Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926352





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Werkt Al-Qaida strijder samen met Belgische staatsveiligheid?
12 november 2013
Vlaams Belang zal Turtelboom en Milquet ter zake ondervragen.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.287.900
Brussel / Lanaken 12 november 2013.

In een internet video zegt de Anderlechtse prediker en Al-Qaida strijder in Syrië, Iliass Azaouaj letterlijk : " Ik heb enige tijd voor de Marokkaanse geheime dienst gewerkt en vervolgens met de Belgische federale politie en de Belgische staatsveiligheid." Reden genoeg voor Vlaams Belang om de ministers Turtelboom en Miquet eens aan de tand te voelen. 


Bewind Assad bekampen.

Tot in maart dit jaar was Azaouaj directeur van de "Service islamique de la jeunesse de Belgique". Hij trok in april van dit jaar naar Syrië om er het bewind van Assad te gaan bekampen. Hierbij kreeg hij onder meer de steun van Brussels parlementslid Fouad Ahidar -SP.a-.  Illias ging Volgens Ahidar jongeren "terughalen" en is Illias Azaouaj een "tegenstander van groepen als Sharia4Belgium en Sharia4UK", dat is tenminste wat Ahidar op 16 april verkondigde op FM-Brussel. Nochtans kondigde de Syriëstrijder afgelopen zomer via de sociale media aan zich aan te sluiten bij Al-Qaida teneinde de islamitische staat te kunnen oprichten. "Le prédicateur Azaouaj Iliass est venu en Syrie pour rejoindre l'organisation Al-Qaeeda et combattre au nom de l'état islamique (…) il n'est pas venu pour ramener des jeunes au pays mais bien au contraire pour les inviter à combattre au nom d'Allah sur une terre bénite!" -Azaouajs’ Twitter- en Facebookaccount, 20 augustus 2013-

Samenwerking.
Brussels Parlementslid Ahidar gaf onmiddellijk aan dat de man zijn computer gehackt was maar afgelopen week verdween elke twijfel. Zo bepleit de man in een huiveringwekkende tirade tegen het Westen de heilige strijd en het vernietigen van alle niet-moslims. Treffend is dat hij in de internetvideo ook aangeeft reeds samen te hebben gewerkt met onder meer de Belgische staatsveiligheid en de federale politie.

Grote vragen.
Het Vlaams Belang stelt zich uiteraard bijzonder grote vragen bij deze zogenaamde "samenwerking" en om na te gaan of de beweringen van Azaouaj kloppen en welke vorm deze samenwerking dan aannam, zal volksvertegenwoordiger Peter Logghe Justitieminister Turtelboom en minister van Binnenlandse Zaken Milquet hierover in de Kamer ondervragen.

Bron : Vlaams Belang.
Bewerking : jvds

Artikel n°: 11/13/5184
Geplaatst : 18:53 12/11/2013
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.