Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926343





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
OCMW Lanaken : Drie dossiers voor de Arbeidsrechtbank te Tongeren gebracht.
23 februari 2014
Torenhoge personeelskosten ten spijt beletten OCMW niet om advocaat te betalen.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.445.000
Tongeren  / Lanaken 21 februari 2014 

Vrijdag 21 februari 2014 diende de Arbeidsrechtbank te Tongeren zich te buigen over drie dossiers van het OCMW van Lanaken. Niettegenstaande de belastingbetaler voor de personeelskosten van het OCMW van Lanaken al voor een bedrag van 3.138.000 euro dient op te draaien, vindt dat OCMW het nóg nodig om zich door een advocaat te laten verdedigen. Lanaken die steunzoekers financieel door de mangel haalt, geeft hier een zeer slecht voorbeeld, door zelf niet op de centen te letten. Om de zwakkeren in de maatschappij nóg meer in de problemen te brengen,komen hun juristen niet zelf naar de rechtbank, maar betalen ze een advocaat. Wie in Lanaken voor de Open Vld van Marino Keulen -die niet aflatend schuldig maakt aan passieve corruptie- stemt, moet dement zijn.

Sociaal verslag te laat.
De drie dossiers handelden over een twist rond een installatiepremie waarover OCMW's meestal zwijgen, het volgende dossier handelde over het terugvorderen van een tussenkomst in de huur waar Lanaken veertien maanden betaalde tussenkomst van elk vijftig euro, totaal 700 euro van een Nederlander terugvorderde. Het derde dossier handelt eveneens over een terugvordering, maar die zaak werd uitgesteld.

OCMW medewerkster was op de hoogte van fraude.

In twee van de drie dossiers zijn er klachten over dezelfde sociaal werkster I.G. In een van die dossiers wordt over dat OCMW personeelslid aan de Arbeidsrechtbank een melding geplaatst onder artikel 29 van het WsV. Dat staat in verband met het -fraude?- dossier met huursubsidie van het pand aan de Jan Rosierlaan te Lanaken waar zes jaar onterecht tweehonderd euro per maand subsidie werd betaald en de OCMW assistente dat niet opmerkte of niet wilde opmerken, toch was ze zeer goed op de hoogte van de toestand, ze schreef zelf brieven.

Drie maanden voor sociaal verslag.

Omdat het OCMW van Lanaken een koppel zonder sociaal verslag op te stellen sanctioneerde, legde de Rechter in haar vonnis van 15 november 2013 het OCMW het voeren van een degelijk sociaal onderzoek op. De rechtbank stelde meteen een nieuwe datum van 21 februari 2014 op om de debatten te heropenen. Er werd echter ook bepaald, dat de stukken van partijen minstens 15 dagen vóór de zitting dienden uitgewisseld. Maar  het OCMW van Lanaken presteert het om het sociaal verslag op 18 februari 2014 over te maken. Het OCMW van Lanaken slaagde er niet in om binnen de drie maanden een degelijk sociaal verslag op te stellen!

Uitgesteld.
Het koppel die zonder advocaat verschijnt merkte op, dat het OCMW de termijn waarop de stukken dienden afgeleverd niet heeft gerespecteerd, ook de Substituut diende dat te beamen, zelfs de advocaat van het OCMW kon alleen maar diens schouders ophalen. Daarop kon de Voorzitter niets anders dan de zaak uitstellen, wordt dus vervolgd op 16 mei 2014.  

Nog meer miserie.

Wie bij een OCMW gaat aankloppen, moet zeer goed beseffen bij de vijand terecht te komen, zij willen u helemaal niet helpen, zij willen zo snel mogelijk verlost te zijn van steunzoekers, dat is de opdracht die de -meestal- bakvis assistent van hun broodheren opgelegd krijgen. Let maar eens op, je zal maar weinig sociale assistenten op leeftijd tegen komen. Jong grut zet het verstand makkelijker op nul en danst vlugger naar de pijpen van de politieke broodheren. Oudere assistenten hebben wat meer levenservaring en verstand en laten zich niet zó makkelijk voor de kar spannen.

Problemen en zelf niets te verbergen?

Iedereen die recht in de schoenen staat en miserie heeft met OCMW's, of malafide eigenaars / verhuurders van woningen, mag Morsum Magnificat om hulp vragen, we zullen u -op voorwaarde dat u zelf niets te verbergen heeft-, zeker helpen. Echter, wij zijn geen advocaten, dus : " de waarheid en niets anders dan de waarheid".

Artikel n° : 02/14/5301
Geplaatst : 7:44 23/02/2014

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 24 februari 2014 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.