt dat Mieke van Belga de e-mail en de foto naar de Vrt heeft gestuurd -onze rode vriendjes van de Reyerslaan-, de journaliste zou naar eigen zeggen al vier maanden bij de Vrt werken. Eens te meer een reden dat wij haar eigenlijk in dit kader niet meer dienden aan te spreken, we zijn met die zaak, maar dan rond Gitte, immers al bezig en hebben daarover aan de preventieadviseur van de Vrt, Nico Janssens, al vragen gesteld.

In de koffer.
Journaliste Isabelle was in alle staten "ik ben nog maar pas bij de Vrt en nu heb ik dit al" en veel vijven en zessen. Ze zou andere schoenen in de koffer van de auto hebben liggen, maar was met de temperaturen van dertig graden, niet van plan ze aan te trekken -sic-. We hebben gereageerd dat ze dan maar een ander jobke aan het strand moet zoeken...

In de auto ..



... ze moet haar werkschoenen niet in de auto leggen, ze moet die aantrekken, ook al is het buiten dertig graden. Ze mag blij zijn dat we haar op de foto nog maskeren, zij is journaliste en geniet niet dezelfde bescherming -privacywet van 8 december 1992- omdat ze journaliste is, ze kan zelfs niet beletten dat ze gefotografeerd wordt. Bovendien moet zij toch maar eens aantonen dat wij verplicht zijn haar daaover aan te spreken?! Morsum Magnificat heeft niets vandoen met haar journalistenbond VVJ of nog minder met de RvdJ.

Federale politie.

De vraag zal dan ook worden gesteld of de federale politie in het kader van de welzijnswet van 4 augustus 1996 en overeenkomstig artikel 8 en 9 van die wet, niet moet nagaan of de journalisten die naar hun persconferentie komen, de wetten respecteren en verplicht zijn om toe te zien op de toepassing van die wet. Wij hebben in ieder geval ook de federale politie vragen gesteld over de twee aanwezige dames op die persconferentie tot in de bagageafdeling te Zaventem. We hebben daarop op 18 juli 2014 om 15:54 van Agnes Reis een e-mail ontvangen met volgende inhoud "...bedankt voor de opmerking; wij zullen er in de toekomst aandacht aan schenken ...", dat is tenminste een faire reactie.

Wordt dus vervolgd. 

Artikel n° : 07/14/5463
Geplaatst : 14:20 19/07/2014

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©


Laatste update ( 21 juli 2014 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.