Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926333





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Tremelo : Morsum Magnificat zal valse aantijgingen niet zonder meer slikken.
28 juni 2014
Wonen Vlaanderen gaat woning aan de Kalvennestraat toetsen aan de Vlaamse Wooncode.


Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.635.100
Leuven / Tremelo 28 juni 2014

Nadat wij signalen van inwoners uit Tremelo ontvingen omtrent het pand in de Kalvennestraat 18, zijn wij er poolshoogte gaan nemen, dat gebeurde op 8 en 11 juni 2014. Telkens hebben wij ons in het Nederlands, Frans, Engels en Duits als journalist voorgesteld. Alhoewel bewoners ons dat niet hadden gevraagd, werd hen de EID en perskaart getoond, plus een visitekaartje afgegeven. Wij kregen bereidwillig uitleg en aanhoorden de klachten en de bezorgdheid over mogelijke lekken aan de gasmeter, en mochten foto's nemen.


Voorbereid.
Uiteraard zijn wij alert voor valse aantijgingen, hebben wij alles digitaal geregistreerd. Toen één van de bewoners met ons een gesprek aanknoopte, heeft deze zelfs via onze GSM naar een land- en voornaamgenoot in Hasselt - een persoon die door deze redactie in diens strijd tegen het OCMW van Hasselt wordt bijgestaan -, mogen telefoneren. Wij hebben ervaring met wolfijzers en valkuilen en nemen steeds onze voorzorgen. De Voorzitter van het OCMW Jan Van Herck -CD&V- gooit ons voor de voeten dat wij ons in de Kalvennestraat als inspecteur zouden voorgesteld hebben en de bewoners verontrust waren over ons optreden.

Valse aantijgingen.
Hoe dan ook kunnen wij met die valse aantijgingen niet lachen en zullen Tremelo, het OCMW en hun politieke smoelentrekkers aantonen dat wij ons ook hier niet laten intimideren. Als er klachten komen, zullen wij ons bewijsmateriaal boven halen en zal er ook tegen hen een klacht worden geplaatst wegens valse aangifte, de politie van BRT gaat het wat dat betreft, nog druk krijgen.

Parket en Wonen Vlaanderen.
Aangezien ook Fedasil uit hetzelfde hout is gesneden als het OCMW van Tremelo, hun wettelijke verplichtingen een woning in een wettelijke staat te verhuren, plaatsen wij niet alleen prompt een melding bij het Parket -alle burgers hebben in feite een meldingsplicht -, maar ook bij Wonen Vlaanderen afdeling Vlaams Brabant.

Inspectie.
Aangezien Wonen Vlaanderen van ambtswege inspecties kan uitvoeren, zal dat binnenkort ook gebeuren, die informatie moet een bestuur in het kader van de Openbaarheid van Bestuur wel degelijk geven. Het OCMW van Tremelo heeft dat ook nog niet begrepen, maar dat komt nog.

Onverantwoord.

De OCMW voorzitter ligt er niet van wakker als er in een verhuurd pand elektrocutiegevaar is, hij heeft andere prioriteiten, een dergelijke reactie kan uiteraard onze goedkeuring niet dragen, dergelijke uitspraken zijn een OCMW voorzitter onwaardig.

Artikel n° : 06/14/5420
Geplaatst : 7:41 28/06/2014

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck

Laatste update ( 28 juni 2014 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.