Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16935169





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Gevaarlijke en onwettige openbare en andere elektrische netten moeten aangekaart.
04 januari 2014
Burgemeesters lappen de wetten aan hun laars en brengen mensen in gevaar.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.361.000
Lanaken 04 januari 2014.

Nadat Morsum Magnificat in 2002, zonder hulp van de politiek, de gigantische gevaarlijke puinhoop van de elektrische netten, met Gaselwest op kop, had blootgelegd, werd de FOD Economie -Algemene Directie Energie- door toenmalig Staatssecretaris Olivier Deleuze aan het werk gezet. In 2002 gaf de Hoofdingenieur-Directeur, Jean Claude Mignolet, instructies aan alle DNB's dat hun laagspanningsnetten en aftakkingen per 1 augustus 2002 in conformiteit met het AREI dienden te worden gebracht, een lachertje van jewelste. Vandaag, twaalf jaar later, is er wel wat veranderd, maar er zijn nog duizenden aftakkingen die gevaarlijk zijn.

Burgemeesters verantwoordelijk.

Het staat als een paal boven water dat de burgemeesters verantwoordelijk zijn voor de gevaarlijke openbare elektrische netten in hun gemeente, dat is alleen al een feit wanneer artikel 135 van de gemeentewet wordt toegepast.

Ook de politie.
Als er zich gevaarlijke situaties op het openbaar domein bevinden die het gevolg zijn van een overtreding van de wet, in casu het AREI -Wet van 10 maart 1925, KB 10 maart 1981, etc- dan is de politie volgens artikel 15 van de wet op het politieambt, bevoegd. De minister van Binnenlandse Zaken en de Algemene Inspectie op de politiediensten heeft dat aan deze redactie bevestigd. Maar de politieambtenaren zijn slippendragers van de burgemeesters en zij beschermen hun broodheer.

Parketten onderzoeken hier helemaal niets.
Na de onthoofding van Walter De Hondt te Laakdal op 18 augustus 2012, zet het parket van Turnhout de schuldigen zonder meer uit de wind. Parketten sluiten de ogen voor de gigantische overtredingen op de wet van 10 maart 1925 Hoofdstuk VI, art. 13. In de zaken Georges Wittevrongel en Leo Roland, waar Morsum Magnificat het voor de nabestaanden opnam, werden de nabestaanden schadeloos gesteld maar op strafrechtelijk gebied werden de verdelers ook uit de wind gezet. Justitie is stekeblind voor de toepassing van de nochtans duidelijke wetten, vooral deze van 10 maart 1925.

Nieuwe actie.

Sinds 1 januari 2014 startten we opnieuw met het blootleggen van openbare en andere gevaarlijke elektrische netten. Bij particulieren, vooral huurders, kunnen we dat enkel mits toelating, voor de openbare netten hebben wij van niemand toelating nodig.

Onverantwoorde Marino Keulen.

Vijf jaar geleden poogde de toenmalige minister van Wonen, Marino Keulen, ons belachelijk te maken door te stellen dat onze bezorgdheid over de slechte staat van de netten cafépraat zou zijn. Wij hebben Marino Keulen in zijn eigenste gemeente gedurende twee jaar kunnen beoordelen en het resultaat is bar slecht. We legden de hoge leegstand bloot, we legden de niet conformiteit van de elektriciteit van twee huurpanden bloot en nu gaan we dat ook met de openbare netten doen.


Burgemeesters die "Meineed" plegen.
De wetten van het Belgische Volk respecteren houdt ook als -mede-eigenaar van de elektrische openbare netten, de toepassing in van het KB van 10 maart 1981 en de wet van 10 maart 1925 Hoofdstuk VI art.13. Maar dat doet Marino Keulen niet!

Verrijking door massaal overtreden van de wet.

Openbare elektrische netten, zowel ondergronds als bovengronds, moeten volgens de wet en volgens de vigerende wetten -AREI- aangelegd en onderhouden worden, maar de eigenaars en mede- eigenaars, zoals de gemeenten, doen dat uit puur geldgewin niet. Als er ongevallen zijn zoals de dood van Walter De Hondt, dan wordt de zaak in de doofpot gestopt en gaan de schuldigen vrijuit.

Gevaarlijke overtredingen.

De grootste overtreding die wordt begaan bij het aansluiten van woningen op het distributienet is artikel 125 van het AREI met de voeten treden. De verdeler moet bij vermindering van sectie geen zekering plaatsen indien de aftakking niet langer is dan drie -3- meter, zo niet moet de kabel met aangepaste zekeringen beveiligd worden en dat gebeurt massaal niet. Door die overtreding te mogen begaan, sparen de verdelers -en zij die ervan profiteren zoals de gemeenten- met alle gevolgen van dien -brand door kortsluiting in toevoerleidingen- miljarden uit. Wij hebben het hier slechts over één overtreding!

Geen enkel onderhoud.

In de wet van 10 maart 1925 -Hoofdstuk VI, art. 13- is duidelijk gesteld dat er onderhoud dient te gebeuren. De aftakking Kerkveld 11 te 3620 Lanaken, is nooit onderhouden geweest en vertoont ernstig gevaar voor overspanning -TN-S net-, kortsluiting, brand en elektrocutie. De geleiders tussen de verdeelkap en de verbindingen -moffen- naar de baxb kabel zijn nog van het vinyl type en hebben door inwerking isolatie verloren waardoor er geen bescherming meer is tegen directe aanraking, Leon Roland en Georges Wittevrongel hebben daardoor het leven gelaten.

Marino Keulen -en anderen- moeten aangepakt worden.

Hier ziet u het bewijs zwart op wit dat hier in Lanaken argeloze burgers aan het Kerkveld 11 in gevaar worden gebracht. De bewoners zijn alvast op de hoogte gebracht en hebben als eerste het document ontvangen. Marino Keulen gaat morgen weer op kosten van de belastingbetaler, als een "Keizer" met zijn horde slippendragers, die hem wegens passieve corruptie in het zadel houden, op het gemeenteplein toasten, maar "Het Volk" laat zich bedotten door glamour en glitter, óóit zal het uur van de waarheid wellicht komen.

Artikel n° : 01/14/5247
Geplaatst : 20:37 4/01/2014

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
2014 Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 28 januari 2014 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.