Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926345





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Politierechtbank Leuven vonnist gedetineerde die uit Vorst naar rechtszaal werd gebracht.
28 december 2013
Onverbeterlijke recidivist had al levenslang rijverbod en krijgt er nog vijf jaar bij.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.351.000
Leuven / Lanaken 28 december 2013.

Hoe het mogelijk is dat de 28 jarige Bjorn F., al levenslang rijverbod kreeg opgelegd en vrijdag opnieuw onder aanhoudingsmandaat voor de rechter stond, is onbegrijpelijk. De man zit momenteel in Vorst al vijf maanden in voorarrest en moest voor nieuwe feiten voor de politierechter verschijnen.

Levenslang.
Bjorn F., stond vrijdag 27 december 2013 opnieuw voor de politierechter te Leuven voor een ongeval met vluchtmisdrijf, de Rechter bedacht hem met nieuwe gevangenisstraffen en fikse boetes inclusief opdeciemen, samen voor meer dan vierduizend euro. De man heeft al levenslang rijverbod, maar toch kreeg hij er van de Rechter nog eens vijf jaar rijverbod bij, begrijpen wie begrijpen kan.

Opgefokte bromfietsen.
Davy had met een opgefokte bromfiets, die in feite tot de klasse A -25 km/u- behoort, gevaarlijke toeren uitgehaald. De politie plukte hem uit het verkeer en stelde vast dat de brommer 81 km/u kon halen. Bijkomend was de bromfiets niet verzekerd. Davy verklaarde dat de bromfiets niet van hem was, maar van een vriend. De Rechter kon van Davy ontfutselen dat al zijn vrienden met opgefokte brommers rondtoeren.

Gat verbranden.
De Rechter ondervroeg Davy ook over zijn school, maar het blijkt dat hij er na het 3e middelbaar de brui aan had gegeven en er van werken ook niet veel in huis is gekomen. De Rechter was van oordeel dat wie zijn gat verbrandt, ook maar op de blaren moet gaan zitten. David kreeg zestien uren werkstraf en 2.400 euro boete.

Advocate met ongeloofwaardig verhaal.

Een automobilist was op 14 juli 2012 na een bezoek aan de kermis en een avondje stappen in Bekkevoort, daags nadien al slapend achter het stuur en met draaiende motor betrapt. Op dat moment had hij nog 0,57 Promille alcohol in het bloed. De advocate beweerde dat haar cliënt geen schuld had, maar het Openbaar Ministerie sneerde dat de advocate na zoveel maanden een ongeloofwaardig verhaal kwam opdissen. De Rechter schoof het dossier opzij en zei "uitspraak op het einde van de zitting".

Advocaat wilde vijfhonderd euro "cash".
Ezoubir D. had advocate E.H. uit Herent helemaal niet verwacht voor de zitting, hij had haar 's morgens gebeld dat ze niet hoefde te komen. De advocate had immers op donderdag  26 december 2013 om 19:01u naar haar cliënt een e-mail gestuurd waarin zij vóór de zitting 500 euro cash wilde ontvangen, zij schrijft ".. bij gebreke aan betaling zal ik morgen niet optreden ...", einde citaat. Ezoubir D. was dan ook verwonderd de advocate de zaal te zien binnenstappen enhem sommeerde mee naar buiten te komen wat de man ook deed. Daar speelde zij het toch klaar speelde om een deel van de gevraagde cash te innen, geld is voor advocaten duidelijk heel belangrijk.

Zonder verzekering en keuringsattest.
Ezoubir D. moest voor de politierechter verschijnen voor aantijgingen die gingen over zonder keuringsbewijs of verzekering te rijden. De advocate had pas op 26 december wat stukken ontvangen, maar overleg met haar cliënt die zeer moeilijk Nederlands spreekt en verstaat, dus over het dossier was er vóór de zitting niet geweest, wel over haar betaling. Het was voor haar cliënt interessant geweest de zaak uit te stellen, op die manier kon hij de zaak met zijn advocaat bespreken. De advocate overhandigde tijdens de zitting het bewijs aan de Rechter dat de premie van de verzekering wel degelijk was betaald, maar de maatschappij wegens een "misverstand" de betaling niet had kunnen boeken -iets wat ook al onzin was, red-.

Rijverbod en boete.
De Rechter had helemaal geen oren naar de advocate en bedacht Ezoubir D. met een rijverbod en een boete, de man was uiteraard niet te spreken over het resultaat en heeft zoals blijkt uit een e-mail bericht van 27 december de advocaat in diens beste Nederlands de levieten gelezen. De advocaat reageerde dat zij na die e-mail niet meer wenst op te treden, nogal wiedes, het vertrouwen is immers geschonden.

Journalist mocht niet naar zitting komen.

In de e-mail van 26 december 2013 om 19:01u schrijft de advocate E.H. aan Ezoubur D.: " ... U zal mij willen bevestigen dat u zelf -en niet dhr. Verbeeck- morgen op de zitting aanwezig zal zijn en mij dit bedrag cash zal overhandigen..", einde citaat. De advocate legt in feite iemand zómaar verbod op om naar een openbare zitting te komen-sic-. Omdat de journalist en auteur Erik Verbeeck uiteraard zoals voorzien, aanwezig was, heeft zij gemeend om valse beschuldigingen te moeten uiten dat Erik Verbeeck gefilmd zou hebben in de rechtszaal, een flagrante leugen maar -sommige- advocaten zitten niet verlegen om een leugentje meer of minder.

Advocate uit valse beschuldigingen aan Morsum Magnificat.
Morsum Magnificat komt inderdaad zeer zelden naar de politierechtbank te Leuven, maar de dienstdoende bode noteerde zonder problemen onze aanwezigheid. Op een bepaald moment komt de bode ons uitleg geven over de gedetineerde die onder begeleiding van vier agenten voor de Rechter moet verschijnen, een man die in Vorst in voorhechtenis zit, iets wat de Rechter nadien zich ook liet ontvallen. Na de zitting valt een advocate uit Herent ons lastig dat wij in de rechtszaal zouden gefilmd hebben en dat zij dat niet wilde.

Laster.

Wat Morsum Magnificat ook moge beweren, de advocate E.H. was er van overtuigd dat de bode naar de journalist van Morsum Magnificat was gekomen om te vragen of hij aan het filmen was, een absolute leugen, zijn -sommige- advocaten dan toch beroeps leugenaars? Buiten de valse beschuldigingen "gefilmd" te hebben, heeft de advocate nog meer onzin uitgekraamd en tegenover haar cliënt, richting Morsum Magnificat, nog meer gratuite beschuldigingen geuit. Uiteraard hebben we voldoende bewijsmateriaal om zo nodig nog meer te onthullen. 

Artikel n° : 12/13/5237
Geplaatst : 20:06 28/12/2013

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 28 december 2013 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.