Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926350





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Lanaken : Marino Keulen verliest gezicht inzake non conformiteit woning.
24 november 2013
SVK Huurwoning krijgt dertig strafpunten meer na beroep bij minister. 


Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.304.600
Brussel / Lanaken 24 november 2013

In de betwisting rond de non conformiteit van een door het SVK Maasland verhuurde woning aan de Jan Rosierlaan te Lanaken, is na een inspectie van 23 oktober 2013 door Wonen Vlaanderen -Brussel- gebleken dat de eerdere inspecteur van Wonden Vlaanderen Limburg tijdens zijn keuring van 26 juli 2013, behoorlijk geblunderd heeft.

Marino verliest zijn gezicht.
De eerste inspectie door inspecteur Jan V.A. gebeurde in bijzijn van ambtenaar Erwin V. van de afdeling wonen van Lanaken die toen op 23 oktober 2013, wijselijk verzweeg dat hijzelf op 25 september 2012 diverse opmerkingen over de elektrische installatie op papier had gezet. Uitgerekend dat opzettelijk verzwijgen had een grote, doorslaggevende invloed op de eindscore. Nu verliezen burgemeester Marino Keulen én het hoofd van het personeel in Lanaken, jurist William Vancleynenbreugel, hun gezicht.

De burgemeester.
Besluit van ongeschikt- en/of onbewoonbaarverklaring en inventarisatie.
De beslissing om een woning ongeschikt en/of onbewoonbaar te verklaren op basis van art. 15 van de Vlaamse Wooncode behoort tot de bevoegdheid van de burgemeester. Het besluit moet in principe uiterlijk drie maanden na ontvangst van de aanvraag van de verzoeker genomen worden (zie J II, III,  V, VI en VII in de rubriek "Modelbesluiten voor de procedure tot ongeschikt- en onbewoonbaarverklaring"). Dit is een termijn van orde, wat betekent dat de burgemeester ook na het verstrijken van zijn beslissingstermijn nog rechtsgeldig kan beslissen, op voorwaarde dat er nog geen beroep is ingesteld tegen zijn "stilzitten". Het spreekt echter voor zich dat het in dossiers rond woningkwaliteit belangrijk is om zo snel mogelijk de nodige beslissingen en maatregelen te nemen. De burgemeester moet dan ook (conform vaste rechtspraak van de Raad van State) alles in het werk stellen om zich aan de vooropgestelde termijn te houden. Bij overschrijding ervan moet hij in de regel een verantwoording kunnen geven. 

          " voor de derde keer op een rij tonen wij aan dat Marino Keulen 
              malafide eigenaars de hand boven het hoofd houdt-sic-"


Voor de journalisten die de pen van Marino hanteren,hier de link.
https://www.wonenvlaanderen.be/ondersteuning_voor_professionelen/woningkwaliteit_voor_
professionelen/handboek_de_woningkwaliteit_in_uw_gemeente_bewaken/ongeschikt_en_
onbewoonbaarheid/procedure_voor_ongeschikt_en_of_onbewoonbaarverklaring/besluit_van_
ongeschikt_en_of_onbewoonbaarverklaring_en_inventarisatie.html


Groot risico.
Door het vernietigend verslag van Electro-test van 20 augustus 2013 en het daaropvolgend defect aan de elektrische installatie van 22 oktober 2013 én het vernietigend verslag van Wonen Vlaanderen van 23 oktober 2013, neemt Marino Keulen wel erg grote risico's. De burgemeester werd op de hoogte gebracht van de gevaren van een niet conforme elektrische installatie zoals overspanning, kortsluiting, brand en elektrocutie. Toch speelt Marino Keulen voor struisvogel en onderneemt, om de eigenaar die meerdere huizen bezit te beschermen, niets. De huurders leven in het decadente Lanaken in een ongeschikt of onbewoonbaar pand en dat in een gemeente van een gewezen minister van wonen!. Wat doet de lokale politiek, de oppositie? Niets!!

Marino doet zijn job niet.
Indien de nodige werken niet uitgevoerd worden binnen de termijn, bedoeld in het tweede lid van art. 15 van de Vlaamse Wooncode, kan de burgemeester die werken laten uitvoeren. Op vertoon van een staat kunnen de kosten van de werken verhaald worden op de eigenaar -ing. decr. 7 juli 2006, art. 7, 1°, I: 9 september 2007-.

Freya.

Het dossier ligt nu bij de bevoegde minister van Wonen Freya Van Den Bossche die zal oordelen of de woning door de burgemeester ongeschikt op onbewoonbaar dient te worden verklaard. Artikel 15 van de Vlaamse Wooncode is daarover duidelijk.

Huurder had gelijk.
De zwaar gedupeerde huurder heeft verzet aangetekend tegen het resultaat van de inspectie van 26 juli 2013 en daarmee heeft ze gelijk gekregen, Marino Keulen en vooral diens ambtenaar verdienen een blaam. Het is hoogtijd dat er wegens disfunctie van diverse ambtenaren in Lanaken een dossier bij de Ombudsman wordt ingediend.    

Artikel n° : 11/13/5198
Geplaatst : 13:19 24/11/2013

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 24 november 2013 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.