Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16935169





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Lanaken : Werken op het openbaar domein zonder vergunning-Update1
06 januari 2014
Zelfs argeloze burgers in gevaar brengen trekt de aandacht van de politie niet.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.365.200
Lanaken 06 januari 2014.

--- Update 1 9:03 7/01/2014
Werken?
In de Arkstraat werd ter hoogte nummer 58 een container geplaatst die zoals wij vermoeden, niet voldoet aan de vigerende wetgeving die wij er deze keer niet opplakken. Er is daar wel voldoende straatverlichting maar als die uitvalt dan is er niets voorzien. Aangezien er een bord A31 -werkman- is geplaatst, nemen we aan dat daar werken worden uitgevoerd? Maar een D1c -pijl- staat er niet en die had er wel moeten staan.


Dit bord A31 geeft werken aan. Een D1c staat er niet? Ook om borden -en een container- op het openbaar domein te plaatsen moet er een toelating zijn van de politie.

Toelating politie?
Hoe dan ook, is er een toelating nodig van de politie, of die er is betwijfelen we ten zeerste. We geven hier nogmaals aan hoe intriest het gesteld is met de handhaving in Lanaken en vooral de -selectieve- werking van de lokale politie.

Geheugensteuntje voor de PZ-Lanaken-Maasmechelen.
Het MB van 7 mei 1999 zegt het volgende :
Art. 8. Signalisatie van containers.
8.1. De containers die worden geplaatst op de openbare weg moeten op de voor- en achterkanten voorzien zijn van afwisselende rode en witte strepen van ten minste 0,10 m breed die met de verticale as van de container een hoek van ongeveer 45° vormen.
Indien de container niet over een oppervlakte beschikt van ten minste 1,00 m2 waarop zulke strepen kunnen worden aangebracht of indien die strepen minder dan 0,50 m hoog zijn, wordt een bord voorzien van dezelfde strepen, met een hoogte van ten minste 0,50 m en een breedte die ongeveer gelijk is aan die van de container, aan deze container vastgemaakt.
8.2. Een verkeersbord D1 met een diameter van ten minste 0,70 m, waarvan de pijl onder een hoek van ongeveer 45° naar beneden gericht is, wordt aangebracht aan de kant waar het verkeer toegelaten is.
Een oranjegeel knipperlicht wordt boven het verkeersbord D1 aangebracht.
8.3. De container wordt zodanig geplaatst dat het verkeer slechts aan één zijde mogelijk is.
8.4. Artikel 4.2., 3°, b), is van toepassing wanneer de container zo geplaatst is dat de voetgangers, de fietsers en de bestuurders van tweewielige bromfietsen genoodzaakt zijn de rijbaan te volgen.
8.5. Een opschrift of een bord waarop in het geel, op een zwarte achtergrond, de naam staat van de verantwoordelijke voor de signalisatie en diens telefoonnummer, wordt aangebracht op één van de zijkanten van de container.
8.6. De bepalingen van de artikelen 8.1. tot 8.3. zijn niet van toepassing op de containers die op een parking geplaatst zijn die niet aan de rijbaan grenst en op de plaatsen waar ze het verkeer noch van de bestuurders noch van de voetgangers hinderen.

Onverstaanbaar.
We hebben getracht om bij de firma die de container plaatst informatie te bekomen, maar we krijgen een antwoordapparaat, het taaltje van het ingesproken bericht is voor ons onverstaanbaar. Ook een probleem
in Limburg, het niet fatsoenlijk Nederlands kunnen praten.
--- einde update 1

Het heeft twee maanden aangesleept vooraleer wij de informatie van Lanaken hebben ontvangen waarop iedere burger onmiddellijk of hoogstens binnen de twee weken recht heeft - Decreet Openbaarheid van Bestuur van 26 maart 2004-. Het moet blijken dat het gemeentepersoneel in Lanaken spreekverbod heeft en alleen de gemeentesecretaris nog op onze vragen mag antwoorden, van dictatuur -en erger- gesproken.

Geen vergunning.
De werken die op 4 november 2013 aan de Sint Ursula kerk en op 13 november 2013 aan een gebouw op de hoek van het Gemeenteplein en de Koning Albertlaan werden uitgevoerd, waren niet vergund! Pas op 3
januari 2014, twee maanden na datum, werd dat na een klacht bij de Beroepsinstantie "Openbaarheid van Bestuur" door de gemeentesecretaris William Vancleynenbreugel bevestigd en overgemaakt.

Voorbeeld voor Lanaken hoe het moet

Advocaat.
De firma uit Ruisbroek die de GSM antennes plaatste en waarvan wij compromitterende foto's inzake veiligheid bezitten, stuurde ons een advocaat op de hals, maar het staat als een paal boven water dat er inderdaad geen vergunning was om het openbaar domein in te nemen. De werf was bovendien niet afgebakend en personen konden zich binnen de draaicirkel en onder de gondel begeven.

Huurder kraan.
De kraan werd gehuurd door een Nederlandse firma uit Oss en die beweert dat de firma AS-Technics uit Brussel alles over die werf weet en er wel degelijk een vergunning was "maar ze zit in het dossier" zegt men in Oss, verder willen zij er niets over kwijt! Ze hebben dus alweer allemaal iets te verbergen, vooral Lanaken waar de handhaving in het bezemhok is ondergebracht en spreekverbod heeft gekregen.

MM_222_03_MM_Lanaken_Openbare_Weg.pdf
 
Artikel n° : 01/14/5250
Geplaatst : 11:54 6/01/2014

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
2014 Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 28 januari 2014 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.