Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926342





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Huurdossiers : Malafide eigenaars voor de Vrederechters te Maasmechelen, Aarschot en Arendonk
16 maart 2014
Marokkaans koppel met drie kinderen al maanden zonder verwarming en warm water.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.478.500
Aarschot /Maasmechelen /Arendonk / Lanaken 14 maart 2014.

-- Update 1 12:07 16/03/2014
Politieke huichelaars.
We hebben het "geval" van een pand te Lanaken onderzocht. We stellen vast dat het kadastraal inkomen van dat pand in 1974 werd bepaald, dat is wel veertig jaar geleden In 1994 bouwen de eigenaars op illegale wijze een 3e appartement dat ze weliswaar bij het kadaster hebben gemeld. Het pand brengt tegenwoordig aan huur ongeveer 1.700 euro per maand op, dus jaarlijks dus 20.400 euro, maar toch hanteert de belastingen maar een K.I. van 2.500 euro. Als de politiek de verhuurders meer eerlijke en terechte belastingen wil laten betalen, laat ze dan beginnen met het Kadastraal Inkomen up to date te brengen. Een verhuurd pand waar amper tien procent van de huurinkomsten als K.I. wordt betaald, is onaanvaardbaar.

Politiek : De Wolven in het bos bijten mekaar niet.


Dit pand brengt jaarlijks aan huur 20.000 euro op terwijl het K.I. slechts 2.500 euro bedraagt. Een illegaal opgetrokken 3e appartement kon zonder probleem gerealiseerd worden en instanties, inclusief het Parket van Tongeren, houden een bouwmisdrijf in stand!

Kop in het zand.

Voor de bouwovertreding sloot de lokale politiek te Lanaken de ogen, inspectie RWO te Hasselt idem dito, die laten de huurder weten dat deze klacht met BP bij het Parket van Tongeren kan indienen en uiteraard het Parket van Tongeren doet niets. De -p-Overheid steekt over de ganse lijn de kop in het zand.
--- einde update 1

De voorbije weken werden drie huurdossiers voor de vrederechters te Maasmechelen - Jan Vandeborne -, Arendonk - Maria Aertsen - en Aarschot - Johan Draulans - gebracht. Stuk voor stuk gaat het over huurkwesties waarbij de verhuurders schromelijk misbruik maken van de schaarste op de huurmarkt en daardoor woningen verhuren die niet voldoen aan de wettelijke voorschriften. Huurders die geen hoge huren kunnen betalen zijn daarvan het slachtoffer.De politiek en de Justitie houden de malafide eigenaars de hand boven het hoofd en worden, niettegenstaande het in de wet is voorzien, niet gestraft.


Geen verwarming of warm water.

Vrijdag 14 maart aanhoorde de Vrederechter van Aarschot de leugens van de advocaat van verhuurder Bart L., de advocaat beweerde dat de elektrische installatie in februari zou hersteld zijn, maar een keuringsverslag werd niet boven gehaald. De huurders, een Marokkaans gezin met drie kinderen is al maanden verstoken van warm water omdat de elektrische boiler het niet doet. Er is ook geen verwarming omdat de mazouttank al maanden leeg is. Vrederechter Draulans heeft in de woning te Begijnendijk een plaatsbezoek uitgevoerd en daarbij de eigenaar Bart L. wel de levieten gelezen, afwachten of zich dat vertaalt in het vonnis. Het Marokkaans koppel vraagt nu een schadevergoeding van veertienduizend euro.

Vervalsing.
De Vrederechter van Arendonk kreeg het dossier met de vraag voor de verbreking van een huurcontract terwijl het pand nog niet eens betrokken werd. De eigenaars hebben gelogen en bedrogen en zelfs een document vervalst, maar toch sloot de Vrederechter daarvoor de ogen. Het huurcontract werd verbroken en de eigenaars dienden de betaalde huur voor de maand februari 2014 terug te betalen. Niettegenstaande de Vrederechter poeslief was voor de verhuurder, had Luc M en diens advocaat wel begrepen dat zij geen poot hadden om op te staan en maakten nog vóór de Vrederechter op 4 maart een uitspraak deed, al op 28 februari een akkoord in der minne met de huurders. De Hoge Raad voor de Justitie zal over de houding van de Arendonkse Vrederechter Maria Aertsen worden aangesproken. Ook hier zijn de huurders de dupe van malafide eigenaars die overal worden beschermd.

Leraar Sint Jansschool Maaseik voor schut.
In de huurzaak te Lanaken waar deze redactie bij betrokken is, is de spilfiguur de fysieke verhuurder en dat is een leraar elektrotechniek van de Sint Jansschool te Maaseik die in deze zaak afgaat als een gieter. De leraar heeft als fysieke verhuurder een pand verhuurd waarvan de elektrische installatie levensgevaarlijk was. De leraar zou dat samen met een zwartwerker wel eens in orde brengen en stak de handen uit de mouw. Toen het erkend organisme de zaak kwam keuren, volgde een negatief keuringsverslag en Stefan P., mocht alles weer afbreken. Electro Penders uit Maasmechelen werd aangezocht en mocht het knoeiwerk van de leraar van de Sint Jansschool nog eens over doen. Gevolg daarvan is, dat het huurcontract niet meer werd verlengd en die zaak loopt thans voor de Vrederechter van Maasmechelen. Ondertussen is de leraar een lastercampagne begonnen en kletst uit zijn -dikke-nek.

Wordt vervolgd na de uitspraak van de zaak te Begijnendijk.
 
Artikel n° 03/14/5327
Geplaatst op 20:10 15/03/2014

Redactie Morsum Magnificat ®Professioneel
Erik Verbeeck © 

Laatste update ( 16 maart 2014 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.