Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16934643





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
FGP Oost Vlaanderen pakt Oost-Europese bende in Charleroi op.
04 juli 2014
Stoutmoedige inbraak in Gents bedrijf doet bende de das om 
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.642.200
Charleroi / Gent / Tremelo 04 juli 2014.
 
Een rondtrekkende Oost- Europese bende die verdacht wordt verschillende inbraken te hebben gepleegd, onder meer een stoutmoedige plundering bij een Gents bedrijf, werden op 26 juni in een appartementsgebouw  te Charleroi zes boeven in de kraag gevat, de zevende in het ziekenhuis.

Inbraak te Gent.
In Gent werd einde februari bij een bedrijf via het dak ingebroken, het alarmsysteem werd door vernieling uitgeschakeld, kantoren werden doorzicht en de kluizen met een haakse slijptol bewerkt. Drie containers werden geopend en professioneel gereedschap gestolen. Als vervoermiddel maakten ze een ter plaatse aanwezige Volvo met aanhangwagen buit. In april werd bij hetzelfde bedrijf nogmaals ingebroken, weer werd een ter plaatse aanwezige aanhangwagen, meegenomen, ook twee andere bedrijven werden bestolen.

Onderzoek.

Het parket vorderde een onderzoeksrechter die de FGP van Oost- Vlaanderen inschakelde en een onderzoek werd opgestart. Als gevolg van dat onderzoek kwamen Roemenen in de picture die van bedevorming in  Vlaanderen en Walloniė werden verdacht.

Resultaat.

Het resultaat van het onderzoek liet niet langs op zich wachten en op 26 juni viel de Oost- Vlaamse FGP en de lokale politie van Charleroi in een appartementsgebouw in het centrum van Charleroi binnen. Een zoekactie op de bovenste verdiepingen leverde zes aanhoudingen op de zevende werd met een gebroken arm in het ziekenhuis opgepakt, ze werden allen door de onderzoeksrechter aangehouden en naar Gent overgebracht. De in Gent gestolen Volvo werd terug gevonden, drie wagens van de bende werden in beslag genomen en getakeld. Het onderzoek naar mogelijke andere feiten die de bende pleegde loopt verder.

Bron : FGP
 
Artikel n° :  07/14/5431
Geplaatst  : 8:06 4/07/2014

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 04 juli 2014 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.