Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926333





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Tremelo : G10-Heli van de federale politie haalde commissaris lokale politie op-Update1
28 juni 2014
G10 Helikopter speelde even voor taxi om agent op te halen voor Werchter Classic.


Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.635.300
Brussel / Tremelo 28 juni 2014

--- Update 1 9:42 30/06/2014
Vluchtplan.
Volgens een gewezen commandant van de Rijkswacht moet het afgelegd tracé op het vluchtplan worden opgegeven. Volgens Tinne Hollevoet woordvoerder van de federale politie mag een helikopter van de federale politie overal landen waar dat nodig wordt geacht.

Lokale politie.
Over het op een verlaten plek onbeheerd achterlaten van een politievoertuig moeten we ons wenden tot de lokale politie, dat gaan we dus niet doen. Daar krijgen we ofwel geen antwoord of een "beet en een snauw". Kenners uit de Tremelose politiek zeggen ons dat fatsoenlijke politiemensen de BRT zone verlaten.
--- einde update 1


Deze voormiddag rond kwart voor elf landde de G10- Helikopter van de federale politie te Tremelo, na een kwartier steeg het toestel weer op en verdween. Volgens Tine Hollevoet, de perswoordvoerder van de federale politie, werd iemand van de lokale politie opgepikt voor Werchter- Classic waar vandaag 60.000 mensen worden verwacht.

Geen ander vervoermiddel?
Dit ritje met de dure helikopter doet ons denken aan de luchtdoop van Korpschef Pirard van HaZoDi en enkele van diens nimfen die ook een tochtje boven de festivalweide van Rimpelrock mochten maken -zie links-. Toen ging er in de helikopter een alarmlampje branden en werd er onmiddellijk geland. We weten niet of dat soms geen verklikkerlichtje was dat te veel alcohol signaleerde want de nimfen van Pirard bleken volgens diverse informanten in beschonken toestand diverse agenten van HaZoDi aangesproken te hebben. Wij vinden het zeer vreemd dat agenten van Tremelo met een heli moeten opgehaald worden om amper vijf kilometer verder te worden afgezet en een uur later terug naar Tremelo gebracht.

http://www.morsum-magnificat.be/index.php?option=com_content&task=view&id=5410&Itemid=2

http://www.morsum-magnificat.be/index.php?option=com_content&task=view&id=5413&Itemid=2


Links : de G10 als taxi om een politieman op te pikken om daarna boven Werchter- Classic te toeren.
Rechts : het politievoertuig heeft daar uren onbeheerd op een afgelegen plek gestaan.

Perscontact Dirk Claes.
Geďnformeerd bij de lokale politie PZ BRT met de vraag wie voor die operatie werd opgehaald, werden we verzocht " u moet ...." om te telefoneren naar de burgemeester van Rotselaar Dirk Claes. Als we al zouden "bellen" zal het naar de Voorzitter van het politiecollege zijn en zéker niet naar broodrover Dirk Claes. Het is een schande dat de belastingbetaler moet opdraaien voor een puur commercieel spektakel dat voor de organisatoren veel opbrengt.

Artikel n° : 06/14/5422
Geplaatst : 11:00 28/06/2014

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck

Laatste update ( 30 juni 2014 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.