Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926337





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Junior Muamba Kalenge wordt door OCMW Hasselt door de mangel gehaald-Update1
21 mei 2014
OCMW miskent haar wettelijke verplichtingen en gaat disproportioneel te werk.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.583.200
Hasselt  / Tremelo 20 mei 2014.

--- Update 1 17:28 21/05/2014
Belachelijk.
Het OCMW van Hasselt weigert Junior al vijf maanden te helpen omdat zij op papier verklaard te willen zien, hoeveel GSM's de man heeft en wat hij daar mee doet! Daarbuiten is er volgens het OCMW onduidelijkheid over twee bankrekeningen. Vandaag heeft Junior daarover een gesprek gehad met de maatschappelijk werker, de rekeningen waren begin april opgezegd en het karig saldo op een andere overgeboekt. Het OCMW beschikte over de rekeningnummers maar heeft het niet nodig gevonden om bij de Bank zelf na te trekken, zij hebben daartoe toch wel de machtiging!?

Disproportioneel.
Een ander struikelblok waren de GSM nummers van Junior die een doorn in het oog van het OCMW waren, zij wilden op papier de bevestiging dat de nummers aan Junior toebehoorden en waarom hij die nodig heeft. Volgens ons heeft het OCMW voor een RMI aanvraag daarmee niets te maken en is dat zelfs, behalve disproportioneel, een zekere vorm van schending van de privacy.

Informatie rond.
Het moet nu blijken dat na een gesprek in bijzijn van een getuige, het OCMW nu voldoende informatie heeft ontvangen en de zaak nu uiteindelijk na vijf maanden voor de Raad van 5 juni 2014 kan worden gebracht. Ondertussen is Junior wel het slachtoffer van de houding van het OCMW van Hasselt.
--- einde update 1

De armoede stijgt, de OCMW's klagen steen en been, ze worden overstelpt met allerlei aanvragen, maar ze maken ook schromelijk misbruik van hun -politieke- macht. Wacht maar tot wanneer je om welke reden dan ook, op hulp van een OCMW bent aangewezen, pas dan zal u ze, als hun maskers afvallen, echt leren kennen.

Junior en drie kinderen in de problemen.

De uit Congo afkomstige Junior Muamba werd via zijn vader in 2009 met twee kinderen van zijn broer opgezadeld, aanvankelijk kon Junior zich, mede een vergoeding ontvangen via het Comité Bijzondere Jeugdzorg, zich enigszins behelpen, maar nu dat Comité zómaar is afgeschaft, zijn de financiële problemen begonnen. Junior komt in grote problemen en het OCMW van Hasselt stelt alles in het werk om geen hulp te moeten bieden. Ook hier miskent het OCMW haar wettelijke verplichtingen zoals vervat in artikel 17 van de RMI-wet van 26 mei 2002.

MM_226_03_Junior.pdf Meer volgt

Artikel n° : 05/14/5371
Geplaatst  : 11:11 21/05/2014

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 21 mei 2014 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.