Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16934938





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
De uitdaging van de Europese verkiezingen: een Europa voor Mensenrechten.
05 maart 2014
Liga voor Mensenrechten bezorgd om de weg die de Europese Unie is ingeslagen.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.463.400
Gent / Lanaken 05 maart 2014.

Bijna 390 miljoen Europeanen worden tussen 22 en 25 mei opgeroepen om te stemmen. In deze context uiten de European Association for the Defense of Human Rights -AEDH- en de Liga voor Mensenrechten hun bezorgdheid met de weg die de Europese Unie heeft ingeslagen. Zij roepen de EU op tot burgerschap en sociale mobilisatie als enige weg om een Europa te bouwen van rechten, rechtvaardigheid en vrijheden.


Ivoren toren.

Het is bekend dat veel burgers hun vertrouwen verliezen in de Europese Unie omdat zij het gevoel hebben dat de Europese instellingen teveel regeren vanuit een ivoren toren die geen enkele voeling hebben met de bevolking en geen oog hebben voor de noden en de bezorgdheden van de burger. De EU wordt bovendien aanzien als de schuldige van de afbraak en verlies van verworven rechten.

Struisvogelpolitiek.
Het verlies van vertrouwen in de EU is het gevolg van een groeiende ondergeschiktheid van de Europese politici aan de economische en financiėle machten. Sinds het begin van de crisis, veroorzaakt door de hebzucht en gebrek aan controle van de financiėle sector, heeft de EU alleen maar aan struisvogelpolitiek gedaan met als enige doel de begrotingstekorten en staatsschulden terug te dringen. De gevolgen hiervan zijn in heel Europa duidelijk zichtbaar geworden : verhoogde werkloosheid en werkonzekerheid zorgen voor armoede en ongelijkheid, de afbraak van publieke diensten zoals de gezondheidszorg en het onderwijs.

Hol begrip.
Het vertrouwensverlies is niet verbazend. Burgers voelen zich niet langer meer betrokken want veel van de basisideeėn van het Europese project worden vergeten en/of ontmanteld. Het is evenmin verassend dat, in tijden van onzekerheid en ontgoocheling, het nationalisme groeit en dat de fundamenten van de EU onder druk komen te staan. Het begrip Europees burgerschap lijkt een hol begrip te worden.

Het kan ook anders.

Vandaag werd door AEDH en zijn leden, waaronder de Liga voor Mensenrechten, een campagne gelanceerd onder het motto : “Een Europa van rechten: hier, nu en voor iedereen”. Met de campagne willen zij de verkozen politici eraan herinneren dat het hun plicht is om de rechten van de burgers te verdedigen en dat zij zich moeten inzetten op economische en sociale rechten zodat burgers toegang hebben tot werk en een betaalbare gezondheidszorg en onderwijs, en een dak boven hun hoofd kunnen hebben.

Burgerschap en sociale mobilisatie 

De campagne richt zich hoofdzakelijk op: burgerschap en democratie, het recht op privacy, de rechten van gedetineerden, asielzoekers en minderheden en sociaal en economische rechten. Deze campagne is tevens een oproep tot burgerschap en sociale mobilisatie als enige weg om een Europa te bouwen van rechten, rechtvaardigheid en vrijheden.

NVDR.
We kunnen de Liga zeker niet "Rechts" noemen, maar we stellen toch vast, dat bepaalde items van hun zienswijze bij het "Rechtse" Vlaams Belang aanleunen, kijk zelf hoe dat Vlaams Belang er over denkt...
.
http://www.verkiezingssite.be/programmavergelijking/standpuntenmatrix/Europa/Vlaams+Belang/

Bron : Liga voor Mensenrechten
Bewerking : jvds

Artikel n° : 03/14/5316
Geplaatst : 19:22 5/03/2014
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel

Laatste update ( 05 maart 2014 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.