Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16934643





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
OCMW Lanaken en haar advocaat krijgen ongelijk van de Arbeidsrechtbank.
02 juli 2014
Arbeidsrechtbank beval degelijk sociaal onderzoek dat drie maanden duurde.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.640.900
Tongeren / Lanaken / Tremelo 02 juli 2014.
 
In een zaak die in beroep tegen een beslissing van het OCMW van Lanaken voor de Arbeidsrechtbank Antwerpen afdeling Tongeren Eerste kamer werd aangespannen, werd het OCMW van Lanaken die met belastinggeld verdedigd door advocaat Dirk Bottelier. Verzoekers verschenen zonder advocaat, die kunnen immers geen advocaat betalen, mits wat assertiviteit kunnen burgers zichzelf veel beter verdedigen dan vele pro Deo en zelfs tableau advocaten, ook rechters staan niet weigerachtig tegen burgers die zichzelf verdedigen.

Kwantiteit om te pesten, fnuikt kwaliteit.

Terwijl  artikel 22 § 1 van de RMI- wet van 26 mei 2002  één controle per jaar voorziet, heeft het OCMW van Lanaken de verzoekers in een jaar vier keer aan een sociaal onderzoek onderworpen. Dat onderzoek gebeurde door Eveline V., met de natte vinger, het ging hem uiteraard over het stigmatiseren van de verzoekers, waarbij de “kwantiteit” een rol speelde waardoor de “kwaliteit” ontbrak en dat had de rechtbank ook opgemerkt. Toen het OCMW van Lanaken zonder degelijk onderzoek haar toevlucht nam tot sancties werd beroep aangetekend bij de Arbeidsrechtbank. 

Arbeidsrechtbank beval degelijk sociaal onderzoek.

De Arbeidsrechtbank van Tongeren beval in haar tussenvonnis van 15 november 2013 een degelijk sociaal onderzoek en dat duurde maar liefst drie maanden. Zelfs zo lang dat het verslag twee dagen voor de zitting van 21 februari 2014 door hun advocaat Dirk Bottelier aan verzoekers werd overgemaakt. Verzoekers weten dat het volgens de rechtbank zogenaamd grondig sociaal onderzoek, óók niet klopte, maar de rechtbank floot het OCMW van Lanaken niettemin terug en veroordeelde het OCMW alsnog een geweigerde tussenkomst voor medische kosten te betalen. Het OCMW van Lanaken en haar advocaat Dirk Bottelier bijten dus alweer in het zand.

Advocaat betaald met belastinggeld respecteert de spelregels niet.
Bij de kennisgeving van een rechtsdag staat onderaan de pagina duidelijk ".. partijen / Raadslieden worden verzocht hun besluiten en stukken uiterlijk 15 dagen voor d zitting ter griffie neer te leggen ..". Aangezien de advocaat van het OCMW van Lanaken -Dirk Bottelier- dat niet respecteerde, hebben verzoekers de Rechtbank diets gemaakt dat de zaak diende uitgesteld, de rechtbank kon niet anders dan het verzoek inwilligen verdaagde de zaak dan naar 16 mei 2014. Opnieuw gaat de advocaat Dirk Bottelier voor die zitting in de fout door de besluiten laattijdig over te maken, zelfs naar een verkeerd adres te verzenden. De advocaat presteert het zelfs een verkeerde postcode en verkeerd huisnummer op de brief te schrijven en bovendien op de omslag ook geen afzender te plaatsen. De stukken werden uiteindelijk pas twee dagen voor de zitting door Bpost bij wonder toch besteld. Advocaat Bottelier maakte er zich voor de rechtbank met een kwinkslag vanaf dat dit de fout was van het secretariaat en hij dat niet gecontroleerd had.

OCMW moet vergoeding betalen.
De rechtbank veroordeelde op 20 juni 2014 het OCMW van Lanaken om een maandelijkse tussenkomst voor medicijnen van vijftig euro te betalen. In oktober komt nog een andere zaak in beroep tegen het OCMW van Lanaken voor de Arbeidsrechtbank te Tongeren. OCMW's zetten met belastinggeld advocaten in terwijl zij zelf over -zogenaamde- juristen beschikken, in Lanaken is dat Antoine Beckers die nota bene niet eens de camerawetgeving en de wet op de privacy van 8 december 1992 kent –sic -.
 
Artikel n° :  07/14/5430
Geplaatst  : 21:49 2/07/2014

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 03 juli 2014 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.