Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926344





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
ASTRID nv en de TEA1 afluisterpraktijken een en al geheimzinnigheid.
21 januari 2014
Communicatie hulpdiensten en politie werd doodeenvoudig gekraakt.


Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.386.300
Brussel / Lanaken 21 januari 2014
 
Er is over deze ASTRID  http://www.astrid.be/templates/form.aspx?ekfrm=100  afluisteraffaire maar heel weinig in de gazetten geschreven, nogal wiedes. De storm begon nadat een gewezen journalist van Het Laatste Nieuws overstapte naar Jan Verbeke Producties en na een conflict naar de politie stapte en het geheim van de bronnen verklapte. De beroepsjournalistiek is dus door een eigen luis in de pels gebeten. Aanvankelijk werd Morsum Magnificat door de journalisten onterecht met de vinger gewezen, daarom diende Morsum Magnificat deze onterechte beschuldigingen recht te zetten waardoor de beroepsjournalisten nóg meer in hun gat gebeten waren en Morsum Magnificat het nu helemaal verkorven heeft.

Communicatie A.S.T.R.I.D. nv gekraakt.
De politie werd verzekerd dat hun radiocommunicatie veilig was en niet zou kunnen worden afgeluisterd, maar uitgerekend dat gebeurde toen de Duitser Carl K. het TEA1 algoritme achterhaalde en een scanner ombouwde tot een volwaardige A.S.T.R.I.D. ontvanger. Er werd in België via Paul G. een -weliswaar- beperkt afzetgebied gevonden, uiteraard in de journalistenwereld. Uiteraard bij Het Laatste Nieuws, Vtm, Vrt, Jan Verbeke Producties die nauw samenwerkt met Het Laatste Nieuws. Maar niet alleen die twee werken samen, het wereldje van journalisten is één pot nat.

Antwerp Wireless.
Ook in Antwerpen, meer bepaald in Schoten nam de FGP en het BIPT in het kader van A.S.T.R.I.D. nv computers en ontvangers in beslag. Dat dat kon gebeuren was pure eigenwijsheid van Stefan L., hij werd door Morsum Magnificat op voorhand -8 december 2012- gewaarschuwd voor zijn praktijken, wij stuurden toen een e-mail naar Stefaan, met volgende passage " .. Anderzijds vraag ik mij af, of het wel verstandig is om de link op het web te plaatsen, ik ben zéker niet de énige die ze kent ..", einde citaat. Maar Stefan sloeg onze raad in de wind en zijn spullen werden in beslag genomen, hij moet ons dan niet met de vinger wijzen, eigen schuld, dikke bult.

A.S.T.R.I.D.nv nog steeds onder vuur.
Het vuur van de anti ASTRID lobby bij de brandweer wordt nog steeds in stand gehouden, recent zelfs opnieuw aangewakkerd. Informatie bereikt ons, dat de brandweer in het kader van een recent Koninklijk Besluit van 30 augustus 2013 zich opnieuw met eigen zend- ontvangers wil gaan uitrusten, zeg maar een alternatief radionet op poten zetten.

Brandweer Vlaanderen.
Op de website van BVV http://www.brandweervlaanderen.be/Home/Nieuws.aspx?id=1097
 lezen we het volgende " We vermelden hier ook het bijzondere geval van de radio. Voor de brandinterventies behoort de radio tot de basisuitrusting en is de ATEX- radio een specifieke uitrusting in het geval de brandweerman/vrouw wordt blootgesteld aan een ontploffingsrisico...". Over de ATEX reglementering hebben wij in het verleden al genoeg geschreven, maar in de praktijk zien we daarvan weinig gerealiseerd. Brandweer en ook politie bevindt zich in een gevaarlijke zone waar ontploffingsgevaar is, bijvoorbeeld bij gaslekken, maar een Ex gekeurd toestel -herkenbaar aan de rode kleur- hebben ze dikwijls niet. Uit de tekst op de website BVV kunnen we afleiden dat iedere brandweerman over een radio dient te beschikken, maar men verwijst niet naar de wet.

Civiele veiligheid.
Bij Brandweer Vlaanderen kan men aan hun beweringen geen wet verbinden, Catty D. verwijst gemakshalve voor die teksten naar de Civiele veiligheid. Daar komen we bij Ellen van de persdienst terecht die op zoek gaat naar een antwoord op onze vraag. Dat antwoord is er al vlug gekomen, op de bijlage van het KB van 30 augustus 2013 vinden we diverse situaties waaruit blijkt, dat een radio bij de uitrusting behoort.

Brief aan de Koning.
Er komt in de radioaffaire pas klaarheid door de brief aan de Koning, daarin staat vermeld " Elke intervenant bij een interventie voor brand moet over een radio beschikken. Wanneer er explosiegevaar is voor de betrokken intervenant, moet deze uitgerust zijn met een ATEX radio ". Wat de ATEX toestellen betreft, staat de regelgeving ook al in de Europese richtlijnen 94/9/EG van 23 maart 1994, maar de Belgische veiligheidsdiensten beschikken nog steeds niet over voldoende Ex gekeurde zend- ontvangers die gekemerkt worden door de rode kleur.

Gebruik van PBM.
Wanneer we de wetteksten over de uitrusting en het gebruik van PBM nog eens doornemen, dan stellen wij ons de vraag of de brandweer niet over geëquipeerd is door al die attributen de bomen door het bos niet meer ziet. In het kader van het gebruik van de ASTRID radio's hebben ze in ieder geval gebrek aan knowhow, dat staat als een paal boven water. Bij interventies hebben wij al diverse keren kunnen vaststellen, dat ze hun -zelfs verplichte- PBM niet dragen. Dat wij hun daarop attent maken nemen ze ons niet in dank af, het zij zo. Voor Morsum Magnificat blijft de brandweer een stelletje ongeregeld waar discipline vaak zoek is, zij het  aan de toog goed kunnen uitleggen en zich als para militairen opstellen.

PBM eisen en krijgen ...
Bij een interventie te Genk -Koerweg- betrappen we weer een brandweerman zonder helm -foto- en dat kan niet door de beugel. Recent bij een interventie te Zutendaal droeg de brandweerman zelfs geen vest.
   

Geen helm kan niet door de beugel

Artikel n° : 01/14/5265
Geplaatst op 15:05 21/01/2014

Redactie Morsum Magnificat ®Professioneel
Erik Verbeeck © 

Laatste update ( 28 januari 2014 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.