Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16935301





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Geen El-Khattabiplein in Borgerhout.
03 december 2013
Inwoners Borgerhout opteren voor Terloplein.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.317.300
Antwerpen / Lanaken 03 december 2013.

Afgelopen weekend mochten de inwoners van Borgerhout een naam kiezen voor een pas heraangelegd plein in de buurt van Hof ter Lo, in de volksmond bekend als 'het Terloplein'. In het referendum werden drie mogelijke namen naar voren geschoven ; het Terloplein, het Marie Roseelsplein naar een Vlaams schrijfster en het El-Khattabiplein. De inwoners van Borgerhout kozen voor de naam waaronder het plein al sinds jaar en dag bekend is : het Terloplein.

Omstreden. 
Abdelkrim El Khattabi was een niet onomstreden ‘Marokkaanse’ verzetsheld, eigenlijk een Berber uit het Rifgebergte die een fameuze slagzin hanteerde : "Wij willen vrij en onafhankelijk leven zodat niemand buiten Allah ons mag regeren!" In de ogen van de marxisten van de PvdA die in Borgerhout mee in het districtsbestuur zitten, een soort Arabische Ché Guevarra en dus de gedroomde figuur om zijn naam te geven aan een plein in een gemeente of district waar de afstammelingen uit het Rifgebergte intussen massaal zijn komen wonen. Alle middelen zijn blijkbaar goed om allochtone stemmen te ronselen.

Sharia.

Ondertussen is geweten dat Ché Guevarra een meedogenloze massamoordenaar was die er niet voor terugdeinsde politieke dessidenten, ook uit eigen rangen, het hoekje om te helpen of te laten helpen. Ook aan El Khabatti hangt datzelfde reukje, hij kreeg niet voor niets de bijnaam 'de veroveraar'. El-Khattabi voerde in zijn Berber-rijkje bovendien de sharia in en liet die ook strikt toepassen. Rijst dus de vraag : Is dit wel een toepasselijke naam voor een plein in Borgerhout.

Ludo Hannesplein.

Naar aanleiding van deze zoveelste islamiseringpoging voerden, onder leiding van Filip Dewinter, militanten van het Vlaams Belang actie om te protesteren tegen de plannen van het Borgerhoutse districtsbestuur om de plein- en straatnamen te ‘multiculturaliseren’. De actievoerders plaatsten straatnaambordjes met de boodschap ‘Ludo Hannes-plein’ verwijzend naar de moord op de man door een jonge immigrant op 21 oktober 1990.

De aanwezige actievoerders hielden ter afsluiting één minuut stilte voor het slachtoffer.

Bron : Vlaams Belang
Bewerking : jvds

Artikel n° : 12/13/5210
Geplaatst : 21:35 3/12/2013
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel

Laatste update ( 04 december 2013 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.