Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16935301





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Steuncentrum Afghanen leest de zogenaamde onafhankelijke pers de levieten-Update2
08 december 2013
Morsum Magnificat voelt zich niet aangesproken.


Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.325.300
Leuven / Lanaken 08 december 2013.

Update 2 19:53 8/12/2013
Toch welkom?
Niettegenstaande Oscar Flores Morsum Magnificat niet genegen is, ergo stelt dat wij in de Begijnhofkerk niet welkom zijn, wordt Morsum Magnificat toch door hem geďnformeerd. Omdat Morsum Magnificat in tegenstelling tot hemzelf niet discrimineert, plaatsen wij hier de link naar het filmpje dat Oscar deze morgen via een persbericht verspreidde  ... http://vimeo.com/m/81478852

Hotti cvoha failliet.
Op 4 december 2013 is de cvoha -Coöperatieve vennootschap met onbeperkte hoofdelijke aansprakelijkheid- die op papier gevestigd is te Oostende, maar in werkelijkheid aan de Sledderloweg 63 te 3600 Genk actief is, failliet verklaard. Morsum Magnificat heeft die Afghaanse vennoten, die amper wat Nederlands verstaan en ook amper wat Nederlands spreken, meer dan voldoende en belangeloos geďnformeerd over hun rechten en plichten. Maar van hun plichten trekken ze zich maar heel weinig aan. U leest er eerstdaags meer over in Morsum Magnificat. Deze mensen mogen van geluk spreken, dat onze controle instellingen onderbemand zijn en selectief werken.
--- Einde update 2 

Update 1 19:53 8/12/2013
Illegalen die ons de les lezen.
Het is in dit land heel ver gekomen dat het mogelijk is dat illegalen onze openbare gebouwen bezetten, ons de levieten lezen en als het hun niet zint, de deur wijzen. De bezetters van de Begijnhofkerk mogen van geluk spreken dat we hier in een land leven dat door politieke chaos onbestuurbaar is. Wat wij vandaag hebben meegemaakt roept vele vragen op, onder meer of wij Belgen dat moeten tolereren.

Afghaanse democratie.
Het moet blijken dat Morsum Magnificat vandaag van meneer Oscar Flores te horen kreeg, niet meer welkom te zijn op de persconferenties van de CRER waarop Morsum Magnificat nota bene door hem werd uitgenodigd! De reden van het ongenoegen ligt in de passage in het artikel dat Morsum Magnificat 220-16 bracht naar aanleiding van de bijkomende hongerstaker. In dat artikel hebben wij gemeld dat de asielzoekers die in de Begijnhofkerk verblijven eerder in het klooster alles sloopten wat verkoopbaar was. Blijkbaar zou dat volgens Oscar niet kloppen.

Niet allemaal
Morsum Magnificat heeft op 30 november 2013 ter plekke vernomen dat een aantal van zij die in de Begijnhofkerk verblijven, voordien uit dat klooster werden uitgedreven. Volgens Oscar Flores klopt dat niet en hebben wij leugens geschreven en daarom zijn wij er niet meer welkom. Het is voor ons onmogelijk om te controleren wie er in dat klooster "Jesu" was en wie daarvan in de Begijnhofkerk verblijft. De Afghanen verwijzen ons naar de democratie, maar nu wordt de pers, in casu Morsum Magnificat, door de Afghanen die hier nota bene illegaal onze openbare gebouwen bezetten, de deur gewezen.
Dit wordt zeker nog vervolgd.
--- einde update 1

" België is een democratisch land met onafhankelijke media ", dat is wat men bij herhaling zegt aan de burgers en is de inzet van een persbericht van Oscar Flores van het steuncomité voor de Afghanen. Het is de taak van de onafhankelijke media om de bevolking zonder beperking, te informeren en dit zonder druk van de kerk, de politiek, zelfs de ideologie, dat in een totaal vrije en onafhankelijke pers.

Onvoldoende geweld?
Het steuncomité van de Afghanen beklaagt zich dat ze geen aandacht meer krijgen van de pers en vragen zich af wat de reden is van deze persstop.
Oscar Flores : Aanvankelijk waren jullie op onze talrijke acties en evenementen op het terrein aanwezig, vooral wanneer ze uitliepen op confrontaties met de politie. Jullie brachten verslag uit, zelfs in de vorm van footprints. Na verloop van tijd komen jullie niet meer, bij ons is er niets veranderd, wij sturen nog altijd evenveel persberichten. Is er soms niet genoeg geweld of zorgen wij voor niet genoeg verkeersbelemmeringen? 

Bezorgd.
Het Afghaans steuncomité zegt als Belgische burgers bezorgd te zijn over deze situatie die elke dag erger wordt. Waarom geef je geen stem aan zij die kritiek geven op de regering? De inhoud van de berichtgeving gaan over politiek en tegenstanders komen niet aan bod. Als onafhankelijke media is het uw taak en plicht om de werkelijkheid te brengen, dat is democratie.

Druk.
Het steuncomité van de Afghanen vertaalt de afwezigheid van de pers als een druk onder invloed van de macht en daarin herkennen zij het voeren van xenofoob immigratiebeleid zonder dat de media bericht over de misdaden.

Bron: Oscar Flores van het steuncomité voor Afghanen  

NVDR.
Morsum Magnificat voelt zich door deze aantijgingen tegen de klassieke pers niet aangesproken, we ontvangen pas sinds enkele weken de enkel Franstalige berichten van de CRER die dan op de koop toe in extremis toekomen, dermate dat wij zelfs niet meer in de mogelijkheid zijn ons met het openbaar vervoer ter plaatse te begeven. De CRER moet ook rekening houden met een redactie zoals Morsum Magnificat die, in tegenstelling tot de klassieke pers, geen enkele subsidie uit welke hoek dan ook ontvangt. De CRER moet ook rekening houden dat hun eenzijdig Franstalig opgestelde persberichten die zes miljoen Vlamingen niet kan bekoren. Dat er overal politieke druk is, staat als een paal boven water, België is geen democratie maar een neo dictatuur. De persvrijheid bestaat enkel in theorie en het is de politiek en justitie die bepaalt wat er in de klassieke pers komt, Morsum Magnificat valt daar totaal buiten.


Artikel N° : 12/13/5215
Geplaatst : 10:29 7/12/2013

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck

Laatste update ( 10 december 2013 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.