Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926333

Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Parket Leuven en lokaal bestuur sluiten de ogen in plaats van het stort.
22 juni 2014
Milieu inspectie betreurt houding van Leuvens Parket dat de zaak op haar beloop laat. 
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.628.300
Leuven / Tremelo 22 juni 2014

Alweer klachten over de wijze waarop Parketten misdrijven blauw, blauw laten en anderzijds kleinere vergrijpen streng aanpakken. Zo hebben we een voorbeeld van het Hasselts Parket dat Amina S. voor een woordenwisseling met een ex vriend en het gooien met een leeg blikje frisdrank voor de Correctionele Rechtbank vervolgde. Indien het Hof van Beroep in Antwerpen Amina S. niet had vrijgesproken was ze wellicht haar job kwijtgeraakt. Anderzijds heeft het Parket van Hasselt in de HaZoDi affaire heel wat in de doofpot gestopt.

Parket Leuven.
Ook hier dezelfde vaststelling, hier spreekt men van een CD&V getint Parket, inderdaad wanneer we de informatie hebben dat senator, burgemeester en kroegbaas Dirk Claes Procureur Ivo Carmen als klant had in diens kroeg in Wezemaal en Claes brieven aan diezelfde Procureur schrijft waaruit duidelijk blijkt dat die twee mekaar beter kennen, dan moeten we daarbij geen tekening maken, de scheiding der machten is een lachertje,  het zijn alleen naļevelingen die dat geloven. Deze redactie kreeg in die periode ook informatie dat Dirk Claes de deur van het justitiehuis plat liep.

Milieu.
In Tremelo werd al einde jaren tachtig een proces verbaal LE62.97.644.88 opgesteld wegens een milieumisdrijf. In de loop der jaren volgden er nog minstens drie, LE64.H10048.12, LE64.H1000520.13, 
LE64.H10097.13, maar het milieumisdrijf blijft bestaan en het gestorte spul, waaronder gevaarlijk, blijft liggen, meer nog, er wordt nog bijgestort en daarbij zelfs het wegdek besmeurd en niet opgeruimd. De
overtreder, Victor T., is zelfs al voor de Correctionele rechtbank verschenen, maar ruimt het stort rond zijn woning in de Processieweg en de Grootlosebaan niet op. De milieu inspectie te Leuven steekt de armen in de lucht en verwijst naar het Parket van Leuven "we zullen al blij zijn als dat gevaarlijk spul dat aan de Grootlosebaan ligt is opgeruimd" klinkt het daar. De auto's rond zijn woning, dat is nog niet zo erg, maar de rotzooi aan de Grootlosebaan baart de milieu inspectie te Leuven meer zorgen.

Lokaal bestuur.

Bij de gemeente Tremelo wordt evenmin iets ondernomen. Sarah Callewaert van het Parket die we daarover vragen stelden, zou ons terug bellen, maar dat gebeurde tot nogtoe niet. Nogal wiedes, Morsum Magnificat hanteert haar eigen pen, niet deze van de politici of de justitie. Hier hanteert men alweer vele maten en gewichten, we verwijzen hier naar het stort van Geurtz te Lanaken waar OVAM het stort opruimde en zelfs aan financiėn nog meer krediet vroeg om tot meer dan zes meter diep uit te graven en op kosten van de vervuiler te laten saneren, dat loopt op tot meer dan 600.000 euro.


Op 14 juni werden vanaf en magazijn van een aannemer uit de Paalstraat nog containers naar de Grootlosestraat gebracht, slijksporen werden niet opgeruimd.

OVAM en Intergemeentelijke toezichthouder.
Jan Verheyen, woordvoerder van OVAM, bevestigt dat er bij OVAM vanuit het lokaal bestuur geen enkel verzoek is gekomen tot actie, ook bij Interleuven werd door Tremelo niet om actie gevraagd. Het lokaal  bestuur van Tremelo en het Parket van Leuven houden een milieumisdrijf in stand.

Artikel n° : 06/14/5412
Geplaatst : 21:02 22/06/2014

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 23 juni 2014 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.