Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926352





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Verontwaardiging over dienstwagenmisbruik door Bart Tommelein-Update3
16 november 2013
Peter Reekmans -LDD- : Bart Tommelein bakt het bruin.


Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.293.800
Brussel / Lanaken 15 november 2013.

--- Update 3 14:36 16/11/2013
Reactie II van Tommelein
Ik gebruik helemaal de dienstwagen niet permanent. Net zomin als ik in het weekend een chauffeur van de Stad Oostende opeis. Reekmans raaskalt er maar op los. Trouwens, Parlementsvoorzitter Peumans bevestigt dat heel deze heisa nergens op slaat en er van misbruik geen sprake is.
NVDR.
Aangezien hier een welles, nietes spelletje tussen twee parlementsleden wordt opgevoerd, lijkt het ons relevant om te verwijzen naar een synoniem voor parlement, dat zou "Parler et Mentir" willen zeggen. Alleen weten we niet op wie van de twee dat van toepassing is. In Genk werd de secretaris van het OCMW op dergelijke fraude betrapt en op de vingers getikt door het ABB. Het zou Bart Tommelein sieren indien hij de fiche 281.10 code 254 zou publiek maken, dan is dat toch opgelost?
Jan Peumans.
Wat deze redactie betreft is Jan Peumans zeker geen referentie, Peumans heeft niets gedaan om ons terug op de perslijsten in Riemst te plaatsen nadat de burgemeester Eddy Vos er ons afgegooide omdat wij over de decadente wijze van realiseren van sociale woningen en een decadente persconferentie met Freya Van Den Bossche in Chateau De Neercanne, kritisch hadden geschreven. 

Einde update 3

--- Update 2 13:25 16/11/2013
Open brief van Peter Reekmans.
Lees hier de open brief van Peter Reekmans -LDD- op de reactie van Bart Tommelein -Open Vld-
NVDR.
Wie bijvoorbeeld via het privaat gebruik van een voertuig voordeel doet, moet dat inderdaad bij de belastingen met de fiche 281.10 -code 254- aangeven. We weten niet of Tommelein dat al dan niet doet, volgens Peter Reekmans niet

--- einde update 2

--- Update 1 8:21 16/11/2013
Reactie van Bart Tommelein.
In een reactie van iets na middernacht, laat Bart Tommelein -Open Vld- het volgende weten: primo; " ik hou mij zeer strikt aan de regels en afspraken ", secundo; " ik claim helemaal niets ", tertio; " ik gebruik en misbruik niet ", einde citaten.
--- einde update 1

Het was uitgerekend onder impuls van Open Vld dat de federale belastingvoordelen verbonden aan bedrijfswagens, drastisch werden verminderd en daarom is LDD Vlaams volksvertegenwoordiger Peter Reekmans verontwaardigd over het dienstwagenmisbruik van Open Vld-fractieleider Bart Tommelein.

BMW5-dienstwagen
Jaarlijks ontvangt Open Vld-fractieleider Bart Tommelein, zoals elk Vlaams parlementslid, netto bijna 5.000 euro aan belastingvrije verplaatsingsvergoedingen. Bovendien beschikt hij over een gratis treinabonnement 1ste klasse. En dan nog vindt hij het nodig om quasi permanent beslag te leggen op een BMW5-dienstwagen met chauffeur waarvan het onderhoud, de benzine en het loon van de chauffeur door het Vlaams parlement en dus door de belastingsbetaler, moet worden opgehoest.

Uitzondering wordt regel.
Peter Reekmans, Vlaams Parlementslid LDD verwoordt het als volgt: “Door op weekdagen quasi permanent beslag te leggen op een wagen van het Vlaams parlement en een chauffeur verbonden aan het Vlaams parlement, verheft de heer Tommelein de uitzondering tot de regel waardoor hij niet enkel het ambt van volksvertegenwoordiger in diskrediet brengt maar bovendien zelf, qua verplaatsingsvergoedingen, tot drie maal toe aan de kassa passeert. Overigens, de enige reden waarom de heer Tommelein tijdens het weekend geen gebruik maakt van de dienstwagen met chauffeur van het Vlaams parlement is dat hij dan als Oostends Schepen een wagen met chauffeur opeist. Dat is de arrogantie van de macht in de praktijk!

Stuitende arrogantie.
Het gezegde ‘Luister naar mijn woorden maar kijk niet naar mijn daden’ lijkt hoe langer hoe meer op de Open Vld van toepassing.
Peter Reekmans:Het ambtsmisbruik van de Open Vld- fractieleider getuigt van een stuitende arrogantie. Was het immers niet uitgerekend deze federale regering en dus ook de Open Vld die het belastingsvoordeel verbonden aan bedrijfswagens drastisch heeft verminderd? Bedrijfsleiders die over een bedrijfswagen beschikken weten dus wat hen te doen staat: richt een vzw of dergelijke op, koop op die stichting een auto aan en maak vervolgens simpelweg quasi permanent gebruik van die wagen.”.
Peter Reekmans :Hoog tijd dat dit machtsmisbruik door het Vlaams parlement aan banden wordt gelegd door op naam van de heer Tommelein een belastingfiche op te maken of zijn belastingvrije vergoeding te schrappen”.

Bron : LDD
Bewerking : jvds

Artikel n° : 11/13/5189
Geplaatst : 23:02 15/11/2013
Redactie Morsum Magnificat Professioneel

Laatste update ( 16 november 2013 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.