Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926335





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Ook DVBT signalen uit de lucht na brand bij zendmast RTBF te Waver-Update1
26 mei 2014
Norkring die eigenaar is van de masten, geeft geen enkel commentaar.


Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.591.000
Waver / Veltem-Beisem / Tremelo 26 mei 2014

--- Update 1 20:58 27/05/2014
Niets over DVBT.
Vrt heeft het niet nodig gevonden om maar iets te melden over de digitale uitzendingen via DVB-T  http://www.vrt.be/ontvangst-dvb-t door de brand gestopt zijn.

Carla Mertens.
Toen deze redactie zich daarover bij Radio-2 Vlaams Brabant wilde beklagen, kregen we Carla Mertens aan de lijn die er duidelijk niets van bakte en duidelijk nog in een verkiezingsroes verkeerde. Toen wij vroegen "waarom berichten jullie niets over het feit dat de DVB-T er uit ligt", vroeg zij "hoeveel stemmen hadden jullie alweer?", toen wij duidelijk maakten dat het over de brand ging en het buiten dienst zijn van de DVB-T, vroeg ze herhaaldelijk wat dat was, uiteindelijk had ze een smoes dat ze een interview diende te maken en legde de telefoon in! Dát is typisch de mentaliteit van de Vrt.

Ontvangst terug.

In de loop van deze voormiddag 27 mei, was de ontvangst terug. Het signaalniveau lijkt op het 1e gezicht terug in orde. Het is een schande dat noch Norkring noch Vrt, hun DVB-T klanten via hun eigen media niet waarschuwden.
--- einde update 1 

Zondagmorgen is er brand ontstaan aan de zendmast van de RTBF mast te Waver, daardoor is niet alleen de ontvangst van enkele Franstalige zenders onmogelijk of ondermaats, maar ook voor Radio 2 Vlaams Brabant verliep dat problematisch. Wat Vlaams Brabant betreft, is dat niet ongewoon, Morsum Magnificat heeft al heel lang vastgesteld dat de kwaliteit van de ontvangst ondermaats is en wijst met de vinger naar de antenneopstellingen van de mast te Veltem-Beisem.


Kop in het zand.

Norkring België nv, die eigenaar is van de antennemasten wilde niets kwijt over de brand, noch over de oorzaak, noch over de aard van de uitgevallen toestellen, dat is zeer vreemd, Norkring steekt de kop in het zand. Uw redacteur heeft destijds de signalisatie voor de vliegtuigen, in opdracht van E.N.I. en Fabricom, op die mast uitgevoerd en was eveneens in de late jaren tachtig betrokken bij het onderhoud van de zendmasten en herstellingen van de AEG Telefunken gordijnantennes voor de korte golf uitzendingen.


Uw redacteur herstelde in 1985 de korte golf antennes van AEG Telefunken te Waver

Weten van niets.

Noch bij Vrt Radio 2 Nationaal of Vlaams Brabant weet men over die brand iets te vertellen, alleen bij De Redactie is er een online bericht verschenen, hier de link  http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/binnenland/1.1978305
  die- Vermits er geen doden te betreuren waren, zijn ook de Vrt lijkenpikkers niet komen opdagen en zal de zaak weer in de doofpot belanden. Ergens was er sprake van een diefstal van een kabel, of dat een brand kan veroorzaken betwijfelen wij ten zeerste.

DVBT, digitaal tv-kijken.
Waarover de Vrt noch Norkring met een woord rept, is het feit, dat ook de DVBT uit de lucht is, over de bedenkelijke kwaliteit van die signalen zijn er in 2012 veel klachten binnengelopen bij de Ombudsman, men
beloofde beterschap, maar in de praktijk is het wel anders.

OMBUDSMAN OVER DIGITAAL TV-KIJKEN - 8 maart 2012
Ook bij de Vlaamse ombudsman klagen burgers dat Telenet hen richting digitaal tv- kijken duwt. De Vlaamse ombudsman denkt echter dat analoog tv-kijken globaal sowieso een aflopend verhaal is. En dus moet vooral de overgang correct verlopen: zo moet de abonnee weten dat hij of zij zonder veel verdere plichtplegingen het abonnement kan stoppen. Wie alleen VRT kijkt, kan natuurlijk ook (gaan) kijken met een veel goedkopere digitale antenne. Nog maar heel onlangs heeft de Vlaamse Ombudsdienst vastgesteld dat 20% van de Vlaamse bevolking in gebieden woont waar het digitale VRT-tv-signaal niet via een binnenantenne ontvangen kan worden.De ombudsman heeft aanvaard dat het de Vlaamse overheid onredelijk veel geld zou kosten om daar iets aan te doen.
We hebbende VRT wel aanbevolen om de bevolking correct en duidelijk te informeren op de VRT-sites. Vandaag spoort de Vlaamse Ombudsdienst zenderparkbeheerder Norkring België aan om heel dringend
de foutieve informatie daarover op hun site recht te zetten. Meer info, alsmede het bewuste rapport : 0499 550 898 - www.vlaamseombudsdienst.be


 Artikel n° : 05/14/5377
Geplaatst : 14:46 26/05/2014

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 28 mei 2014 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.