Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926339





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Vrederechter Maasmechelen begeeft zich op glad ijs en wordt persoonlijk.
05 april 2014
Kent Jan Vandeborne dan iets van elektriciteit of de conformiteit ervan?
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.513.100
Maasmechelen / Lanaken  05 april 2014.

Morsum Magnificat voert nagenoeg twee jaar onderzoek naar de woonkwaliteit van de te huur aangeboden panden, we blijven in de prijsklasse tot maximum 550 euro. Wij leggen daarover dossiers aan en sinds juli 2012 hebben wij maar liefst met 96 te huur aangeboden panden ervaring opgedaan. In 8 gevallen werd ofwel door de verhuurder, ofwel door de huurders, beroep gedaan op de Vrederechters te Aarschot, Maasmechelen, Genk e.a. In andere gevallen werd Hoger Beroep aangetekend.

Malafide eigenaars worden beschermd.

In diverse gevallen kende Wonen Vlaanderen voldoende strafpunten toe om de woning ongeschikt te laten verklaren, maar burgemeesters geven de malafide verhuurders voldoende de tijd om de woning te herstellen of aan te passen waardoor maanden later Wonen Vlaanderen pas tot herkeuring kan overgaan. Ondertussen hebben de vaak sociale huurders in een niet conform pand gewoond, dat feitelijk ongeschikt of onbewoonbaar was en zijn zij de dupe van de malafide praktijken van de verhuurders.

Niet conforme elektrisch installatie.
In een recent vonnis van de Vrederechter van Maasmechelen, wijst de auteur van dit artikel in het kader van de huurzaak waarbij een technisch leraar van de Sint Jansschool te Maaseik wel degelijk betrokken is -bewijzen voldoende in bezit-, de Vrederechter Jan Vandeborne naar de grote problemen met de conformiteit van de elektrische installaties in huurwoningen. Morsum Magnificat zegt dat 85% niet voldoet. De Vrederechter vond dat overtrokken. Toch heeft een agent keurder van TBV -Technisch Bureau Verbrugghen- in een uitzending van de Vrt verklaard dat 97% van de elektrische installaties in huurwoningen niet voldoet. Dat hebben wij tijdens de zitting van 28 maart 2014 aan Jan Vandeborne diets gemaakt. De Vrederechter heeft ons dat niet in dank afgenomen, in zijn vonnis heeft hij gedacht, zij het onder bedekte termen, een sneer te moeten geven, totaal ondoordacht en totaal onterecht. De Vrederechter van Maasmechelen begeeft zich voor de motivering van zijn vonnis primo; op glad ijs, secundo; hij gaat persoonlijke toer op. Dat zal in Hoger Beroep dan ook worden duidelijk gemaakt. Het is duidelijk dat de Vrederechter van Maasmechelen geen verstand heeft van elektrische installaties, dat is geen schande, maar Vrederechter Vandeborne moet zich dan ook onthouden van ongepaste motivering.

Wordt vervolgd in een groot artikel over de Vrederechters die net zoals burgemeesters malafide eigenaars de hand boven het hoofd houden maar de wet wel strikt toepassen op de huurders-sic-.

OCMW's brengen mensen nog meer in de problemen!


Deze centrale verwarmingsketel werd in opdracht van een OCMW onderhouden door een niet door de Vlaamse regering erkend onderhoudstechnicus! De sturing ligt doodeenvoudig tussen de isolatie van de ketel en het deksel!! Maar er is met dat pand nog veel meer aan de hand. Meer volgt.

Artikel n° : 04/14/5350
Geplaatst : 17:03 5/04/2014

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 05 april 2014 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.