Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926343





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
FANC beschikt na twintig jaar slechts over veertien nucleaire inspecteurs-MM-223-03
06 februari 2014
Morsum Magnificat beschuldigt het FANC de bevolking niet te beschermen tegen besmettingen.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.418.200
Tihange / Lanaken 06 februari 2014.

MM_223_03_FANC.pdf  Meer volgt over de klacht bij het Europees Hof voor Justitie

Vandaag stelde de minister van Binnenlandse Zaken tijdens een persconferentie in de kerncentrale van Tihange niet alleen de deskundigheid van Morsum Magnificat vast, maar zij zakte ook af naar Tihange om de bekrachtiging van een nieuwe wet voor de versterking en de verbetering van de nucleaire controle toe te lichten. Het FANC beschikt momenteel over veertien inspecteurs, tegen het einde van dit jaar zal dat aantal tot vijftig worden opgetrokken. Maar voor deze redactie is dat niets minder dan een druppel op een hete plaat.

Beschuldiging.
De aanwezigen van het Federaal Agentschap Nucleaire Controle waren niet blij toen zij hoorden dat Morsum Magnificat de minister ervan beschuldigde de bevolking niet te beschermen tegen de gevaren van bepaalde radioactieve besmettingen met afwrijfbare Radium 226. Ook de huidige Directeur, Bens, van het FANC mocht deze beschuldigingen in volle persconferentie aanhoren. De klassieke pers, waaronder het Vrt Nieuws met  journalist Luc Pauwels, stond er bij en keek er naar. Toen minister Milquet zich uitsprak over de deskundigheid van Morsum Magnificat en zelfs voorstelde op haar kabinet te komen werken, reageerde de Vrt journalist  niet. Het FANC was in alle staten en zou bij BZ lobbyen om ons daar van de perslijsten te verwijderen.

Europees Hof.

Morsum Magnificat heeft vandaag nogmaals herhaald de Belgische Staat bij het Europees Hof aan te klagen wegens het feit dat het FANC bij de verwijdering van de illegaal geplaatste radioactieve opvangers voor bliksem, wel dat tuig laat verwijderen, maar niet de radioactieve besmetting dat die toestellen aan de onderliggende delen van het dak hebben veroorzaakt. Het gaat hier hoofdzakelijk over Radium 226, het meest giftige radio-element met een halfwaardetijd van 1602 jaar en botkanker verwekkend.

Meer en foto's volgt in MM_223_03   

Artikel n° : 02/14/5282
Geplaatst  : 17:38 3/02/2014

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 25 april 2016 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.