Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16935301





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Fraudemeldingen bij Staatssecretaris : U kan als bron bekend worden!-Update1
03 december 2013
Waarschuwing aan zij die fraude bij Staatssecretaris John Crombez melden.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.316.800
Lanaken 03 december 2013.

--- Update 1 14:22 4/12/2013
Voordeel.
Toch biedt zo'n melding via de Staatssecretaris nog een voordeel, namelijk deze, dat de opdracht tot onderzoek aan de Procureur, van hogerhand komt, met andere woorden van de Procureur-generaal. Men kan het dus moeilijker in de doofpot stoppen.
--- Einde update 1

Degenen die aan de Staatssecretaris voor fraudebestrijding John Crombez -sp.a- fraude melden, zijn bij deze gewaarschuwd. De burgemeesters en de politie roepen burgers op om meldingen te plaatsen, als u dat doet, dan kan u daardoor als bron bekend worden, zelfs bij de politie van de gemeente waar de fraudeur of vermeende fraudeur woont! Dat gebeurt wanneer op het kabinet van de minister wordt beslist om de melding -of klacht- naar het betreffende parket te sturen.

Bevestiging.
Deze redactie is wegens betrokkenheid bekend met twee dossiers, één ervan kwam via het kabinet van Crombez terecht bij het Parket van Leuven die het voor bevestiging naar de politie van Lanaken stuurde. De andere zaak kwam ook via Crombez bij het Parket van Tongeren terecht die het niet naar de politie van Lanaken stuurde, maar naar de politie van Bilzen -de gemeente waar de betrokken persoon woont-, dat is niets minder dan de kat bij de melk zetten. Er zijn aanwijzingen dat er informatie is gelekt.

Lekken bij de politie.
Het is een publiek geheim dat onder meer de politie én de justitie zelf lekt, of voor lekken naar -de bevriende- pers zorgt, deze redactie heeft daarvan een stapel bewijzen, zelfs documenten uit de kabinetten van de Onderzoeksrechter lekken naar buiten. In de zaak van de vermeende fraude van een inwoner van Bilzen is het zeer vreemd dat de lokale politie die documenten via het Parket van Tongeren in bezit krijgt. De betrokkene is een Rechter Em., die in Bilzen woont.

Melder wordt bekend.
Het is wraakroepend dat wie zich beklaagt over fraudeurs, door toedoen van het Parket, bij de klager bekend kan worden gemaakt. In nog een ander dossier stuurde het Parket van Leuven zelfs een kopie van de brief van de klager door naar de gemeente -Begijnendijk-. Journalisten moeten hun bronnen beschermen maar de Parketten blijkbaar niet, u bent gewaarschuwd. Bij de Parketten kent men blijkbaar nog altijd niet het verschil tussen een "melding" of een "klacht". In casu werd gevraagd om de "klacht" te bevestigen, terwijl het om een melding bij de Staatssecretaris voor fraude ging, dus geen klacht. 

Artikel n° : 12/13/5209
Geplaatst : 13:25 3/12/2013

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 04 december 2013 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.