Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926341





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Lanaken : OCMW Brengt financieel zwakkeren nog meer in de problemen.
23 maart 2014
Hulp à la tête du cliënt kan ook een destructief effect hebben.


Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.489.900
Lanaken 23 maart 2014.

In Lanaken waar een gewezen minister van Wonen burgemeester is, was er vóór de acties van Morsum Magnificat van begin 2012 niet eens een leegstandsregister waarvan diezelfde burgemeester, toen hij Vlaams Minister van Wonen was, in 2009 een Vlaams Decreet uitvaardigde die de leegstand in de gemeenten in kaart zou moeten brengen en beteugelen! We hebben het hier over Marino Keulen burgemeester van Lanaken van de Open -uw zakken, red- Vld.

Leegstand.
Morsum Magnificat bracht door in april 2012 een rapport aan de huidige minister van Wonen te sturen, de trein van de leegstand in Lanaken op gang. De oppositie, onder meer de CD&V -in bijzonder Vera Jans- die in haar verkiezingspamflet leugens verkondigde en zogenaamd de leegstand zou aanpakken, deed niets. De overloper van de CD&V naar de N-VA -Marcel Kerkhofs- hield in zijn nieuwe partij wat de leegstand betreft, ook de boot af. Piet Van Berkel, alias Piet Van Beloven, gaf aanvankelijk de "schijn", iets aan de leegstand te doen, maar liet zijn oren hangen aan Marcel Kerkhofs. Piet Van Berkel was een dienstweigeraar en men zegt dat mannen die geen militaire dienst hebben gedaan, geen "mannen" zijn. Ondertussen zijn de cijfers over de leegstand onduidelijk, de betreffende Schepen, Sofie Martens -Open -uw zakken red- VLD-, zei eerder tijdens de gemeenteraad dat er 600 woningen leeg staan, maar dat zou ondertussen afgezwakt zijn naar "slechts" 350, alsof dat nog niet genoeg is.

Goed voor de gemeentekas.
Hoe dan ook is er ondertussen voor de komende begroting in Lanaken dankzij Morsum Magnificat, al 400.000 euro ingeschreven afkomstig van de leegstandsbelasting! Morsum Magnificat levert op die manier in Lanaken een nooit geziene bijdrage tot de gemeentekas. De oppositie N-VA, CD&V en Vlaams Belang zouden zich moeten schamen, maar schaamte staat in geen enkel politiek woordenboek, wel liegen, bedriegen en erger.

À la tête du cliënt.
We hebben eerder al de perikelen blootgelegd met de woning die Annie V. huurde in de Jan Rosierlaan te Lanaken. De huurster huurde van het SVK Maasland al gedurende vijf jaar een ongeschikt, de facto, ongezond en ergo, gevaarlijk pand, maar toch kende dat SVK Maasland al in 2008 een -onterechte- huursubsidie toe van 200 euro per maand. De politiek kon Annie V. niet helpen en het OCMW en de gemeente sloten de ogen voor de huursubsidiefraude. Toen Morsum Magnificat werd ingeschakeld, werd de droom van Annie, een andere woning te bekomen, zeer snel ingelost, we hadden Annie duidelijk op voorhand gewaarschuwd voor de gevolgen van onze acties. Het OCMW van Lanaken werkt a la tête du cliënt, bij de éne sluiten ze de ogen voor feitelijke huursubsidiefraude die ondertussen tot meer dan 12.000 euro is opgelopen, en anderen worden niet één ker per jaar, maar vier keer aan een sociaal onderzoek onderworpen, disproportioneel door de mangel gehaald.

Huren.
In een zeker geval is bepaald dat geen woning kan gehuurd worden waarvan de slaapkamers op de 1e verdieping gelegen zijn, het OCMW van Lanaken -waar honderden woningen leeg staan- gaat op zoek en stuurt mensen naar woningen waarvan de slaapkamers op de 1e verdieping gelegen zijn! Het OCMW zou moeten weten dat van een inkomen, maximum één derde aan huur mag gespendeerd worden waarvan Immo kantoren zéker het schriftelijk bewijs opvragen, maar het OCMW van Lanaken stuurt kandidaat huurders op pad naar woningen waarvan de huur veel méér dan één derde van het inkomen bedraagt. Zo heeft het OCMW van Lanaken een koppel op één dag belast met zeven adressen waarvan geen enkel voldeed aan de modaliteiten. Het OCMW van Lanaken heeft in casu mensen op kosten gejaagd wat hun financiële situatie nóg slechter maakt dan ze al is. In één geval joeg het OCMW van Lanaken -Evelien V.- een koppel in één week tijd, nutteloos op ruim 100 euro kosten, dit werkt destructief en brengt mensen die om één of andere reden bij het OCMW dienen aan te kloppen, nog meer in de problemen. 

Meer en nog meer details volgen.

Artikel n° : 03/14/5332
Geplaatst  : 6:29 23/03/2014

Redactie Morsum Magnificat ®Professioneel
Erik Verbeeck © 

 
Laatste update ( 24 maart 2014 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.