Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926345





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Ongeval Knesselare : Persmagistraat moet niet verwonderd zijn-Update1
30 december 2013
Balorige brandweer blijft instructies minister negeren adressen en via pagers doorgeven.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.352.800
Gent / Lanaken 30 december 2013.

--- Update 1 13:04 30/12/2013

Procureur Johan Sabbe.

In een telefoongesprek van heden maandag 30 december met de Gentse Procureur Johan Sabbe is duidelijk dat het Parket de problematiek niet onder controle heeft. De Procureur geeft te kennen, dat wij nog maar eens een melding met de nieuwe feiten kunnen plaatsen en dat is ondertussen al gebeurd. 

Waar zitten de lekken naar de bevriende journalisten?

Morsum Magnificat wil duidelijkheid waar sommige bevoordeelde journalisten, in casu van De Standaard, hun informatie ophalen en vooral welke ambtenaren bij de brandweer of de politie het beroepsgeheim schenden zodat zij die lekken, ontmaskerd kunnen worden.
--- einde update 1

Tijdens het telefoongesprek van zaterdag 28 december 2013 om half zes over het ongeval te Knesselare dat wij met de persmagistraat van het Parket van Gent Isabelle De Tandt voerden, drukte deze haar verwondering uit over hoe het komt dat de pers zo snel ter plaatse is. Het parket van Gent moet daar echt niet verwonderd over zijn. Op 15 augustus en op 04 oktober 2012 leverde Morsum Magnificat reeds de formele schriftelijke bewijzen dat de brandweer niet alleen de adressen van de interventies naar de pagers stuurt, maar ook gevoelige informatie zoals een zelfmoordpoging te Eeklo. In casu werd opnieuw aan de persmagistraat het formele bewijs geleverd dat de adresgegevens van de interventie gekend waren.

Parketten moeten optreden.

Naar aanleiding van de rechtszaak tegen een aantal journalisten o.a. Jan Verbeke -producties- en Kristof Debecker destijds van Het Laatste Nieuws en thans bij Het Nieuwsblad die op 18 januari 2014 samen met zes anderen voor de Brusselse Raadkamer dienen te verschijnen, is alles over de lekken in de communicatie van ASTRID door de FGP van Asse in opdracht van OR Patrick De Coster blootgelegd. Morsum Magnificat legde aan het Parket te Gent, in casu voor de derde keer, het bewijs voor dat de brandweer en de burgemeesters de schuldigen zijn dat de instructies van de minister van Binnenlandse Zaken genegeerd worden. 

Geheimdoenerij.

Anderzijds worden de pager berichten van oproepen voor brandweer en politie in Nederland op het internet geplaatst, maar aankondigingen van zelfmoorden en andere gevoelige informatie zijn daar niet te bespeuren. In Nederland zijn die diensten disciplinair veel professioneler. In België is de politie, maar vooral de brandweer, vaak een stelletje ongedisciplineerde spuitgasten, de recente rellen in Brussel zijn daarvan het zoveelste bewijs. De brandweer lijkt meer op een para militaire organisatie die de politie bewerkt met schuim en versperringen doorbreekt. Wat wil je als je weet dat politici -minister en burgemeester- hun baas is. We snappen overigens niet waarom journalisten en burgers niet mogen weten dat er een ongeval of een brand is, het "Volk" heeft daar recht op.

Parket van Gent heeft het bewijs ontvangen.



Dit bericht verschijnt omdat de brandweer van Eeklo de instructies blijft negeren. Het Parket van Gent is reeds twee keer door deze redactie daarover geïnformeerd. De persmagistraat moet dus niet verwonderd zijn dat journalisten en fotografen er als de kippen bij zijn. 

De vriendjes.

Het is duidelijk dat pers uit bepaalde hoeken "veel meer" informatie ontvangt dan andere, vriendjespolitiek is in dit land alom aanwezig. Als wij zien hoe bijvoorbeeld Caroline Van Den Berghe bij persmomenten familiair omgaat met sommige politiemensen, dan moeten we ons qua het bekomen van informatie geen tekening meer maken. Ergo, wij zijn er honderd procent van overtuigd dat zij informatie ontvangt van ambtenaren die hun beroepsgeheim schenden. Op die manier worden bepaalde personen en diensten bevoordeeld en anderen benadeeld, als het hier over de CODEX zou gaan is dat vervalsing van concurrentie. Een gevolg daarvan is dat bijvoorbeeld Vrt Panorama de prijs van de Liga binnenhaalde. Dat zal Morsum Magnificat niet te beurt vallen, wij stellen ons immers totaal onafhankelijk op, daarom worden wij dan ook in de grond geboord. Het is duidelijk dat de -rode- Vrt, die met belastinggeld werkt, sterk bevoordeeld wordt en schromelijk misbruik maakt van het persgeile volk, verstand op nul en geef ze brood en spelen dan zijn ze tevreden en als de micro's en de camera's aanwezig zijn is het hek van de dam, één en al bekrompenheid.       

Artikel n° : 12/13/5239
Geplaatst : 9:48 30/12/2013

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 27 november 2019 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.