Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16934933





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
OCMW Tremelo trekt geen lessen uit het verleden-Update1
05 juni 2014
Voorzitter Dany Jacquy op het nippertje ontsnapt aan een correctionele veroordeling.


Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.603.400
Tremelo 05 juni 2014.

--- Update 1 21:40 8/06/2014
Nieuw geval.
Deze redactie wordt geïnformeerd over een nieuw geval van een niet conforme door het OCMW verhuurde woning waar ook elektrocutie gevaar is. Het eerste bewijs ervan is reeds in ons bezit, maar we hebben nog wat onderzoekswerk.
Niet hoopgevend.
Het onderhoud dat wij met de OCMW voorzitter Jan Van Herck -CD&V- op 6 juni hadden, belooft weinig goeds. Bij Jan Van Herck is alle realiteitszin en objectiviteit zoek en dat zullen wij hem -en anderen- dra voor de voeten gooien. Het eerste dossier voor het ABB ligt quasi klaar.
--- einde update1

Begin 1999 was het OCMW van Tremelo koortsachtig op zoek naar gezinnen die bereid waren onderdak aan asielzoekers te geven. Blijkbaar had die oproep via de gazet, geen succes. Een inwoner van Tremelo reageerde in Het Laatste Nieuws van 12 januari 1999 : " nee, ik heb geen plaats en als ik een paar kamers vrij had, dan zou ik ze afstaan aan landgenoten die dakloos geworden zijn door toedoen van Steve Stunt ", einde citaat. Het OCMW heeft waarschijnlijk aan de mogelijke kandidaten niet verteld dat zij vanuit Binnenlandse Zaken of Fedasil vergoeding voor zo'n opvang ontvangen, vandaar dat asielzoekers vaker een woning kunnen bemachtigen dan Belgen die hier veertig jaar -en meer- gewerkt hebben!


Armeense.
In 2005 diende de toenmalige voorzitter van het OCMW van Tremelo voor de Antwerpse strafrechter te verschijnen, het OCMW werd gedagvaard door een Armeense vluchtelinge Suzy Merumyan. Het OCMW van Tremelo had de asielzoekster toegewezen gekregen en dumpte de vrouw in een krotwoning te Antwerpen. Het is de stijl van OCMW's om steunzoekers liefst zoveel mogelijk in een andere gemeente te dumpen,dan zijn zij er van af -zie art.58 van de organieke wet 8 juli 1976-. Ook Begijnendijk paste die tactiek toe, zoals met Rosa L., die ze naar Heist-op-den-Berg stuurden, en dat is voor Begijnendijk ook geen alleenstaand geval.

Miniem.
De Tremelose OCMW voorzitter Dany Jacquy kwam er in Antwerpen goed vanaf en werd niet veroordeeld voor schuldig verzuim, maar de Antwerpse rechter Katleen Bijttebier haalde scherp uit naar de OCMW voorzitter van Tremelo, volgens de rechter heeft het OCMW de rol van een opvangtehuis voor sociaal zwakkeren werd die rol te miniem vervuld.

Weer Armeen.
Het OCMW van Tremelo dreigt opnieuw verzeild te geraken in een strafzaak, opnieuw werd een Armeens asielzoeker in een woning gezet die niet in orde is, maar deze keer in Tremelo zelf. Het OCMW verhuurde deze keer rechtstreeks een woning aan Norik B., eveneens een Armeens vluchteling. Ondertussen is het huurceel van negen jaar afgelopen en het pand werd thans, wegens slechte ervaringen met het OCMW, -dixit de eigenaar- nu door de eigenaar zelf verhuurd. De nieuwe huurders zijn er de dupe van dat de vorige verhuurder -OCMW Tremelo- haar wettelijke verplichtingen als verhuurder heeft miskend.

Installateur in de problemen.
Het OCMW van Tremelo brengt in casu, net zoals Suzy Merumyan in Antwerpen, niet alleen zwakkeren in de problemen, maar ook een installateur uit Tremelo die zij in februari 2014 een onderhoud aan de centrale verwarming hebben laten uitvoeren en daarvoor met belastinggeld bijna vierhonderd euro betaalden. Probleem is, dat de installateur Wim V., niet door de Vlaamse Overheid is erkend en geen onderhoud mag uitvoeren. Wim V. mag het deze week in Brussel gaan uitleggen en zal quasi zeker een proces verbaal mogen ontvangen dat aan het Parket zal overgemaakt worden. De huidige huurders waarvan de auteur van dit artikel betrokken partij is, gaan de situatie niet blauw, blauw laten en hebben reeds een advocaat ingeschakeld.      

Artikel n° : 06/14/5387
Geplaatst : 6:37 5/06/2014

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 11 juni 2014 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.