Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16935301





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
De macht van de politiek en de invloed bij de justitie in de praktijk.
03 december 2013
Leuvense justitie stekeblind voor laster eer- en broodroof door Dirk Claes.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.316.700
Lanaken 03 december 2013.

In vorige artikels hebben wij aangetoond en bewezen dat Ivo Carmen, Procureur des Konings te Leuven, klant was in het café van burgemeester, Senator Dirk Claes -CD&V-. We toonden aan dat Dirk Claes met diens brief van 10 maart 2005, de Procureur Ivo Carmen -van CD&V strekking- voor diens kar wilde spannen en de Procureur hoogst eigenaardige onderzoeken vroeg, onder meer natrekken of Erik Verbeeck zich wel als journalist mocht voordoen.

Laster, eerroof en broodroof.
Maar Dirk Claes, duidelijk gesteund door het Parket van Leuven, ging nog veel verder. Met een brief van 23 maart 2005, die Dirk Claes na het politiecollege door twee andere burgemeesters liet mee ondertekenen, -die twee andere burgemeesters onderschreven om Dirk Claes ter wille te zijn-, veroorzaakte Claes de faling van het exclusief bedrijf VEBO Electroadvies bvba waarvan Dirk Claes het Logo verminkte om aan het Vlaams Belang te kunnen linken. Claes maakte van VeBo de afkorting VB -zie brief van 10.05.13- om zodoende het bedrijf ten overstaan van de Procureur aan het Vlaams Belang te kunnen linken. Met de brief van 23 maart 2005 had Dirk Claes de bedoeling om VeBo Electroadvies bvba van de kaart te vegen en daarin is Dirk Claes perfect geslaagd. De geadresseerden van de brief waren de potentiële klanten van VeBo Electroadvies bvba dat na het versturen van de brief al meteen een bestelling verloor te Diest. Twee jaar na het versturen van de brief aan alle Vlaamse burgemeesters is VeBo Electroadvies bvba failliet verklaard.

Parket Leuven is blind.
Aangezien VeBo Electroadvies onterecht aan het Vlaams Belang werd gelinkt, werd de Antwerpse advocaat Hugo Coveliers geacht voor die zaak de geschikte advocaat te zijn. Echter, Coveliers die zich aanvankelijk in de handen wreef om een politieke tegenstrever juridisch te kunnen aanpakken, faalde grandioos in de verdediging van zijn cliënten. Dat Coveliers zijn toga aan de kapstok heeft gehangen is niet te verwonderen, ook in de zaak van het Genkse gevallen Raadslid Chris Dubois, sloeg Coveliers de bal mis. Nadien wilde een advocaat van Eubelius de zaak verder zetten maar daar stak Patrick Hofströssler een stokje voor. De onfortuinlijke gedupeerde aandeelhouders van VeBo vinden geen advocaat die deze toch duidelijk zaak, in beroep wil verder zetten.

Claes oorzaak van faling.

In zijn besluiten ontkent Dirk Claes -CD&V- dat de brief oorzaak van de faling zou geweest zijn. VeBo Electroadvies bvba was een jong bedrijf dat pas in 2002 werd opgericht. We publiceren hier een passage uit haar besluiten :
Dat eisers niet zouden kunnen aantonen dat de bewuste brief hen schade toebracht is een lachertje. Hun firma ging erdoor failliet !! Welk ander bewijs dient er nog te worden geleverd. Desalniettemin onderstaand het zakencijfer –exclusief BTW- van VeBo Electroadvies bvba :

2002      12.934,72 € 
2003     130.105,81 €
2004     158.133,18 €
2005     208.535,73 €  - VEBO boekte na vier jaar succes en toen kwam de brief van Claes-
2006      92.101,58 €  - het jaar na het verzenden van de brief -
2007       2.464,31 €  - het 2e jaar na het verzenden van de brief-

In 2002 werd de firma gesticht en werden investeringen gedaan om de RABA’s op een verantwoorde en wettelijke manier, tijdelijk, op te slaan. Er werd een speciale opslagruimte gecreëerd uitgerust met brand en diefstalalarm en waarvan de wanden werden bekleed met lood. Het betrof zeker geen ‘oud tuinhuis’ zoals verweerder aanhaalt. Eveneens werden de nodige stappen gezet om een oprichtings- en exploitatievergunning, alsook een vervoersvergunning, te verkrijgen bij het FANC welke in juli 2003 werd afgeleverd. (stuk 4) Ook diende cursus te worden gevolgd bij FANC inhoudende voorschriften voor het afbreken en verwijderen van RABA’s. -stuk 5 en 6-.

Tijdens de aanloopperiode werden reeds opdrachten binnengehaald wat de sprong in het zakencijfer verklaart in 2003 ondanks dat de exploitatievergunning pas in juli 2003 werd afgeleverd. Het jaar 2004 gaf zelfs een nog hoger zakencijfer. Er bestond steeds een orderboek van +/- 1 jaar, wat verklaart waarom ook 2005, ondanks het schrijven van Dirk Claes in maart van dat jaar, een goed zakencijfer opleverde. Na maart van dat jaar ontving het bedrijf nagenoeg geen prijsvragen meer, laat staan opdrachten. Eisers begrepen in eerste instantie niet wat er aan de hand was totdat zij in december van dat jaar kennis kregen van een schrijven van Dirk Claes gericht aan alle Vlaamse burgemeesters.
---- einde passage

Het CD&V Parket te Leuven sloot de ogen voor de argumenten én de bewijzen. Politiek en justitie ; maar al te vaak één pot nat.

Artikel n° : 12/13/5208
Geplaatst : 8:47 3/12/2013

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©


Laatste update ( 03 december 2013 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.