Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16934936





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Tremelo : Gisteren gezelligheid, vandaag onveiligheid-Update1
02 juni 2014
Politie is bevoegd voor onveilige toestanden op het openbaar domein.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.599.300
Tremelo 02 juni 2014.

--- Update 1
Geen alleenstaand geval van onveiligheid.
Ook op 16 april 2014 werd aan de drukke Grote Bollostraat het fietspad zonder enige signalisatie versperd, ook voor deze overtreding is de politie bevoegd. Maar er zijn ook wegens inbreuken op de bouwwetgeving nog andere onveilige toestanden, zoals het ontbreken van een leuning bij een dakterras, Veiligheid daar -p-reken ze veel over.

Gevaarlijke inname openbaar domein, waar was de politie?


Links : Grote Bollostraat fietspad zonder enige signalisatie versperd voor dakwerken, dat duurde meerdere uren gedurende meerdere dagen, er werd niet één verkeersbord geplaatst, waar is de politie van PZ BRT, mogen ze niet optreden? Fietsers bekijken het maar.
Rechts ;
dakterras op het 1e verdiep -dus meer dan 1 meter boven het maaiveld- zonder leuning of afscheiding - die minstens 1 meter hoog moet zijn-, als er dan weer iemand naar beneden valt zal het weer omschreven worden is een banaal ongeluk.

--- einde update 1

We nemen stilaan onze activiteiten die betrekking hebben op de veiligheid weer op, gisteren hadden we het nog over de gezelligheid in Tremelo, maar vandaag gaat het over de onveiligheid in datzelfde Tremelo,waarop de lokale politie met alle gemak kan -en moet- toezien, dat is hun wettelijke verplichting. Rond het tijdstip dat wij in het centrum fietsten had een agent post gevat aan de school in de Veldonkstraat, de kinderen zijn belangrijk,maar ook andere zaken zijn dat.

Arbeidsonveiligheid.
Als er zich op het openbaar domein gevaarlijke situaties voordoen, is de politie bevoegd, dat werd ons aan de hand van een voorbeeld door de minister van Binnenlandse Zaken bevestigd. In de Grote Bollostraat was een aannemersbedrijf -Rappoort- aan een gebouw dat ze daar zelf optrekken, met het nodige kunst- en vliegwerk aan de slag. Er werd zeer onveilig gewerkt, niet alleen voor zichzelf, maar ook voor derden die voorbij komen.

Tijd en geld.
Morsum Magnificat probeert de werknemers die daar aan de slag zijn er attent op te maken dat zij zichzelf en anderen in gevaar brengen, maar we krijgen een laconieke reactie dat er tegenwoordig geen tijd en geld meer is voor veiligheid! Meer moeten we daarover niet meer vertellen. We hebben getracht de aannemer te contacteren maar die was onbereikbaar.

Melding.
Aangezien wij hebben ervaren dat de politie van de zone BRT -Begijnendijk, Rotselaar, Tremelo- nogal fanatiek kan zijn, hebben in het kader van het algemeen belang dan ook een melding op elektronische drager geplaatst, burgers moeten de politie veel meer op hun verantwoordelijkheid wijzen, veiligheid is toch belangrijk!?

MM_227_02_PZ_BRT.pdf

Artikel n° : 06/14/5382
Geplaatst  : 18:27 2/06/2014

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 11 juni 2014 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.