Wie wordt in dit land gediscrimineerd, de autochtonen of de allochtonen?
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.554.100 Tremelo / Begijnendijk 29 april 2014. Een Marokkaans koppel komt vier jaar geleden uit Nederland naar België afgezakt, ze komen terecht in Edegem maar worden -onder meer- wegens een door Wonen Vlaanderen ongeschikt geadviseerd appartement, uiteindelijk dakloos. Vervolgens vallen ze op een appartement in Begijnendijk wat in feite niet verhuurbaar was, maar het werd hun toch door de eigenaar Bart L. en Els W., aangesmeerd. Het OCMW van Begijnendijk dat het koppel al dan niet onder art. 60 § 7 van de RMI-wet aan een job hielp, vergat wijselijk te vertellen dat het koppel, komende uit een ongeschikte woning en dakloos zijnde, recht had op een installatiepremie.
Wettelijke verplichtingen miskennen. Het OCMW van Begijnendijk is in het verleden door de Arbeidsrechtbank te Brussel al op de vingers getikt. De Auditeur zei in zijn advies aan de Voorzitter dat het OCMW van Begijnendijk haar wettelijke verplichtingen -zoals voorzien in art. 17 van de RMI-wet, red-, miskent. Het OCMW van Begijnendijk had aan het koppel moeten vertellen dat zij recht hadden op een installatiepremie. Toen later bekend werd dat de woning door Wonen Vlaanderen ongeschikt werd geadviseerd en de burgemeester van Begijnendijk dat appartement ook effectief ongeschikt verklaarde, had het geen zin meer om nog een installatiepremie aan te vragen. Nu het koppel in een woning van het OCMW van Begijnendijk is ondergebracht komen zij wél in aanmerking voor die premie.
Pedalen kwijt. Het appartement in Begijnendijk werd illegaal opgetrokken, een tweede brievenbus was niet mogelijk, de elektrische installatie was niet in orde en gevaarlijk en de centrale verwarming was te delen met de bewoner van het gelijkvloers. Het koppel stapte naar de Vrederechter te Aarschot die een plaatsbezoek uitvoerde en de eigenaar bij die gelegenheid zelfs een uitbrander van jewelste gaf. Maar uiteindelijk nam Vrederechter Draulans in zijn uitspraak een bocht van 180° en stelde de huurders in het ongelijk. Het volledige verhaal leest u in MM221-03 dat u hier vindt : http://www.morsum-magnificat.be/index.php?option=content&task=view&id=5554
Niet uitvoerbaar. De eigenaars hebben in het vonnis van de Vrederechter gelijk gekregen, maar de uitvoerbare titel ontbreekt, ze zijn er dus niets mee. De bewoner van het gelijkvloers heeft volgens de burgemeester aanvankelijk ingestemd om de huurders bevolkingstechnisch gezien in zijn gezin op te nemen, maar dat is iedereen zuur opgebroken. De vraag dient gesteld hoe het mogelijk is, dat een Vrederechter als Draulans die "fin de carrière is" in casu een niet uitvoerbaar vonnis aflevert?
Sociale woning. Het is wel zo dat het Marokkaans koppel dat vier jaar geleden met drie kinderen uit Nederland in België is toegekomen, nu al een sociale woning toebedeeld krijgt, daarbuiten reeds aan het werk werden gezet. Ezoubir D. mocht aan de slag in de Kringwinkel te Heist-op-den-Berg, hij zal tegen einde mei 2014 in orde zijn met de sociale wetgeving en kan dan te biechten bij de RVA. Op het vlak van werk waren er zowel met de vrouw als met de man problemen, bovendien werd Ezoubir D., wegens het veroorzaken van een verkeersongeval in het ongelijk gesteld en dient aan de burgerlijke partij een vrij hoge schadevergoeding te betalen. De vrouw verloor haar werk omdat er problemen waren bij het poetsen. De ganse heisa met de woning aan de Mechelbaan is gewoonweg de schuld van het beleid in Begijnendijk, men had op dat adres aan de Mechelbaan 206 nooit een tweede inschrijving mogen toelaten.
Belgen worden gediscrimineerd. We hebben hier nogmaals een voorbeeld dat vreemdelingen die hier nooit gewerkt hebben, hier toekomen en al vrij vlug brokken maken, te werk worden gesteld en na vier jaar in een sociale woning worden ondergebracht. Men zou voor minder extreem rechts stemmen.
Veel lef. Ezoubir D., diende zich onlangs voor de politierechter te Leuven te verantwoorden, hij werd te Aarschot door de politie verbaliseert wegens het rijden zonder technische keuring en zonder verzekering. De Renault Clio die onlangs door de deurwaarder werd meegenomen staat nu aan de Saffraanberg met twee verschillende nummerplaten, de voorste begint met 1- BUW en de achterste met 1-GDX, lef hebben ze genoeg en de politie van de BRT is selectief blind.
Artikel n° : 04/14/5361 Geplaatst : 20:19 29/04/2014
Redactie Morsum Magnificat © Professioneel Erik Verbeeck ©
|