Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16934638





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Tremelo : Drie dossiers naar de Kanselarij wegens "Passieve openbaarheid van bestuur".
09 juli 2014
Weigering tot inzage van huurcontracten OCMW en dossier aanleg Damiaanplein.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.649.700
Tremelo, 9 juli 2014

Het Vlaams Decreet Openbaarheid van Bestuur van 26 maart 2004 voorziet dat burgers mede Hoofdstuk II "Passieve openbaarheid" instanties kunnen verplichten informatie te verstrekken of behulpzaam te zijn die informatie te bekomen, dat staat in artikel 7 van dat besluit.

Dossier Damiaanplein.
Niettegenstaande advocaat Chris Goris zegt dat de zaak juridisch rond is en Tremelo geen schuld treft, willen wij dat dossier toch wel eens zelf inkijken. Morsum Magnificat heeft veel ervaring met de CODEX en de ter zake Wets- en verordeningsbepalingen. Al in 1987 hebben wij -met succes- het toenmalige Hoog Comité van Toezicht -HCT- ingeschakeld. In 2009 werd de CDBC geďnformeerd en er volgde een onderzoek naar gesjoemel door het OCMW van Genk. Dat onderzoek is afgesloten en ligt bij het Parket van Tongeren dat de zaak blijkbaar in de doofpot wil stoppen. Aangezien de Secretaris van Tremelo weigert om inzage te verlenen in het dossier Damiaanplein omdat de zaak zogezegd nog niet afgewerkt is -wat niet klopt-, is een verzoek tot tussenkomst van de Kanselarij ingediend.

Huurcontracten.
Na onderzoek naar aanleiding van klachten over de woonkwaliteit van de door het OCMW van Tremelo aan sociale huurders verhuurde panden, hebben wij op zeer korte tijd, drie dossiers aangelegd. Het gaat over een pand aan de Kalvennestraat en de Baalsebaan te Tremelo en de Leuvensestraat te Schriek. Het OCMW huurt met belastinggeld een pand dat duidelijk niet in orde is, dat is niet strafbaar, maar dat pand in niet conforme staat onderverhuren, is van openbare orde en wel strafbaar. Aangezien de huur van die door het OCMW gehuurde woningen met belastinggeld wordt betaald, moeten deze documenten in het kader van de openbaarheid van bestuur consulteerbaar zijn, dat staat in Hoofdstuk II " Passieve openbaarheid " Afdeling 1 artikels 7 en 8.

Financieel nadeel.
Van het huurcontract betreffende de Leuvensebaan weten we dat het OCMW er flink haar broek aan scheurt, dat is zelfs tijdens de OCMW-Raad van 24 juni 2014 bekend gemaakt, de belastingbetaler heeft het recht om te weten hoe het OCMW van Tremelo met belastinggeld omspringt. Van het pand aan de Baalsebaan is geweten dat het OCMW een feitelijk onbewoonbaar pand aan een Armeens asielzoeker met drie minder valide kinderen verhuurde. Het is ook een feit dat de volgende sociale huurder heeft moeten opdraaien voor de nalatigheden van het OCMW van Tremelo. Van de woning in de Kalvennestraat is de situatie iets moeilijker te achterhalen omdat het pand in onverdeeldheid is. Eén van de twee overblijvende partijen woont in Frankrijk, de andere nog in Diest, waar de zaken door een Notaris worden geregeld. We traceerden de oorspronkelijk verhuurder Felix L., maar die is overleden en ook zijn zoon Francis is overleden, we zetten onze zoektocht verder.

Brand.

Volgens een bron wordt het huis aan de Kalvennestraat voor een prikje verhuurd, maar moet het OCMW -en Fedasil- het in wettelijke staat brengen en uitgerekend dat zou niet gebeuren.
 
Artikel n° : 07/14/5446
Geplaatst : 16:08 9/07/2014

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.