Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926333





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Morsum Magnificat tegen de Raad voor de Journalistiek : Laatste zitting voor uitspraak-Update1
23 juni 2014
Pseudo rechtbank voor journalisten is niet onafhankelijk en wordt deels betaald door de politiek. 
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.628.800
Brussel / Tremelo 23 juni 2014

Lees hier meer.

--- Update 1 19:04 23/06/2014
RvdJ moet vandaag beslissing aan rechtbank bezorgen.
De advocaten hebben vandaag hun pleidooi kunnen houden, er werden 79 pagina's besluiten opgesteld, meester Eline Tritsmans had met twintig minuten voldoende, maar de verdediging van de RvdJ bij monde van meester Eric Van der Mussele, had meer dan een half uur nodig om de handelingen van de Raad voor de Journalistiek voor de drie rechters goed te praten. Hoe de rechtbank tegen 7 oktober 2014 gaat vonnissen is de vraag. Eerder heeft de K.I. reeds in twee strafzaken na hoger beroep beslist dat Erik Verbeeck zijn journalistiek werk naar behoren heeft uitgevoerd, terwijl de RvdJ het tegenovergestelde zegt, zich daarmee boven de rechtbank stellend. Als de RvdJ toch haar verdict over de klacht van Rita Wuyts publiceert, riskeert de RvdJ een klacht wegens laster en eerroof.

Taak van de Ombudsman.
Van meet af heeft de Ombudsman van de Raad voor de Journalistiek in plaats van zich van zijn taak "verzoenen" te kwijten, partij gekozen voor de klagende partij om de journalist verbod op te leggen zijn werk te doen omdat de klagende partij zwanger zou zijn, op dat moment slechts een paar weken, u leest hier de brief van RVJ_Brief_18sep08.pdf, de partijdigheid en de drang om de journalist aan de schandpaal te nagelen, druipt er af.

Beslissing aan de rechtbank voorleggen.
De rechtbank stelde vandaag de vraag aan de advocaat wie de beslissing over de klacht van Rita Wuyts tegen journalist Erik Verbeeck onderschreven had, Filip Voets, de ombudsman, mocht even het woord nemen maar de anders toch welbespraakte ombudsman kon geen precieze toelichting geven. De rechter vroeg dan ook dat de RvdJ aan de griffier vandaag via een fax bekend maakt wie de beslissing genomen heeft. Het komt er in feite op neer dat de rechters willen weten hoe die beslissing tot stand is gekomen en wie dat bewerkstelligde. Uitspraak 7 oktober 2014.
--- einde update 1


Vandaag wordt de zaak waarvoor Morsum Magnificat op 24 juni 2009 van de voorzitter van de rechtbank van eerste aanleg te Brussel gelijk kreeg, in hoger beroep behandeld. Het gaat over het feit dat de pseudo rechtbank voor journalisten -RvdJ- niet onafhankelijk is, niet bij wet is opgericht, door de politiek en de mediabonzen wordt betaald en niet op een onafhankelijke manier kan oordelen.

Beslissingen nemen.
De RvdJ die opgericht is in de schoot van de beroepsjournalisten -VVJ- ontvangt van de politiek jaarlijks 285.000 euro subsidie. De RvdJ wil ook niet- beroepsjournalisten onderwerpen aan hun regels die door deze groep niet ondertekend werden. Beroepsjournalisten hebben buiten hun titel nog een aantal andere voordelen die de niet- beroepsjournalisten niet hebben. Bijgevolg kan de RvdJ over niet- beroepsjournalisten in het kader van de toepassing van "hun" deontologische code, niet oordelen over niet leden. Daar gaat de rechtszaak die Morsum Magnificat vijf jaar geleden op het getouw zette ten gronde over. Morsum Magnificat wil niet beoordeeld worden door een niet onafhankelijk clubje dat door de overheid wordt betaald. Vandaag wordt het sluitstuk voor het Hof van Beroep te Brussel behandeld.

Artikel n° : 06/14/5413
Geplaatst : 7:19 23/06/2014

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 04 juli 2014 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.