Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926337





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Tremelo : Korpschef Patrick Truyens komt jaarplanning niet voorstellen.
22 mei 2014
Burgemeester Dams niet op dezelfde golflengte als de korpschef.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.584.300
Tremelo 22 mei 2014

Op de agenda van de gemeenteraad van Tremelo van vanavond staat als eerste punt de uiteenzetting van de korpschef van de PZ BRT over het verslag en de jaarplanning, maar Patrick Truyens zal niet komen omdat hij zijn plannen eerst voor de politieraad wil brengen en dat is pas op het einde van juni, twee dagen voor de volgende gemeenteraad.

Niet tevreden.
De Tremelose burgemeester Dams, wilde graag weten wie ons deze informatie had toegespeeld, maar het is onverstandig van meneer Dams om aan een journalist zijn bronnen te vragen. Burgemeester Dams bevestigde het nieuws en voegde er aan toe niet tevreden te zijn met deze gang van zaken, het zou geen alleenstaand feit zijn. Wie ook niet tevreden is, is het N-VA Raadslid Luc Van Esbeek die het nieuws van deze redactie vernam. Het Raadslid heeft al sinds januari 2014 om die informatie gevraagd en had gehoopt deze vanavond te mogen vernemen.

Klacht bij de Gouverneur.
In april 2014 dienden twee N-VA gemeenteraadsleden van Tremelo een klacht in bij de Gouverneur tegen het feit dat gemeentearbeiders werden ingeschakeld om de infrastructuur voor het Bal van de burgemeester op te stellen en af te breken. De voorzitter van de lokale Open Vld afdeling had dienaangaande op 18 februari 2014 een aanvraag ingediend en zo geschiedde. In zijn brief van 15 mei 2014 geeft Gouverneur Lodewijk De Witte de klagers gelijk en besluit in zijn brief "gemeentearbeiders inschakelen voor de opbouw / afbraak van een tent naar aanleiding van een activiteit van een privévereniging, zoals het bal van de burgemeester, is dan ook niet toegestaan", einde citaat.

Arbeidswetgeving.
Een ander aspect waarover de klagers wellicht bij gebrek aan kennis niets hebben gezegd, is het feit dat het opstellen van een tent strikt volgens een draaiboek dient te gebeuren, bovendien zegt het sociaal strafwetboek dat arbeiders bij de uitvoering van hun werk, opleiding dienen genoten te hebben hoe om te gaan met de specifieke situatie en werkmiddelen waarmee ze moeten werken, tenten opstellen is een
specialiteit die niet zomaar iedereen kan / mag uitvoeren.

Artikel n° : 05/14/5374
Geplaatst : 16:31 22/05/2014

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©


Laatste update ( 23 mei 2014 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.