Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16934638





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Damiaanplein Tremelo : Burgemeester loog tijdens de gemeenteraad van 22 mei 2014
08 juli 2014
Aannemer voert werken tijdens het bouwverlof niet uit.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.648.600
Tremelo, 8 juli 2014

Op het einde van de gemeenteraad van 22 mei 2014 werd burgemeester Dams -Open Vld- door Raadslid Alain Verschaeren -Vlaams Belang- geïnterpelleerd over de herstelling van het Damiaanplein. Dams, enigszins geïrriteerd, had vrij snel zijn oplossing.

Tijdens het bouwverlof!?

Het dossier van de foute aanleg met het Damiaanplein kent haar oorsprong in 2006. Advocaat Chris Goris heeft deze zaak voor Tremelo behartigd, "..niets zou vandaag het uitvoeren van de herstelling nog in de weg staan, de zaak is juridisch geregeld ..", zegt de advocaat. Tremelo zou volgens de advocaat geen schuld treffen, wel de aannemer voor veertig procent en de ontwerper kreeg van de Expert -Claessens- zestig procent schuld in deze affaire. Tijdens de gemeenteraad zei burgermeester Dams : " .. de peiling is zo ; in principe hebben we met de aannemer afgesproken dat hij den 7e juli, de 6e juli is het braderij dacht ik, dat ze de 7e juli, tijdens het bouwverlof, het plein zouden herstellen. Ja, tijdens het bouwverlof, dan kan hè Alain, als die man nou in augustus in bouwverlof gaat ..", dixit Dams. Burgemeester Dams heeft Alain, de rest van de Raadsleden en het aanwezige publiek, een ferme oor aangenaaid.Wij waren er ook en dus getuige van de leugens en / of de onkunde van de burgemeester.


Het Damiaanplein te Tremelo 8 jaar na de aanleg ...

Technische dienst.

Aangezien we vandaag aan het Damiaanplein geen enkele activiteit hebben waargenomen, steken we ons licht op bij de Technische Dienst, daar weet men dat de werken pas na het bouwverlof zullen aangevat worden. Aan de aannemer werd een aanvangsbevel gegeven voor 4 augustus en de einddatum is einde augustus, in die periode moeten de werken uitgevoerd worden. Van werken tijdens het bouwverlof, zoals Dams beweerde, is daar niets bekend en bovendien, áls er gewerkt wordt tijdens het bouwverlof moet dat een half jaar tevoren worden aangevraagd bij een of andere instantie -nvdr o.a. Sociale Inspectie-.

Dams loog.
Wie Dams hoorde zeggen dat er tijdens het bouwverlof zou gewerkt worden, heeft de wenkbrauwen gefronst. Nu het bewijs geleverd is dat de werken niet op 7 juli zijn gestart, gaat de Open Vld burgemeester af als een gieter. Het "Volk" van Tremlo heeft de leider gekozen die ze verdienen.

Openbaarheid van Bestuur.
Deze redactie heeft inzage van het aanbestedingsdossier gevraagd aan de Secretaris, maar deze is daar nog niet op ingegaan, we hebben een dossier om tussenkomst van de Kanselarij ingediend, idem dito voor inzage van de huurcontracten tussen het OCMW van Tremelo en de respectievelijke eigenaars van de huurwoningen aan de Baalsebaa te Tremelo en de Leuvensebaan te Schriek waarvoor het OCMW haar been stijf houdt.       
 
Artikel n° : 07/14/5445
Geplaatst : 13:33 8/07/2014

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 09 juli 2014 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.