Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926333





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
FGP Halle-Vilvoorde pakt 6 mensensmokkelaars op.
27 juni 2014
Parkings langs de E40 veel gebruikt voor illegale transporten. 
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.634.100
Halle- Vilvoorde / Tremelo

Op woensdag 25 juni voerde de Federale Gerechtelijke Politie Halle- Vilvoorde, in opdracht van de onderzoeksrechter van Brussel 4, huiszoekingen uit in het kader van een mensensmokkel dossier. Aanleiding daartoe was een geïntegreerde politieactie in november 2013 op de parkings langs de E40 waarbij op de parking in Groot-Bijgaarden in de laadruimten van 2 geparkeerde vrachtwagens, vier Albanezen werden aangetroffen die door onbekende mensensmokkelaars daar in werden gestopt om hen clandestien naar Groot-Brittannië te smokkelen.

12 Verdachten.
Wat volgde was een doorgedreven onderzoek waarbij 12 verdachten van Albanese origine in kaart werden gebracht die geregeld contact hadden met elkaar en samen werkten. Zij hanteerden vier verschillende werkwijzen om mensen te smokkelen. Er waren :
- De 'gewone' transporten waarbij de mensen via de achterzijde van trailers, zonder medeweten van de chauffeur, werden binnen gelaten. Dit gebeurde op de parkings Drongen, Gentbrugge en Groot-Bijgaarden;
- De garantietransporten waarbij gewone vrachtwagens werden gebruikt en er medeweten was van de chauffeur en dit via Nederland;
- De garantietransporten met tankwagens en met medeweten van de chauffeur via Nederland en Frankrijk;
- De garantietransporten via de luchthaven Charleroi- Gosselies op basis van valse documenten.

6 Albanezen.
In de loop van het onderzoek werd, in samenwerking met de Nederlandse justitie en politie, in Nederland een Litouwse vrachtwagenbestuurder geïdentificeerd en aangehouden. Hij wordt er van verdacht betrokken te zijn bij garantietransporten. Tijdens de politieactie van eergisteren, woensdag 25 juni 2014, werden 6 personen van Albanese afkomst, waaronder de organisatoren van het Belgische luik, opgepakt en voorgeleid voor de onderzoeksrechter te Brussel. Deze zal beslissen of ze al dan niet worden aangehouden. Er werden tijdens de huiszoeking ook 6 andere personen aangetroffen die klaar stonden om clandestien de grens over te steken.

Bron : Persdienst Federale Politie
Bewerking : jvds    

Artikel n° : 06/14/5418
Geplaatst : 13:08 27/06/2014
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.