Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16934795





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Tremelo veiligheid : Onbegrijpelijke negatieve quote van Schepen Jan Van Herck -CD&V-
12 juni 2014
Gevaar betreffende dakterras aankaarten wordt niet in dank afgenomen.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.612.900
Tremelo 12 juni 2014

Op 2 juni 2014 brachten we met een update een bericht over een dakterras zonder leuning op de eerste verdieping. Aangezien in augustus 2012 aan de Mechelbaan te Begijnendijk een kind door het raam van de eerste verdieping -van een later ongeschikt verklaarde- woning viel, is onze opmerking hier zeker relevant. Vooral het feit dat onder dat dakterras een caféterras is geďnstalleerd, maakt de opmerking des te relevanter.

Bouwdienst.
We stuurden per 3 juni 2014 een bericht naar Andy D., en Arlette V., van de bouwdienst te Tremelo die het document vervolgens naar het College van Burgemeester en Schepenen doorstuurde. Alhoewel Jan Van Herck -CD&V- niets van doen heeft met die problematiek, sprak de tsjeef, die beter toezicht moet houden in zijn functie als OCMW voorzitter, ons daarover laatdunkend aan, Jan Van Herck " Wat mij een beetje stoort is van de week, hup een nieuwe mail van mr. Verbeeck. Foto van een onveilige situatie, ik ga daarmee akkoord, een ballustrade op café Het Volkshuis, mee op het schepencollege, is dat leuk? Ik vraag mij af, zijn die mensen akkoord dat daar een foto van genomen wordt. Blijkbaar zijn die daar aan het zitten of wat, en dat is dan onze verantwoordelijkheid als bestuur? ", einde citaat. 

Gevaarlijk.
Het terras op de eerste verdieping bevindt zich boven het terras van een drankgelegenheid, dat is een openbare plaats. Als mensen op het terras van het café plaats nemen, dan is het niet denkbeeldig dat er van het terras boven hun hoofden, iets naar beneden valt, temeer er op dat terras ook een kind aanwezig is en kinderen gooien graag met voorwerpen. Bovendien staat in het KB van 18 juli 1997 dat "de op een verdieping gelegen vensters en deuren die uitgeven op de buitenzijde van de woning tot op een hoogte van minder dan vijftig centimeter van de vloer, moeten beveiligd zijn door een vaststaande leuning". Als dat zou uitgevoerd zijn, dan zou er geen probleem zijn. In de huurwetgeving -Burgerlijk Wetboek- is het duidelijk dat een woning aan de regels van veiligheid en gezondheid moet voldoen en dat is hier niet het geval.

Competentie zoek?

Als Schepen Jan Van Herck zich afvraagt of een bestuur verantwoordelijkheid is voor een gevaarlijke situatie waarmee bezoekers van een drankgelegenheid geconfronteerd kunnen worden, dergelijke problematiek zeker de taak is van het Bestuur of de handhaving Ruimtelijke ordening, dan kunnen we niets anders concluderen dat we aan de competentie van de Schepen ter zake dienen te twijfelen. Schepen Jan Van Herck moet ook dringend artikel 135 van de nieuwe gemeentewet lezen.

Onherkenbaar.

De foto is realiteit en genomen vanaf het openbaar domein, het kind dat in een kinderstoel zit, is primo slechts in profiel te zien en is niet herkenbaar. Uiteraard zullen de betrokken personen weten wie dat kind is, ze zijn dus ook op de hoogte van het gevaar en de onveilige situatie. 

Artikel n° : 06/14/5397
Geplaatst : 20:42 12/06/2014

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck

Laatste update ( 13 juni 2014 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.