Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926351





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
HaZoDi : Ex Hinp Pitteam KD diende klacht in tegen hoofdredacteur Morsum Magnificat.
17 november 2013
Verhoor bij politie Lanaken een al intimidatie en disproportioneel machtsvertoon.


Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.295.500
Lanaken 17 november 2013.

--- Wijziging  7:32 18/11/2013

In het kader van het boek "De Klokkenluiders van HaZoDi Zwart op Wit" bereikten de auteur diverse klachten omtrent de gedragingen en het gewelddadig optreden van het HaZoDi PIT-Team, waaronder een Inp K.D. Dat teamlid werd later gemuteerd naar de PZ Montgomery van korpschef Jean- Marie Brabant en bevorderde daar tot Hinp. Op basis van dit artikel wordt klacht ingediend
http://www.morsum-magnificat.be/index.php?option=com_content&task=view&id=5387&Itemid=2
, dat gebeurt echter op de update van 2 augustus 2013 om 09:29u

Incident te Brussel.
Aan een gewelddadig feit, waarbij een politieteam van de PZ Montgomery betrokken was, werd de naam van die Hinp K.D. verbonden, er werd aan Morsum Magnificat een foto toegestuurd met daarop een afbeelding van Hinp K.D. met ontbloot bovenlijf aan de zijde van een topless Bunny. Daarbuiten ontvangt Morsum Magnificat van andere bronnen nog meer bezwarend materiaal omtrent de gedragingen van dat HaZoDi PIT-Team.

Korpschef bevestigt.
Morsum Magnificat informeert zich bij J-M Brabant, de korpschef van de PZ Montgomery, en die bevestigt in een e-mail dat de betreffende Hinp tijdens het gewelddadig incident op dienst was en dat het onderzoek lopende is. Morsum Magnificat publiceert een stuk van de e-mail van J-M Brabant waarin de volledige naam van de Hinp voorkomt. Pas enkele uren later wordt beslist om de naam te verwijderen. Moet blijken dat ondertussen een afdruk van het artikel is gemaakt, basis waarop de Hinp klacht tegen de hoofdredacteur indient.

Verrassing.
De politie van Lanaken weigert aan beklaagde te zeggen wie de klager is en wordt verrassend genoeg, audiovisueel op de rooster gelegd over details van artikels die meer dan drie maanden voordien werden geschreven. De ondervrager B.D. zegt dat de volledige naam werd geschreven, maar bewijst dat niet. Ondertussen wordt de beklaagde geconfronteerd met details uit artikels van meer dan honderd dagen voordien.

Verwijderd.
Toegegeven wordt dat de naam in de reactie van J-M Brabant van 2 augustus 2013 om 08:08u even is blijven staan, maar snel weer verwijderd werd. Duidelijk is dat de betrokken Hinp geen onbesproken doetje is, hoe dan ook als politieman met ontbloot bovenlichaam en stropdas naast een topless Bunny poseerde en die foto al eerder op facebook publiek is gemaakt. Morsum Magnificat maskeerde de personen.

Maskering.
De personen hebben duidelijk voor die foto geposeerd, foto die zonder enige maskering op het internet werd geplaatst. Beiden, dus ook de Hinp, hebben zich voordien herkenbaar en publiekelijk getoond. Morsum Magnificat heeft de beide personen gemaskeerd, dus onherkenbaar gemaakt.

Geen particulier of privé persoon.
De Hinp is geen particulier, maar een politieman die niet onbesproken is en die zich met een topless vrouw met naakt bovenlichaam met een stropdas om de hals, in het openbaar toont. Het is de taak van een journalist om dat aan te kaarten en dat heeft Morsum Magnificat dan ook gedaan.

Intimidatie en fnuiken van de persvrijheid.
Volgens de ondervrager zou het parket de klacht gunstiger beoordelen indien het betreffende artikel zou worden weggehaald. Echter het gedeelte waarop de klacht betrekking heeft, meer bepaald de foto, alsmede de reactie van J-M Brabant, vormt slechts een klein onderdeel van het volledige artikel dat hoofdzakelijk over HaZoDi gaat. Het komt er in feite op neer dat men het volledige artikel over de HaZoDi affaire wil laten verdwijnen. Dit is niets minder dan het inperken van de vrijheid van meningsuiting en het fnuiken van de persvrijheid, ergo censuur en dat is strijdig met artikel 25 van de grondwet.

Artikel n° : 11/13/5191
Geplaatst : 16:56 17/11/2013

Redactie Morsum Magnificat ®Professioneel
Erik Verbeeck ©
Hoofdredacteur en auteur "De Klokkenluiders van HaZoDi Zwart op Wit"  

Laatste update ( 18 november 2013 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.