Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926332

Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Tremelo dictatuur : Standhouder had de keuze om op te bouwen of meteen op te stappen.
10 juli 2014
Gilliaume Claes stelt zich op als neo dictator en maakt duidelijk misbruik van zijn functie.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.652.400
Tremelo, 10 juli 2014

--- Wijziging 15:19 11/07/2014

Met ons artikel over de braderij van het voorbije weekend maakten we bekend dat een standhouder niet tevreden was over de gang van zaken en het Bestuur om diens klachten te aanhoren, zich niet liet zien. We spraken daarover met Gilliaume Claes, de ondervoorzitter van het winkeliers clubje van Tremelo, och arme een voorschoot groot. Er was inderdaad 's morgens met die standhouder al gedonder geweest en neo dictator Guilliaume had zijn eisen gesteld.


Zwijgen of geld terug en opstappen.

In een telefonische reactie van vandaag zegt Guilliaume Claes -bestuurslid van het braderij comité en zelf winkelier en OCMW Raadslid- over het incident op de braderij het volgende:

Gilliaume: "Wat gij schrijft interesseert mij niet, wij doen de braderij nu al 39 jaar en kan u de e-mails laten zien van mensen die ons proficiat wensen met de organisatie. Het is slecht weer geweest en dat is voor iedereen hetzelfde, ik heb daar niets aan toe te voegen".

Morsum Magnificat :
Ik ken die vereniging niet, kan er dus -nog- niet veel over zeggen, er zijn twee bestuursleden die niet eens in Tremelo wonen.

Gilliaume : "ge moet beginnen met de statuten te lezen, daar staat in, om lid te worden van het bestuur moet men in Tremelo wonen of er een handelszaak hebben".

Morsum Magnificat : "de commentaar die ik kreeg was van, van mij mogen ze het opdoeken",ik ga mij er nog wat verder mee bezig houden en zal u, wanneer ik nog wat meer weet, daarover contacteren. De éne persoon was in ieder geval lastig omdat ik stelde dat, indien hij problemen had met de organisatie, dat bekend diende gemaakt .." Tenslotte stond de man daar publiekelijk te fulmineren.

Gilliaume : "We hebben zondag tegen hem gezegd, ofwel stelt ge nu op en ge zwijgt, ofwel geven we u op staande voet uw geld terug en ge vertrekt, hij heeft zijn eigen omgedraaid en is beginnen opstellen en nee, nee hij komt volgend jaar terug". Maar, zegt Gilliaume, "daar komt nog bij, ze schrijven in met één, zaak -de wenskaarten- en ze komen er met twee -de juwelen-, uiteindelijk hebben wij het nog door de vingers gezien vermits hij maar 200 euro betaalt". Ge kent het niet, ge weet het niet en toch wilt u er zich mee bemoeien sneert Gilliaume Claes.

Morsum Magnificat : "Het is mijn recht dat wanneer ik over de straat lopend, het commentaar hoor, daar iets mee te doen.

Gilliaume : Ik heb veel andere dringender zaken, zit hier nu op de 11 juli viering en dat moet morgen ook picco bello in orde zijn, ik kan mij niet met u bezig houden.

NVDR
We vragen ons af, met wat zo'n man die zelf een zaak -winkel- in Tremelo heeft, zich allemaal bezig houdt, we moeten ons dan ook niet afvragen hoe die zaak draait. Daarbuiten vinden wij het uitermate ongepast dat iemand zoals Guilliaume Claes -Open Vld- als OCMW Raadslid in de vaste raad kan zetelen en over gevoelige informatie van inwoners van Tremelo beschikt die hij, zoals wij later ondervonden hebben, blijkbaar moeilijk voor zichzelf kan houden. Wij hebben na een incident eerder vandaag met hem een klacht geplaatst bij de Secretaris van het OCMW en daarbij zal het niet blijven.


Ander klok.
Van een ingewijde uit Tremelo vernemen we het volgende : De braderij werd georganiseerd door de vzw Braderij Comité waarvan Guiliaume Claes bestuurslid is en pispaaltje. De deelnemers betalen geen retributie maar een bijdrage in de activiteiten. De voorzitter is die van lingeriewinkel Lauremi en die heeft een bvba die gevestigd is in Keerbergen en hij is zelf ook gedomicilieerd in Keerbergen. De secretaris van de vzw heeft een bvba die gevestigd is in Rotselaar en woont daar zelf ook.
Het is een fantastisch mooi bestuur die zich daar op een schandalige manier hebben ingewerkt. De man van de bloemenwinkel, Van Leemputten, die hebben ze er op een schandalige manier uitgebonjourd en die chique mannen gingen het eens doen in het bestuur en sindsdien is de braderij geen reclame meer.

Van Leemputten.
Wanneer we aan dat gewezen bestuurslid daarover vragen stellen, volgt er in feite geen echt commentaar, een beetje rond de pot draaien " ik ben hier u zelf op de braderij aan het voetbalveld en ik ga u daar niets over zeggen ", met andere woorden, ik heb geen tijd voor u.

Artikel n° : 07/14/5451
Geplaatst : 19:24 10/07/2014

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 11 juli 2014 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.