Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926333





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Parket Leuven onderwerp van klacht bij Hoge Raad voor Justitie.
22 juni 2014
Leuvens Parket stuurde melding door naar gemeente Begijnendijk.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.627.700
Leuven / Tremelo 22 juni 2014

Burgers worden niet aflatend door de politiek, de politie en zelfs door justitie opgeroepen om "verdachte handelingen" of "verdachte personen" te melden. Morsum Magnificat waarschuwt burgers daarmee uiterst voorzichtig te zijn omdat de identiteit van de melder kan uitlekken. In het kader van ons onderzoek dat al twee jaar aan de gang is, geven wij een voorbeeld van een lek van een melding, nota bene door justitie zelf! Die melding handelde niet over een "vermoeden of een verdachte handeling" maar wegens het plegen van strafbare feiten door malafide verhuurders.

Te huur in Begijnendijk.
Deze redactie heeft meer dan genoeg ervaring met het gehucht aan de Raambeek en de passieve corruptie waaraan het bestuur zich al decennia lang schuldig maakt. Aan de Mechelbaan werd een eengezinswoning verbouwd, de ruimten voor slaapkamer en zolder, werden zonder vergunning tot een appartement omgebouwd. De eigenaar, Bart L., en diens nieuwe vriendin en dochter, woonden er een poosje, vervolgens stelde het koppel het appartement wederrechtelijk te huur voor 600 euro per maand.

Ogen sluiten.

De vereiste vergunning voor de verbouwingen was er niet, zou ook nooit kunnen afgeleverd worden, de elektrische installatie die Bart L. pseudo elektricien zelf aanlegde- was niet in orde, zelfs levensgevaarlijk. Er was maar één watermeter en één centrale verwarming voor de twee gezinnen, enzovoort. De bewoner van het gelijkvloers is een zeer goede bekende van de burgemeester Willy Michiels, als gevolg daarvan heeft de dienst bevolking van Begijnendijk nooit problemen gemaakt van de inschrijving op hoofdverblijfplaats van een gezin op de eerste verdieping, toch is de wet op de bevolking van 16 juli 1991 art. 16 § 2 heel duidelijk. De dienst bevolking kan een aanvraag op inschrijving niet weigeren maar kan, na inschrijving, binnen de drie maanden wel een procedure opstarten. Begijnendijk deed dat niet in het geval Bart L. en ook niet toen het later verhuurd werd aan een Marokkaans koppel. Begijnendijk is dus grandioos in de fout door de verbouwingen niet te verbaliseren en door inschrijvingen op hoofdverblijfplaats toe te laten.

Discrimineren.
In juli 2012 stelt de auteur van dit artikel zich kandidaat om dat appartement te huren en plaatst bij de eigenaars Bart L. & Ilse W. meteen de vraag of dat appartement wel kán verhuurd worden. In het kader van ons onderzoek naar malafide eigenaars en om ons te beschermen tegen valse aantijgingen werd het plaatsbezoek digitaal geregistreerd. Ilse W. wuifde onze opmerking weg met de kwikslag weg "Willy regelt dat wel.." Willy is burgemeester van Begijnendijk die ontkent de personen te kennen, maar we weten dat de burgemeester van de eerste leugen nog niet gestorven is. Daarop steken wij ons licht op bij de dienst R.O. van Begijnendijk waar ons in het kader van de Openbaarheid van Bestuur werd bevestigd dat het appartement niet legaal kan verhuurd worden, geen 2e busnummer kan gegeven worden. Toen wij dat aan Bart en Ilse lieten weten, was onze kans op huren verkeken.

Oude man.
Het appartement dat in augustus 2012 werd verhuurd aan een Marokkaans koppel met drie kinderen. Ilse en Bart zouden dat koppel meteen gewaarschuwd hebben voor een "oude man met baard" die het appartement wilde huren maar de kans niet kreeg, zij zouden het mogen huren, wat geschiedde.

Ongeval.
Op 20 augustus 2012 viel een kind van het gezin door een raam van de 1e verdieping van het verhuurde, het liep voor het kind gelukkig goed af. Deze redactie werd daarvan op de hoogte gebracht. In dat kader neemt deze redactie contact op met de Procureur te Leuven die in feite zegt dat wij geen betrokken partij zijn en aldus geen informatie kunnen ontvangen. In het kader van die illegale verhuring die een oorzakelijk verband heeft met het ongeval en verwijzend naar het KB van 18 juli 1997 -minimum voorwaarden om te verhuren- stuurt ondergetekende auteur op 17 september 2012 een aangetekend schrijven naar het Parket van Leuven waarin dat Parket duidelijk wordt gemaakt dat hier strafbare feiten werden gepleegd en dat de auteur van de brief wel degelijk betrokken partij is wegens kandidaat huurder.

Parket stuurde melding naar gemeente.

Het is schrijnend dat het Parket van Leuven die brief naar de gemeente Begijnendijk stuurt en wellicht verzoekt de situatie met die woonst te onderzoeken. Begijnendijk kan nu niets anders doen dan Wonen Vlaanderen inschakelen. Op 18 juli 2013 voert Wonen Vlaanderen een kwaliteitsonderzoek uit wat resulteert in een ongeschiktverklaring. Op 18 juli 2013 word ik door de bewoner van het gelijkvloers, waar Wonen Vlaanderen ook een inspectie uitvoerde, bedreigd. Paul V. moet van de inspecteur Rudiger C. vernomen hebben wie aan de basis lag van de inspectie.

Bedreigingen.

Nu ondertussen de zaak via de Vrederechter is beslecht en duidelijk is dat de verhuurders Bart L. en Ilse W. grandioos in de fout zijn gegaan, worden wij in Begijnendijk door sommigen alweer bedreigd. In de plaatselijke gazettenwinkel waar in de belendende gelagzaal onder de noemer van koffie- en ijssalon nogal wat alcohol wordt geschonken-?- is deze redactie met de regelmaat van de klok onderwerp van gesprek. Op die manier vervullen wij een sociale functie, terwijl ze over ons praten, praten ze niet over een ander. De zaak wordt uitgebaat door het MGB gemeenteraadslid Tom Wouters maar Tom Wouters blijkt zijn mond als Raadslid voorbij te praten. Paul V. pikt dat op en beschuldigt personen terwijl hij over geen enkel bewijs beschikt. Wij hebben Willy Michiels -MGB- over die mogelijke lekken via het MGB Raadslid aangesproken. Zo zou Tom Wouters iets van doen hebben met de plaatselijke PWA en zodoende over informatie beschikken van een persoon die in opdracht van het PWA werkte en die bij klanten een diefstal zou gepleegd hebben, Paul V., die uit die koffie- en ijssalon regelmatig boven zijn theewater naar buiten stapt, strooit die "roddels?" zómaar rond. De auteur van dit artikel wordt bedreigd en mag daar niet -meer- komen, terwijl diezelfde Paul V., wanneer hij niet boven zijn theewater is, kakelt als een kip -zonder kop-.

Klacht bij de H.R.
Door het feit dat het Parket van Leuven de melding in verband met de strafrechtelijke feiten van de verhuurders naar derden doorstuurde, werden wij later bedreigd en gestigmatiseerd en heeft het Parket van Leuven de bron onthuld. Daarom hebben wij daarover een dossier ingediend bij de Hoge Raad voor de Justitie.
  
Meer volgt  

Artikel n° : 06/14/5411
Geplaatst : 13:39 22/06/2014

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©


Laatste update ( 22 juni 2014 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.