Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926343





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Asabbane afrekening Genk : Broer die diens zuster aframmelde krijgt zeven maanden cel.
08 februari 2014
Correctionele rechtbank trapt niet in het verhaal van de uitlokking.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.416.300
Genk / Tongeren / Lanaken 08 februari 2014.

Donderdag 6 februari deed de Correctionele rechtbank van Tongeren uitspraak in de zaak van slagen en verwondingen die A. op 1 december 2012 aan zijn zus R. toebracht. R. die maanden bij A. inwoonde en met diverse familieleden in de clinch ligt, kreeg het ook aan de stok met haar broer A. die haar op 1 december 2012 aan de school opwachtte en haar in bijzijn van haar vijfjarige dochterje in het gezicht sloeg en in de buik stampte terwijl R. in verwachting was.

Ondertussen bekende naam.

De familie A. is in Genk niet onbesproken, de pijlen worden in de klassieke pers sinds enkele maanden gericht op de affaire Mina Asabbane en haar firma's. De bvba die failliet werd verklaard en de vzw's die ontbonden werden, komen ononderbroken op een negatieve manier in de klassieke pers. Een gesprek met een verpleegkundige die vroeger voor Mina Asabbane werkte, leert dat zij bij de opstart van het bedrijf uiterst tevreden was over zowel werk, betaling, als omgang, het was pas na een bruuske wisseling van personeel dat het begon fout te lopen, aldus deze bron. Maar Mina Asabbane blijft vechten tegen het systeem en doet verder met haar activiteiten van thuisverzorging, Mina heeft de Zorgkas gedagvaard wegens niet betalen van meer dan 300.000 euro subsidies.

Inderdaad agressief.
Rechter Ann Lecocq argumenteerde in haar Vonnis van 6 februari jegens de beklaagde A :" er wordt verwezen naar de ernst van de feiten en de agressieve ingesteldheid en gebrek aan respect voor andermans fysieke integriteit". Ook het feit dat de feiten zich afspeelden in de familiale context zat de Rechter duidelijk dwars. Deze redactie stelt inderdaad vast dat agressiviteit een handelsmerk is van deze grote uit Marokko afkomstige Genkse familie die tien kinderen telt die onderling in kampen zijn verdeeld en uitpuilen van afrekeningen en intriges. R. speelt daarin de rol van de spin in het web. Broers A. en I. zijn zowat de lijfwachten van Mina geworden, wie zich wat te veel -naar hun zin- aan de woning van Mina ophoudt krijgt het zeker aan de stok met de broers die zich dan erg agressief kunnen opstellen. Sommige buren die haar, volgens Mina, komen observeren, hebben dat ervaren. Morsum Magnificat heeft dat misverstand, om erger te voorkomen, opgelost maar krijgt daar uiteraard -sic- geen erkenning voor. 

Burgerlijke partij.
A. krijgt op strafrechtelijk gebied zeven maanden gevangenisstraf met uitstel en een proeftijd van vijf jaar, daarbij nog eens zeshonderd euro boete of een vervangende gevangenisstraf van 30 dagen. A. moet ook nog eens 150 euro betalen voor het Bijzonder Fonds aan de slachtoffers van opzettelijke gewelddaden. Wat de Burgerlijke Partijstelling van R. betreft werden de ten laste leggingen wegens het vermeende te vroeg geboren jongste dochtertje, niet bewezen geacht. Voor de burgerlijke vordering van 1000 euro en het zogenaamd los komen van tand implantaten is volgens de rechtbank het oorzakelijk verband met de slagen en verwondingen niet bewezen. De debatten in deze zaak worden op 19 juni 2014 opnieuw geopend.

Resem klachten.
Ondertussen lopen er tegen R. diverse strafklachten, onder meer van een politie-inspecteur uit Heusden-Zolder, ook een familielid die politie-inspecteur in Beringen is, heeft klachten over R., verder een ex vriend D.H. en diens vennoot en een verzorgster Jessica T. Deze laatste stelt zich ook Burgerlijke Partij in de zaak Mina Asabbane.

Ook klacht tegen Morsum Magnificat.
R. diende ook een klacht in tegen Morsum Magnificat die haar in diskrediet zou hebben gebracht. Morsum Magnificat heeft een zeven pagina's tellend document aan haar verklaring gevoegd waarbij diverse PV's werden gerecapituleerd en waaruit het Parket haar conclusies kan trekken. R. lokt inderdaad heel wat uit, ergo ze liegt, belaagd en belasterd en bedreigt en maakt systematisch gebruik van valse namen. R. wordt in haar doen en laten gesteund door de ondertussen op rust gestelde Rechter van de Rechtbank van Koophandel te Dendermonde André D. Ook een andere Rechter van de Arbeidsrechtbank van Tongeren Johan  Nelissen -ACV vakbondsman - komt met de regelmaat van een klok als informant van de journalist van Het Belang van Limburg in die gazet aan het woord, ook daarover moeten vragen worden gesteld.

Rond de vinger draaien.

Volgens diverse bronnen uit ons onderzoek slaagt R. er in om mannen, vooral oudere, rond de vingers te draaien. Volgens een betrouwbare bron was dat ook het geval met een journalist van Het Belang van Limburg die in zijn proza in die gazet, inderdaad fel van leer trok tegen Mina Asabbane. De journalist schrijft ook regelmatig met de pen van de CD&V te Genk die via de gemeentekas jaarlijks meer dan honderdduizend euro in de kassa van Concentra –de uitgever van Het Belang- pompt. Kunnen we hier nog van objectieve journalistiek spreken?

Ingewikkelde zaak.
Deze redactie is al poosje in deze affaire aan het neuzen, maar stelt vast dat dit een ingewikkelde zaak is waar de advocaten alweer hun handen in wassen, politiek is nooit ver uit de buurt en dat is hier ook het geval. Mina Asabbane scoort zwak op administratief vlak en dat speelt haar zeker parten, of er fraude in het spel is, is werk voor specialisten in de materie van de Zorgverstrekking waar naar onze mening overal, zoals naar Belgisch model, gefoefeld wordt, 85% procent van de Belgen foefelt, dat is een publiek geheim. Zo loopt er ook en onderzoek naar gefoefel door een Rechter van de Arbeidsrechtbank van Tongeren. Weet Johan Nelissen dat ook?      

Artikel n° : 02/14/5283
Geplaatst  : 17:38 3/02/2014

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 08 februari 2014 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.