Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927101





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Begijnendijk : Vrederechter bracht plaatsbezoek aan Mechelbaan 206
09 februari 2014
Gedupeerde huurders van allochtone afkomst door malafide eigenaar belogen en bedrogen. 
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.419.800
Begijnendijk / Lanaken 08 februari 2014.

Donderdag 6 februari 2014 is de Aarschotse Vrederechter Draulans afgestapt aan de woning aan de Mechelbaan 206 waar de ruimten voor slaapkamers van een eengezinswoning door Bart L. en diens vriendin Ilse W.tot een appartement werden verbouwd. Het koppel woonde er eerst zelf en Bart L. die zichzelf elektricien noemt legde de elektrische installatie aan. Een stedenbouwkundige vergunning kon het koppel nooit bekomen, dat werd hen op de dienst Ruimtelijke Ordening en Bevolking in Begijnendijk al in augustus 2012 diets gemaakt, dat werd ons door burgemeester Willy Michiels bevestigd.

Hoop miserie.

OP het gelijkvloers woont de gewezen eigenaar die denkt het levenslang vruchtgebruik te hebben, maar in een document die Bart en Ilse aan de huurders overmaakten zeggen ze " Paul is geen vruchtgebruiker maar mag er levenslang kosteloos wonen " en verder dat Paul het huis niet als goede huisvader zou onderhouden! Sinds het allochtoon koppel er met drie kinderen woont, is er een hoop miserie ontstaan. Er is onder meer geen verwarming omdat de stookolietank van de gemeenschappelijke centrale verwarming leeg is en geen van beide huurders omdat ze van mekaar niet weten hoeveel ze individueel verbruiken, ze wenst te vullen. Het gezin met drie kinderen zit dus in de kou, de kachel die er staat, blijkt ook niet goed te werken.

Ongeschikt verklaard.

Na een inspectie van Wonen Vlaanderen van 18 juli 2013 werd het verhuurde appartement van de 1e verdieping met 57 strafpunten bedacht en het gelijkvloers met 27. Begijnendijk had geen andere keuze dan het volledige pand ongeschikt te verklaren, dus ook de bewoner van het gelijkvloers zit daarmee verveeld.

Gevaarlijke elektrische installatie.
Behalve het feit, dat er geen verwarming is, het pand ongeschikt is verklaard zijn er ook grote problemen met de elektrische installatie, Electro- test schreef op 6 december 2013 een erg negatief verslag, enkele weken nadien brandde een stopcontact in de badkamer uit. Burgemeester Willy Michiels -MGB- is op de hoogte en neemt door de elektrische installatie door Infrax niet buiten dienst te laten plaatsen, wel heel grote risico's. Infrax zelf heeft de eigenaar wel in gebreke gesteld en aangemaand de elektrische installatie door een vakman in orde te laten brengen en een positief keuringsverslag af te leveren.

Geen tweede metergroep.

De eigenaar heeft in al diens naïef denken en handelen de leidingen voor een tweede metergroep van Infrax in een achterliggend lokaaltje geplaatst. Maar Infrax moet zich ook aan het technisch reglement en de Synergrid regels richten en kan daar geen teller plaatsen. Men zegt wel eens, een ezel stoot zijn kop geen twee keer aan dezelfde steen, maar hier geldt dat gezegde niet.

Gepeperde rekening.
Als het koppel zich door een fatsoenlijke advocaat laat verdedigen, dan wacht Bart en Ilse nog een gepeperde rekening, maar met de Vrederechter van Aarschot weet men nooit.

Artikel n° : 02/14/5288
Geplaatst  : 17:38 3/02/2014

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 10 februari 2014 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.