Begijnendijk : Burgemeester schakelt Infrax in voor gevaarlijke elektrische installatie-Update2 |
03 januari 2014 |
Distributie Net Beheerder Infrax kan toevoer elektriciteit afsluiten.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.364.000 Lanaken 03 januari 2014.
--- Update 2 19:53 6/01/2014 Reactie. Eén van de bewoners van het pand in de Haltestraat 42, WDP -een juridisch adviseur / criminoloog- vindt dat het bericht "nodeloos" en "onjuist" is, maar WDP vergist zich. Wij hadden er misschien beter bijgevoegd, dat de feiten zich medio 1994 hebben afgespeeld en het de auteur van deze artikels is die er toen woonde, de FOD Economie -toen MEZ- inschakelde. Ik daag de juridische adviseur uit om de huidge elektrische installatie van dat pand door Morsum Magnificat te laten bekijken. We zijn er honderd procent zeker van dat er minstens twee ernstige inbreuken op het AREI te vinden zijn. Crimineel karakter. Wij nodigen WDP eveneens uit het criminele karakter van het verhuren van woningen met een niet conforme elektrische installatie, samen met ons bloot te leggen. Eén schrijnend voorbeeld is op minder dan één kilometer van de Haltestraat te zien. Het is hoogtijd dat de Justitie werk maakt van het vervolgen van malafide eigenaars die woningen verhuren waarvan de elektrische installatie niet conform, de facto gevaarlijk is. --- einde update 2
--- Update 1 11:55 4/01/2014 Andere woning. Burgemeester Willy Michiels begint te beseffen dat hij toch verantwoordelijkheid draagt en heeft inderdaad Infrax gevraagd om poolshoogte te nemen. Morsum Magnificat werd als gevolg daarvan ook door Infrax gecontacteerd en wij hebben enkel en alleen maar kunnen bevestigen wat wij weten en geschreven hebben. Wij hebben aan de burgemeester van Begijnendijk, Willy Michiels -MGB- uitgelegd dat, wanneer de gevaarlijke toestand blijft bestaan, Infrax wel eens de toevoer van elektriciteit, naar voorbeeld van de Haltestraat 42, zou kunnen afsluiten. Het blijkt dat Begijnendijk -OCMW- dan recent toch in een woongelegenheid voor het gezin zou kunnen voorzien. --- einde update 1
De saga met de gebrekkige elektrische installatie in Begijnendijk is nog niet afgelopen. De eigenaar, die de elektrische installatie heeft aangelegd maar ze niet door een erkend organisme liet keuren -art. 2 MB 27 juli 1981- riskeert nu dat de DNB Infrax de spanning toevoer afsluit, dat kunnen zij ingevolge het Energiedecreet wel degelijk doen.
Energiedecreet. In 1995 heeft de Algemene Directie Energie voor een pand aan de Haltestraat 42, eveneens in Begijnendijk, wegens de gevaarlijke elektrische installatie, het buiten dienst stellen ervan gevorderd, dat was toen nog onder wijlen burgemeester Bèreke Verhaegen. In het Energiedecreet van 6 maart 2009 is onder Afdeling VI artikel 4.1.18 3° vermeld dat " .. de netbeheerder oordeelt dat er een ernstig risico is voor de veiligheid van personen of materiaal .. " deze de toegang tot het net kan afsluiten.
Risico. Gezien het negatief verslag van Electro-test van 6 december 2013 is er wel degelijk risico voor de veiligheid van personen. Dat er een risico bestaat ligt aan het feit dat de eigenaar de elektrische installatie verbouwde zonder dat deze aan een wettelijke keuring werd onderworpen. Op 14 december 2013 was er wegens de niet conforme installatie een ernstig probleem waardoor er wegens kortsluiting, begin van brand is ontstaan. Dat werd mede een aangetekend schrijven van 15 december 2013 aan eigenaar Bart L. gemeld.
Ongepast. Op 16 december 2013 is de eigenaar langs geweest en kreeg de toelating om werken uit te voeren en in te grijpen, dat deed hij voor de elektrische installatie van het gelijkvloers, maar de gevaarlijke situatie bij het verhuurde waar een gezin met drie kinderen woont, liet hij ongemoeid. Moet blijken dat de eigenaar de hulp van anderen dient in te roepen en van plan was om pas op zaterdag 28 december 2013 werken te komen uitvoeren, een hoogst ongepaste timing. De huurders hebben de eigenaar dan ook geen toegang verschaft, begrijpelijk, dat is pure verstoring van het rustig huurgenot. De eigenaar had het verhuurde in de wettige staat moeten afleveren, ook op dat vlak is de man al dik in de fout.
Intimidatie van de Politie. Voor de zoveelste keer werd de politie van de PZ-BRT opgetrommeld en voor de kar van de eigenaar gespannen. Er is ondertussen een burgerlijk geding aan de gang en de politie had daar in feite niets te zoeken, alweer pure intimidatie. De eigenaar, Bart L., loopt vlotjes naar de politie, dat deed hij ook tegen Morsum Magnificat. Toen wij de zitting bij het Vredegerecht te Aarschot hadden gevolgd, ging hij janken bij de politie van Lubbeek dat wij hem zogezegd zouden achtervolgen! Als journalist zou je nog geen rechtszaak mogen volgen waar je nota bene zelf bij betrokken bent.
Interessant. Dit is nog eens een interessant dossier waaruit we kunnen aantonen dat de burgemeesters en de justitie, in casu het parket van Leuven, strafbare feiten in de doofpot stoppen en malafide eigenaars de hand boven het hoofd houden.
Oproep aan huurders. Maar al te veel panden die verhuurd worden voldoen niet aan de meest elementaire voorschriften van het AREI DNB of werkmaatschappijen letten zelfs bij het opmeten van de meterstanden niet naar de staat van de installatie. Huurders die willen weten waar ze met hun elektrische installatie aan toe zijn kunnen van Morsum Magnificat Advies bekomen.Geef ons een seintje.
Wordt vervolgd.
Artikel n° : 01/14/5245 Geplaatst : 19:22 3/01/2014
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel 2014 Erik Verbeeck © |
Laatste update ( 28 januari 2014 )
|