Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926332





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Tomorrowland : Eerste vlucht bezoekers in Zaventem onthaald met grondige controle-Update2
16 juli 2014
Waarom worden rond Werchter nooit gelijkaardige acties gevoerd?
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.659.100
Brussel / Tremelo, 16 juli 2014

--- Update 1 11:35 17/07/2014
Arbeidsveiligheid.
Deze redactie zal tot spijt wie het benijdt, ook hier nog eens extra aandacht schenken aan de "Arbeidsveiligheid" die volgens ons -en wij stellen daarover nóg eens vragen aan andere officiële diensten-, hier opnieuw met de voeten werd getreden. Wij vragen ons nogmaals af, of journalisten op missie zich qua schoeisel als toeristen mogen gedragen. Wij zullen dat andermaal aan de preventieadviseur van de Vrt en aan WASO voorleggen. Maar ook de federale politie mag wel eens antwoorden wat hun interne preventiemaatregelen zijn ter voorkoming van arbeidsongevallen zoals beschreven in het KB van 24 februari 2005.

Persvrijheid?

De pers mag komen om overtredingen op de drugswetgeving te brengen, maar de pers zou geen overtredingen op de arbeidswetgeving van 4 augustus 1996 mogen brengen, doe je dat toch, zoals Morsum Magnificat, dan wordt je uitgesloten en zéker met de vinger gewezen...
--- einde update 1

Heden middag landde een vanuit Heathrow Londen opgestegen vlucht van Brussels Airlines met bezoekers voor Tomorrowland dat zestigduizend bezoekers verwacht. Bij het uitstappen te Zaventem werden de passagiers onthaald door een legertje politie en pers. Als eerste werden de passagiers geconfronteerd met een -drugs-hond en vervolgens in de grote hall een tweede controle van personen en hun handbagage waarbij opnieuw een drugshond snuffelde. Bij een tiental gaf de tweede drugshond signaal dat er iets getraceerd werd, waarna de personen werden afgezonderd.


Diverse controles.
De lokale en federale politie, de Spoorweg- Luchtvaart- en Wegpolitie gaan samen met de Douane nog meer controles uitvoeren. Vreemd dat bij het festival te Werchter, dat een grotere omvang heeft, dergelijke controles nooit werden uitgevoerd. Is de macht van broodrover Dirk Claes dan écht zo groot en de scheiding de machten echt zo klein?


De drugscontrole na de landing te Zaventem
 
MM_228_11_Tomorrowland.pdf  Journalisten of toeristen? - Nog meer en foto's volgen

Artikel n° : 07/14/5458
Geplaatst : 21:47 16/07/2014

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 03 augustus 2019 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.