Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16934642





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Diest : Geheimdoenerij over melding gasgeur in Felix Moonsstraat.
04 juli 2014
Arrogante korpschef en stadsdiensten zwijgen tegen journalisten. 
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.642.500
Diest / Tremelo 04 juli 2014.

Gisteren mochten de hulpdiensten na een melding van gasreuk door de uitbater van kinderwinkel Polkadots aan de Felix Moonsstraat, uitrukken voor wat uiteindelijk loos alarm bleek te zijn, of toch niet helemaal? Waar er rook is, is er ook vuur en het blijkt dat Eandis -of een aannemer ervan- wat verder in de straat gasaansluitingen zou gerealiseerd hebben.


Gas is gevaarlijk.

De uitbater van de kinderwinkel Polkadots bevestigde aan deze redactie, inderdaad een gasreuk waargenomen te hebben en wist ook dat men "wat verder" had gewerkt, maar kende de details niet, daarom zijn wij met de nodige hindernissen op zoek gegaan.

Korpschef Vanhauwere.
Naar aanleiding van onze vraag om inlichtingen bij de politie van Diest omtrent het gaslek in de Felix Moonsstaat werden we doorverbonden met korpschef Jan Vanhauwere die -hoe kan het anders -, in  vergadering was. Hij zei ons dat alles wat zij te melden hebben aan de pers, middels een persbericht op de website wordt geplaatst. Hij wenste geen verdere mededelingen te doen, temeer hij ons niet kende en hij weigerde aan "vreemden" allerlei zaken mee te delen. Wij hebben gezegd dat wij ons eigen onderzoek dan wel zullen voeren en wensten hem succes met zijn vergadering. We weten reeds lang uit de vele ervaringen dat een korpschef van de politie een politicus in burger is, we weten onder meer uit de HaZoDi affaire dat een korpschef, zoals een Michel Beckers, in feite een crimineel kan zijn, daarvan zijn er al voorbeelden genoeg, wij  hebben dan ook geen enkele reden om voor zo'n ambtenaar respect op te brengen, dat is immers omgekeerd ook niet het geval.

Stad Diest.
Geïnformeerd bij de stad Diest omtrent het uitvoeren van werken, in casu gasaansluitingen op het openbaar domein, mogen ze ook daar niets zeggen aan journalisten! Wat hebben ze weer te verbergen? We hebben dan maar, verwijzend naar het Decreet Openbaarheid van Bestuur een e-mail verstuurd naar Johan Smets -Dienst vergunningen inname openbaar domein- met volgende inhoud : "... In het kader van het Decreet Openbaarheid van Bestuur van 26 maart 2004 wensen wij volgende informatie te bekomen, zie ook e-mail aan EANDIS onder : - Aan welk bedrijf werd vergunning afgeleverd om werken uit te voeren in de Felix Moonsstraat m.b.t. gasaansluitingen? - Aan welk huisnummer-s- werden in dat kader graafwerken in het openbaar domein uitgevoerd? Het komt mij zeer vreemd over dat Kim daarover geen mededelingen mag doen?. Groeten Erik Verbeeck

Eandis.
Bij de EANDIS in Merelbeke wordt verwezen naar Simon Van Wijmeersch en die verwijst op zijn beurt naar de plaatselijke verantwoordelijke te Leuven, Jan Desmedt. We zijn weer goed doende geweest met een rondje "van het kastje naar de muur", kwestie van journalisten die iets willen uitzoeken, te ontmoedigen. Intimidatie was er vandaag -nog- niet bij, alleen arrogantie van de Diestse korpschef van de lokale politie, de slippendragers van de burgemeesters en de politiek die hun ogen voor vele strafbare feiten, door hun broodheren gepleegd, moeten sluiten.

Ongerustheid van winkelier was terecht.
Eandis laat via haar woordvoerder Simon Van Wijmeersch om 11:58u ter zake het volgende weten "... Door dienst Exploitatie gas van het infrastructuurgebied Leuven van Eandis werd gisteren in de Felix Moonsstraat in Diest een onderhoudswerk uitgevoerd op het aardgasnet. Bij deze werkzaamheden is kortstondig wat aardgas ontsnapt. De situatie werd veilig gesteld en de put werd gedicht ...", einde citaat. Wij hebben de winkelier van Polkadots op de hoogte gebracht, zij verklaarde dat diverse klanten in de winkel zich gisteren rond twee uur, ongerust hadden gemaakt over de gasreuk, de ongerustheid was dus terecht. Het achterhouden van informatie door de politie, de brandweer en de Stad Diest zelf, was onterecht en fnuikten het journalistiek werk.

Stad Diest.

Om 12:14u komt een e-mail van de Secretaris van Stad Diest binnen met exact dezelfde reden die Eandis voordien had toegelicht. Het is schrijnend dat journalisten zoveel moeite moeten doen en het Decreet Openbaarheid van Bestuur van 26 maart 2004 moeten inroepen om informatie te verkrijgen. We weten nu nog altijd niet waarom er een hoeveelheid gas, met alle mogelijke gevolgen van dien, kon ontsnappen. Die vraag hebben we zelfs niet willen stellen, men zou ons toch een oor hebben aangenaaid en vermits wij niet ter plaatse waren, kunnen we ook geen conclusies trekken. 

Artikel n° :  07/14/5433
Geplaatst  :12:45 4/07/2014

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.