Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926342





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
VDV Trans Werchter : Twaalfduizend euro boete volstaat nog niet.
10 maart 2014
Hergebruik van hemelwater verloopt na boete nog niet volgens de regels.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.470.100
Werchter / Lanaken 10 maart 2014.

Het hergebruik van hemelwater wordt toegejuicht, maar ook hiervoor zijn er regels die door Vlaanderen worden opgelegd. VDV Trans uit Werchter hergebruikt dat hemelwater voor zijn carwash en daardoor komt VDV Trans ook in de problemen met de VLAREM inzake stookolietanks. In december 2013 kreeg VDV Trans door het Intergemeentelijk toezicht dat door de gemeente Rotselaar werd ingeschakeld, een boete aangemeten van tweeduizend euro, een milieuboete die wegens opdeciemen met zes moet vermenigvuldigd worden.

Parket Leuven.
Aanvankelijk trad de milieudienst van Rotselaar op, maar het Parket van Leuven waar de burgemeester van Rotselaar Dirk Claes -CD&V- kind aan huis is, seponeerde de zaak, daarmee was de kous voor Rotselaar af. Morsum Magnificat stelt daarover vragen bij LNE te Leuven. Op een of andere manier wordt de zaak overgemaakt aan de afdeling milieuhandhaving- milieuschade- crisisbeheer die in december 2013 een proces verbaal opstelde.  

Rotselaar stak kop in 't zand.

De milieu-inspectie -LNE- te Leuven verwijst voor het toezicht op Klasse II inrichtingen naar de gemeente, in casu Rotselaar. Maar grote bedrijven worden, zoals dat algemeen bekend is, overal de hand boven het hoofd gehouden, daarom schakelde LNE de Intergemeentelijke toezichter in die voor de gelegenheid van Interleuven naar Rotselaar werd gedetacheerd! Rotselaar stak duidelijk de kop in het zand. Er komt nu een tweede actie want het is niet voldoende om een boete te betalen.

 MM_224_08_VDV_Waterzuivering.pdf    meer volgt

Artikel n° : 03/14/5322
Geplaatst : 9:20 10/03/2014

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 12 maart 2014 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.